Vitusapotek
Ansiktspleie

Ansiktsmasker for ekstra pleie av huden

En god ansiktsmaske tilpasset ditt behov, kan være selve x-faktoren i hudpleien din, og gi huden din det lille ekstra som den trenger og fortjener. Hos Vitusapotek finner du et stort utvalg av ansiktsmasker, inkludert en rekke ulike Sheet Mask.

Ansiktsmasker for ekstra pleie av huden
Profile Picture
Publisert: 03.04.2019
Sist oppdatert: 25.03.2024

Rens og fuktighet er det grunnleggende i en daglig hudpleie. Men skal du få gode resultater, kan du tilføre produkter som gir ekstra pleie tilpasset akkurat din hud, slik som serum, peeling, øyekrem og ansiktsmaske.

Slik bruker du ansiktsmaske

  • Fjern all makeup og rens huden med din daglige ansiktsrens. En rengjort hud vil lettere ta til seg de pleiende ingrediensene i masken og gi optimal effekt.
  • Legg deretter på masken. Unngå øyenpartiet. Husk også hals og eventuelt bryst dersom masken skal smøres på huden.
  • Les på pakningen for ansiktsmasken din, slik at du bruker den som anbefalt.
  • Legg deg på sengen eller slapp av på sofaen mens masken jobber og trekker inn i huden din. Når du har hatt masken på i de anbefalte antall minutter, fjerner du masken. Bruk eventuelt enten en bomullspad eller med lunket vann. Noen masker fjernes ikke, men masseres inn i huden til slutt.

Ulike typer ansiktsmasker

Hos Vitusapotek finner du de vante ansiktsmaskene på tuber og krukker og som smøres på ansiktet for hånd.

Du finner også det aller nyeste innen ansiktsmasker, nemlig Sheet Mask (duk- eller arkmasker). Sheet Masks er tynne ark inneholdende pleiende og nærende serum. En Sheet Mask legges rett på ren hud og virker i noen minutter før de fjernes eller restene av serumet masseres inn i huden.

Sheet Mask og koreansk hudpleie

Sheet Mask stammer fra skjønnhetstrenden K-Beauty, eller koreansk hudpleie.

Koreansk hudpleie er en hudpleierutine hvor det typisk brukes mange ulike trinn. Koreanere mener nemlig at det er bedre med flere trinn som hver gjør sin del av hudpleien, enn et par produkter som skal løse "alt" av behov på en gang. Dermed skal huden få en mer effektiv og skånsom pleie med spesielt fokus på en sunn og frisk hud med nok fuktighet.

K-beauty og koreansk hudpleie består ofte av opp mot 10 – 15 ulike trinn i hudpleierutinen, hvor Sheet Mask er ett av trinnene i rutinen.

Hos Vitusapotek finner du Sheet Masks fra Klairs, Masque Me Up og Patchology.

Finn riktig ansiktsmaske

Ansiktsmasker finnes i mange forskjellige typer for ulike hudtilstander. Hos Vitusapotek kan du få gode råd til pleie av huden og til produkter som passer akkurat din hud og dine behov. Vi kan også finne maskene som gir det lille ekstra til huden din.

Vitusapotek tilbyr masker for alle behov og alle hudtyper – her er 9 ulike varianter:

Mud Mask og rensende masker

For hud som stadig blir eksponert for mye forurensing eller makeup, kan en rensende ansiktsmaske rense litt dypere enn den daglige ansiktsrensen, samt fjerne skitt og urenheter fra huden. En ren hud vil også bidra til at andre hudpleieprodukter gjør jobben sin og virker mer effektivt.


Vitusapotek anbefaler:

Nattmasker

I perioder med mye mas og stress og liten tid til egenpleie, kan en nattmaske være tingen. Påfør masken på kvelden og våkne opp med litt freshere hud enn du hadde gjort ellers. Enkelt, praktisk og effektivt for alle travle mennesker.


Vitusapotek anbefaler:

Engangsmasker

De små posene med engangsmasker er perfekt til reise og ferie. Hos Vitusapotek finner du engangsmasker for det meste: Masker som renser, fukter, gir mer glød osv.

Alle våre Sheet Masks er også engangsmasker.


Vitusapotek anbefaler:

Masker for mer glød

Med årene blir huden mattere. Plusser du på stress, så kan huden fort miste både glød og spenst. Vitusapotek har masker som peeler og/eller frisker opp en gusten hud og gjør den jevnere i hudtonen.


Vitusapotek anbefaler:

Fuktighetsmasker

De aller fleste av oss trenger ekstra påfyll av fuktighet fra tid til annen, året rundt. Med årene får vi også tørrere hud som mangler fuktighet.

Fuktighet til huden gjør huden godt, og en god ansiktsmaske gir huden påfyll. I perioder med ekstra tørr hud kan en fuktighetsmaske gjerne brukes minst et par ganger i uken.


Vitusapotek anbefaler:

Masker som roer ned sensitiv hud

Noen ganger kan huden føles irritert, rød, stram og varm. En ansiktsmaske som kan roe ned en sensitiv hud, med beroligende ingredienser, kan være fin å bruke i perioder hvor huden føles ekstra irritert og sensitiv.


Vitusapotek anbefaler:

Øyemasker

En øyemaske kan gjøre mye for trette øyne, og er perfekt for bruk i perioder med lite søvn og mye stress. En øyemaske frisker opp, forebygger og jevner ut mørke ringer, fine linjer og/eller demper poser under øynene.


Vitusapotek anbefaler:

Håndmaske og fotmaske

Både hender og føtter blir tørre og kan trenge ekstra med fuktighet og pleie. Hos Vitusapotek finner du både håndmaske og fotmaske som gir ekstra godt med pleiende, fuktighetsgivende og mykgjørende serum til huden, fra blant annet Masque Me Up og Patchology.


Vitusapotek anbefaler:

  • Patchology PoshPeel™ Pedi Cure – fotmaske som gir babymyke og sommerklare føtter på kun 60 minutter. Setter i gang en peelingprosess som etter 3 – 6 dager gir fine og myke føtter.
  • Footner Exfoliating Socks – behandlende og eksfolierende sokker som gir myke og fine føtter. Løsner hard og tørr hud og gir maksimal effekt og babymyke føtter i løpet av en ukes tid.  

Leppebehandling

Tørre og sprukne lepper hverken kjennes godt ut eller ser bra ut. Prøv en leppemaske eller behandling over natten for å oppnå mykere og mindre tørre lepper.


Vitusapotek anbefaler:


Kilder: Vitusapotek Velværemagasinet, vitusapotek.no, Patchology, Klairs

 

Les mer: