Vitusapotek
Ansiktspleie

Sheet Mask

Sheet Mask er laget av tynne ark, beriket med næringsrike serumer. Se Vitusapotek sitt utvalg sheet masks og finn en som passer din hudtype her.

Sheet Mask
Profile Picture
Publisert: 29.03.2019
Sist oppdatert: 08.02.2024

Hva er Sheet Mask?

Sheet Mask er ansiktsmasker laget av tynne ark bestående av enten papir, gel, tøy eller cellulose. Masken stammer opprinnelig fra Asia, og har lenge vært en svært populær hudpleietrend innen koreansk hudpleie, også kalt K - Beauty. Hver Sheet Mask inneholder et næringsrikt serum i tillegg til en rekke andre aktive ingredienser som skal gjøre underverker for huden din. Enten du trenger mer fuktighet og glød, har en sensitiv hud, tørr- eller fet hud, så finnes det en Sheet Mask tilpasset deg og din hud.  

Hos Vitusapotek finner du Sheet Mask fra merkene Klairs, Patchology og Masque Me Up.

Hva er fordelene med slike masker?

Siden sin introduksjon har Sheet Masks blitt elsket for deres følelse av luksus - med formål å skjemme bort både deg og huden din. Sheet Masks har også blitt svært populære på grunn av ansiktsmaskenes unike evne til å gjøre underverker for huden. En Sheet Mask jobber dypt ned i huden og skaper en fysisk barriere slik at maskens aktive ingredienser maksimerer sin effekt.

Hver maske har sine unike ingredienser og effekt, men de har likevel alle til felles at de hjelper til å opprettholde elastisiteten i huden ved å holde den fuktet og hydrert. Dette holder hudens barriere sterk og sunn, slik at den bedre kan stå i mot ytre påkjenninger fra miljøet, samt bedre regulere og vedlikeholde hudens talgproduksjon og fuktighetsnivåer.

Hvor ofte skal jeg bruke Sheet Mask?

Hvor ofte du kan bruke en Sheet Mask, kan variere ut ifra eget ønske og hudens behov. Noen vil ha god nytte av en maske en gang i mellom, andre ønsker å bruke maskene hver dag.

Å bruke maske én gang i uken, er et godt utgangspunkt dersom du ikke har brukt så mange masker tidligere. Det er mange som også har begynt å bruke én maske om dagen, populært i Korea som "1 dag, 1 maske" -trenden.

Å bruke Sheet Mask et par ganger i uken kan være nyttig for å tilføre huden næring og fuktighet.

Hvordan bruke ansiktsmaskene?

  • Rengjør huden med din vanlige renserutine.
  • Legg deretter masken på ren og tørr hud.
  • La den virke like lenge som angitt på pakningen. Du kan gjerne la ansiktsmasken virke lenger, dersom du ønsker det.
  • Fjern ansiktsmasken etter angitt tid.
  • Ansiktet skal ikke vaskes på nytt etter at ansiktsmasken er fjernet.

Slik lager du enkelt din egen Sheet Mask

Har du gått tom for Sheet Mask, kan du enkelt lage din egen variant av masken på følgende måte:

Velg riktig Sheet Mask til din hudtype

All hudpleie passer ikke alle hudtyper og hudtilstander. Dette er en av grunnene til at også mange ulike merker tilbyr en mengde ulike produkter, til ulike hudproblemer og hudtyper. Det er viktig å kartlegge huden sin og gjenkjenne signalene den gir deg, slik at du kan imøtekomme utfordringene som kan oppstå og gi huden din den riktige pleien den behøver.

Her vil du få en oversikt over hvilke Sheet Mask som passer ulike hudtyper og hudtilstander.

Hos Vitusapotek finner du Sheet Mask fra merkene Klairs, Patchology og Masque Me Up.

Tørr hud

Hva du skal se etter i en Sheet Mask til tørr hud:
Det aller viktigste en tørr hud har behov for, er fuktighet og hydrering. I motsetning til en Sheet Mask for fet hud, bør en Sheet Mask tilpasset en tørr hud ha fokus på å gi huden mengder med fuktighet, næringsrike fettsyrer og andre kraftige fuktighetsgivende ingredienser, for å reparere huden og slukke hudens tørste. Se etter ingredienser som blant annet hyaluronsyre og sheasmør som vil trenge dypt ned i huden og gjenopprette hudens fuktbalanse.

Vitusapotek anbefaler: Patchology FlashMasque® Hydrate 5 Minute Sheet Mask

Sensitiv hud

Hva du skal se etter i en Sheet Mask til sensitiv hud:
Sensitiv hud skal alltid håndteres med forsiktighet. Rød, irritert og stram hud er noen av kjennetegnende ved sensitiv hud. En sensitiv hud kan roes ned og behandles med masker som inneholder beroligende ingredienser, for eksempel centella asiatica ekstrakt, som reparere hudens barriere med sine aktive næringsstoffer og fuktegenskaper. Styr unna masker inneholdende parfyme, alkohol og sulfater, som kan gjøre en sensitiv hud vond verre.

Vitusapotek anbefaler: Klairs Rich Moist Soothing Tencel Sheet Mask eller Patchology FlashMasque® Soothe 5 Minute Sheet Masks

Fet hud

Hva du skal se etter i en Sheet Mask til fet hud:
Den beste Sheet Mask til fet- og uren hud er en maske som ikke er overbærende på huden, men som fortsatt gir huden næringsstoffene den trenger. En av årsakene til fet hud kan være dehydrering, som igjen kan føre til at olje- og talgproduksjonen i huden blir høyere enn normalt. Sheet Masks med kjølende egenskaper som gir lett hydrering til huden, kan bidra til å kontrollere oljeproduksjonen og samtidig opprettholde en sunn og glødende hud.

Vitusapotek anbefaler: Klairs Midnight Blue Calming Sheet Mask, Patchology SmartMud® No Mess Mud Masque 

Livløs og pigmentert hud

Hva du skal se etter i en Sheet Mask til en livløs og pigmentert hud:
Glemmer vi å ta vare på huden vår, kan det resultere i et mer slitent, kjedelig og livløst utseende. Mørke flekker, pigmenteringer og arr fra akne kan i tillegg gjøre huden vår enda mer gusten og fremstille den verre enn den egentlig er. Trenger huden din litt ekstra energi og glød, så se etter masker som inneholder fuktgivende, hydrerende og næringsrike ingredienser som kan gi huden din et løft og gi liv tilbake til huden. Ingredienser som ulike typer enzymer, hyaluronsyre og vitaminer C & E er gode ingredienser som trenger forsiktig og raskt ned i huden. De gir tilbake hudens naturlige glød, samtidig som pigmenteringer vil bli lysere.

Vitusapotek anbefaler: Patchology FlashMasque® Illuminate 5 Minute Sheet Mask

Rød og betent hud

Hva du skal se etter i en Sheet Mask til rød og betent hud:
Rød, betent og irritert hud kan være vanskelig å håndtere. Det beste du kan gjøre er å tilby lindring gjennom masker som beroliger, gir god hydrering og har en rik konsistens. Se etter masker med få og milde ingredienser, uten alkohol og parfyme. På samme måte som en sensitiv hud, må betent og irritert hud tas hånd om med milde komponenter som beroliger og fukter.

Vitusapotek anbefaler: Patchology FlashMasque® Soothe 5 Minute Sheet Masks

Grov, sliten og utmattet hud:

Hva du skal se etter i en Sheet Mask til grov, sliten og utmattet hud:
En grov og utmattet hud er et tegn på tretthet, stress, inkonsekvent hudpleie eller en kombinasjon av dette. Masker rike på fuktighet er gode alternativer, så vel som ingredienser som arbeider for å balansere talg- og oljenivåene, samt for å holde huden glad og sunn. Se spesielt etter masker inneholdende vitaminer, enzymer og antioksidanter, i tillegg til hydranter og fuktighetsgivende ingredienser.

Har du en grov, sliten og utmattet hud, kan du med fordel bruke Sheet Masks i lange perioder for å gjenopprette hudens fuktbalanse og naturlige glød.

Vitusapotek anbefaler: Patchology FlashMasque® Illuminate 5 Minute Sheet Mask


Kilde: Klairs, Patchology, Masque Me Up, www.wishtrend.com

 

Les mer: