Vitusapotek
Ansiktspleie

Hvorfor må jeg rense huden og hvilken rens passer min hudtype?

Vet du hvorfor det er viktig å rense huden, og hvilken type rens som passer til din hudtype? Lær mer om hvorfor du bør rense huden og hvilke renseprodukter fra Dermalogica som passer hvilken hudtype!

Hvorfor må jeg rense huden og hvilken rens passer min hudtype?
Profile Picture
Publisert: 22.01.2020
Sist oppdatert: 09.02.2023

Hvorfor må jeg rense huden?

Ofte kan sensitivitet, kviser eller til og med rynker være tegn på at huden din ikke renses godt nok. Skadelige stoffer fra smuss, forurensning og sminke trekker ned i porene og både tetter til, svekker hudens beskyttende barriere og påvirker hudens elastisitet, noe som fører til rynker. Uten å rense fungerer også hudpleieproduktene dine dårligere! En ren hud absorberer bedre fuktighetsgivende, reparerende og pleiende ingredienser.

Slik går du frem for en skinnende ren hud!

Rens alltid to ganger – altså først med en oljeløselig rens, deretter med en vannløselig en som gjerne skummer og gir deg følelsen av en skikkelig ansiktsvask!

Steg 1:

Begynn med PreCleanse eller PreCleanse Balm som løser opp det ytterste laget med smuss og sminke som ligger på huden. Disse masseres på tørr hud og emulgeres opp med vann!

Steg 2:

Fortsett med rens nummer to. Her er det viktig at du bruker en rens som passer til nettopp din hud! Alles hud har ulike behov, og det er viktig å ta hensyn til dem, også i rensesteget. Er du sensitiv trenger du kanskje UltraCalming Cleanser? Er huden din blank og oljete vil huden din kanskje like Dermal Clay Cleanser? Har du aldringstegn du vil få bukt med vil kanskje Skin Resurfacing Cleanser som også peeler lett være trikset? Husk å skylle godt av!

Steg 3:

Fortsett med din anbefalte hudpleierutine. Enten du fortsetter med peeling, serum eller fuktighetskrem – nå har du en hud som vil trekke til seg alle godsakene du gir den!

Usikker på hvilke renseprodukter du bør velge? Les mer om rens til ulike hudtyper under!

Hvilken rens passer til min hudtype?

Filosofien bak hudpleien fra Dermalogica er klar og tydelig: enhver hud er unik, og hudpleien må skreddersys den enkelte huds behov. Dette gjelder i alle steg av hudpleierutinen din – også i rensesteget!

Fjern sminke, forurensning og talg – PreCleanse

For at huden skal bli skikkelig ren er det viktig å fjerne både oljebasert og vannbasert smuss fra huden. Dette gjør du med Dermalogicas dobbeltrens! Begynn med PreCleanse eller PreCleanse Balm for å løse opp alt som ligger på huden og gjøre den klar for en skikkelig dyprens. Dersom huden din kan bli blank i løpet av dagen bør du bruke oljen PreCleanse, men dersom du har en tørrere hud er PreCleanse Balm det beste for deg.

Rens huden i dybden

Etter rens nr. 1 er huden din nå klar for å bli skikkelig rengjort. Men her er det viktig å ta hensyn til hudens behov! Er den tørr er det viktig å ikke bruke en rens som er for kraftig og dermed kan fjerne viktige, beskyttende fettstoffer i huden. En aldrende hud trenger derimot kanskje litt mer krutt, og vil like en lett peeling sammen med rensen? Har du blank hud som lett får kviser er det godt med en rens som absorberer fettstoffer fra huden, samt renser ekstra dypt ned i porene for å unngå at de tetter seg. Hvilken rens trenger DIN hud?

Se alle produkter fra Dermalogica her!

 

Skrevet i samarbeid med Dermalogica

 

Les mer: