Vitusapotek
Ansiktspleie

Serum – en boost til huden

For å få best mulig effekt av hudpleien din, kan et serum være nødvendig. Her er 7 gode grunner til hvorfor bruk av serum er en viktig del av hudpleierutinen din.

Serum – en boost til huden
Av: Christine Pernille Lødøen, farmasøyt

Sist oppdatert: 15.03.2023

1. Hva er forskjellen på serum og vanlig ansiktskrem?

Et serum virker som regel dypere ned i huden og påvirker huden på en mer effektiv måte. Et serum kan derfor få i gang prosesser som gjør hudpleien mer effektiv. Et serum er også ofte mer tyntflytende enn en ansiktskrem og dagkrem.

 

2. Hvorfor er serum så effektivt?

Serum har ofte en høyere konsentrasjon av aktive og pleiende ingredienser, og jobber dypere ned i huden enn andre kremer til ansiktet.

Konsistensen er som regel mer flytende og trekkes raskt inn i huden.

Om høsten og vinteren trenger også mange av oss litt ekstra fuktighet, og da kan et serum for tørr hud som gir ekstra fuktighet være gunstig å bruke.

3. Hva slags serum skal jeg velge?

Det kommer an på hva du ønsker å oppnå med bruk av et serum. Er det for eksempel anti-age, trenger du hjelp mot uren hud, eller er huden din veldig sensitiv?

Ulike typer serum dekker forskjellige behov. Noen booster fuktigheten i huden med hyaluronsyre, mens andre skal regulere talg eller beskytte mot frie radikaler og virker mot aldringstegn og fine linjer.

Se alle våre serum her!

4. Hvordan kan serum hjelpe på tørr hud?

Om høsten og vinteren trenger mange av oss litt ekstra fuktighet, og et serum kan hjelpe til med å bevare fuktighetsnivået gjennom dagen. Har du behov for ekstra fuktighet til huden, trenger huden din kanskje ikke så mye fett, men heller mer av ingredienser som binder fuktigheten i huden, for eksempel hyaluronsyre, glyserol eller fuktighetsbindene salter.

Les også: Her kan du måle fuktigheten i huden din

5. Hvordan bruker jeg serum?

For best effekt av serumet dit, må det påføres ETTER rens og FØR dag- eller nattkrem.

6. Trenger jeg dag-/nattkrem når jeg har serum?

JA! Det er et teamarbeid som gjelder for å oppnå optimal beskyttelse og god hudpleie. En ansiktskrem i form av en dagkrem og/eller nattkrem kan bidra til å beskytte mot ytre påvirkninger som UV-stråler, forurensning og vær, i tillegg til pleiende ingredienser tilpasset akkurat din hud og hudtilstand.

Et serum vil kunne forsterke effekten av disse produktene, blant annet ved at det kan trenge dypere ned i huden, samt gi ytterligere pleie og aktive ingredienser til huden.

 

7. Kan jeg blande ulike merker og serier?

I utgangspunktet gjør det ikke noe, men ulike serier inneholder ulike ingredienser, så hvis du skal ha best mulig effekt av hudpleien din, kan det være en fordel å bruke en dagkrem og et serum i samme merke og fra samme serie. Da får du mer ut av både krem og serum og et bedre hudpleieresultat.


Kilde: Vitusapotek

Les mer: