Vitusapotek
Ansiktspleie

Hvorfor bør du forebygge aldringstegn tidlig?

Huden er vårt største organ, og er derfor også ekstra utsatt for påkjenninger. Huden i ansiktet er spesielt utsatt, og det er ofte her man kan se de første aldringstegnene. Allerede i 20-årene vil mange kunne se endringer i huden, men det er mulig å forebygge endringene som kommer med alder.

Hvorfor bør du forebygge aldringstegn tidlig?
Profile Picture
Publisert: 17.01.2019
Sist oppdatert: 07.12.2022

Hvorfor starte tidlig med å forebygge?

Med alderen vil hudens produksjon av kollagen og elastin, som holder huden glatt og stram, reduseres. Huden mister også mineraler og proteiner som er med på å opprettholde fuktighet og volum. Andre påkjenninger, som varme, kulde, forurensning og sol vil også påvirke hvordan huden eldes. Gener spiller en stor rolle i hvordan huden eldes, men også hvordan du pleier huden har mye å si.

Både forandringer i huden som kommer av ytre påkjenninger og av alder kan forebygges. Det er bedre å forebygge enn å behandle, da huden ikke nødvendigvis klarer å reparere alle skader eller påkjenninger den blir utsatt for. Forebygging behøver heller ikke være komplisert – enkle grep kan ha stor effekt på huden din.

Hvordan forebygge aldringstegn?

Med en god hudpleierutine kan du tilføre huden din stoffer den ville mistet med alderen, og du kan utsette og redusere synlige aldringstegn. Immortelle-serien fra L’Occitane inneholder eterisk olje fra Immortelleblomsten som er rik på aktive molekyler med anti-aldrende egenskaper.  Immortelle Precious er spesielt utviklet for å glatte ut de første fine linjene man begynner å se i ung alder.

En god hudpleierutine starter med å rense huden. Immortelle Precious Cleansing Foam rengjør huden og fjerner døde hudceller, og bidrar til cellefornyelse. En god rens klargjør huden din for videre hudpleierutiner, slik at du får maks effekt av produktene. Immortelle Precious Cream er en rik ansiktskrem som synlig fyller ut fine linjer og rynker og forbedrer hudens fasthet.

Hudpleie for eldre hud

Med alderen behøver huden mer aktive ingredienser, da man ikke danner nye hudceller like raskt som før, og huden blir tynnere. Immortelle Divine-serien er utviklet for å behandle aldret hud, ved å stramme opp huden, redusere synlige rynker og jevne ut hudtonen.

Kilde: Artikkelen er skrevet i samarbeid med L’Occitane

Les mer: