Vitusapotek
Ansiktspleie

IDUN Minerals – Bærekraftig skjønnhet

IDUN Minerals er en sminkeserie basert på naturlige, høyrensede mineraler som beskytter og tar vare på huden. IDUN Minerals er et bærekraftig skjønnhetsalternativ som er bra for både mennesker, dyr og natur.

IDUN Minerals – Bærekraftig skjønnhet
Profile Picture
Publisert: 22.01.2021
Sist oppdatert: 26.04.2024

IDUN Minerals

IDUN Minerals er en svensk sminkeserie basert på naturlige høyrensede mineraler. Produktene er utviklet i tett samarbeid med et team av forskere, hud- og dermatologieksperter, og inneholder ingredienser som beskytter og tar vare på huden. IDUN Minerals feirer i år 10 år som en apotek-eksklusiv serie.

Kloden vår er sårbar, og vi må alle bidra for en grønn omstilling. Målrettet innsats gir resultater – og det haster. Hvordan vi selv velger å leve, har betydning. Vi må leve på en måte som gjør at vi får det vi trenger, uten å skade andre mennesker eller naturen. Et tiltak kan være å velge bærekraftig sminke og hudpleie, noe de fleste av oss bruker daglig – samt sørge for et resirkulerbart materiale.

IDUN Minerals – sminke + bærekraft = sant!

Bærekraft ligger IDUN’s hjerte nær. Vår visjon er å være et skjønnhetsalternativ som er bra for mennesker, dyr og natur. Vi har en ambisjon om å minimere miljøpåvirkningen vår for en fortsatt bærekraftig utvikling for samfunnet og miljøet. Dette inkluderer kontinuerlig kontroll av emballasjen og at vi alltid er i forkant med resirkulerbare og bærekraftige materialer.

Lokal produksjon er noe IDUN er veldig opptatt av. Vi ser ofte etter samarbeid i nærheten av vår region, og stiller krav til transportleverandører for en grønnere transport. Vi ønsker å gi forbrukere muligheten til å ta gode miljøvalg, derfor har vi også etablert den første og eneste svanemerkede tørrsjampoen på markedet.

«Vår visjon er å være et skjønnhetsalternativ som er bra for mennesker, dyr og natur. Vi har en ambisjon om å minimere miljøpåvirkningen vår for en fortsatt bærekraftig utvikling for samfunnet og miljøet»
 

Vi verdsetter innholdet i våre produkter veldig høyt - kun noen få og milde ingredienser får innpass. Emballasje er også et viktig bidrag til miljøet. Derfor setter vi en verdi på produktets emballasje og bidrar med kunnskap til å sortere de forskjellige emballasjebeholderne på riktig måte.

Mange tomme pakker, inkludert IDUN Minerals, kan ha en tendens til å havne direkte i husholdningsavfallet, noe som betyr en slutt på materialets levetid i syklusen. Mange pakker har potensiale til å bli resirkulert, til og med gjenbrukt. Les gjerne vår gjenvinningsguide på www.idunminerals.no

75% av emballasjematerialet vårt er resirkulerbart, og innen 2021 vil også all emballasje kunne spores fra start til slutt. Vi har også redusert mengden emballasje med 87% for vår nye hudpleieserie. I løpet av våren 2021 kan vi også kalle oss 100% vegansk.

IDUN Minerals pudderfoundation

Vår bestselgende pudderfoundation har i løpet av 2020 redusert 2 tonn med emballasje. Vi kan med stolthet anbefale vår Idun Mineral pudderfoundation til alle hudtyper, særlig sensitiv hud, da den er vårt reneste produkt med kun fire ingredienser.  


 

Kilde: Leverandør

Les mer: