Vitusapotek
Ansiktspleie

Slik virker hudpleien din

Lær mer om hva de ulike hudpleieproduktene fra Dermalogica - rens, peeling, booster, fuktighetskrem og solfaktor - gjør for huden din!

Slik virker hudpleien din
Profile Picture
Publisert: 03.03.2020
Farmasøyt
Sist oppdatert: 13.12.2023

Rens

- For å forhindre at skadelige stoffer fra forurensning, sminke og avfallsstoffer trekker ned i huden og tetter porene.

Uten en god renserutine vil du kunne oppdage både kviser, hudormer, irritasjon og linjer på huden. Dette er fordi huden i løpet av dagen dekkes av forurensning og annet smuss, i tillegg til avfallsstoffer vi selv skiller ut fra porene. Får dette ligge for lenge på huden vil det sette i gang reaksjoner i huden som hindrer hudcellene fra å fungere som de skal! I tillegg vil de ligge i veien for gode boostere, serum og fuktighetskremer – og hva er vel mer kjedelig enn å betale for en fuktighetskrem som ikke vil fungere på huden?

Peeling

-For å hjelpe huden å kvitte seg med døde hudceller som tetter porene og forhindrer hudpleien fra å trekke ned i huden.

Som resten av kroppen er huden et organ som stadig fornyer seg. Hver dag produseres det millioner av nye hudceller, samtidig som like mange dør i de ytterste hudlagene. Mange av disse faller av naturlig, men mange blir også liggende og tette porer, skape irritasjon og gi huden en gusten overflate. I tillegg ligger de i veien for hudpleiende ingredienser som forsøker å trekke ned i hudlagene! Med skånsomme, peelende syrer kan du hjelpe huden til å løsne disse døde hudcellene uten å irritere.

Booster

- For å tilføre konsentrerte mengder av ingredienser huden trenger – enten det er for å fukte, motvirke aldring eller fjerne kviser.

Når huden er renset og peelet er den på sitt mest mottakelige for alle godsakene som finnes i en god booster. En booster eller et serum har en lettere formel enn en fuktighetskrem og kan derfor trenge dypere ned i huden og tilføre konsentrerte mengder av aktive ingredienser som virkelig gjør susen for din hudutfordring. Er du tørr kan det være hyaluronsyren i Skin Hydrating Booster som er redningen, men ønsker du å bli kvitt kvisene kan niacinamiden i AGE Bright Clearing Serum være det du trenger. Mange ønsker også å reparere eller forebygge mot aldring – i dette tilfelle er for eksempel et serum med C-vitamin en sikker vinner!

Fuktighetskrem

- For å gi huden den daglige fukten den trenger for å ikke bli rød, gusten, rynkete eller blank.

I det 21. århundret er et av hudens største problemer at den stadig opplever en mangel på fuktighet, altså enten vann eller fett – eller begge deler. Vi drikker for lite vann, vi oppholder oss mye i tørre inneklima og vi utsettes daglig for forurensning som virker uttørrende på huden. Uten nok fukt sliter huden med å holde seg balansert og kan fort bli irritert og rød, trekke seg sammen i fine linjer eller overkompensere ved å produsere mer talg – noe som igjen kan føre til kviser. Derfor er det viktig å aldri glemme fuktighetskremen!

Solfaktor

- For å beskytte huden mot solstråler som setter i gang skadelige prosesser i huden og bidrar til å forårsake rynker, pigmentering og sensitiv hud.

Den varme vårsolen er både herlig og farlig, og huden vil helst beskyttes fra de skadelige strålene hele dagen, året rundt. Det er nemlig ikke bare solbrenthet som er risikoen når du forlater huset uten solkrem – huden treffes også av andre typer solstråler som trenger dypere ned i huden og setter i gang negative reaksjoner som ikke viser seg på huden før senere. Disse reaksjonene kan påvirke alt fra fuktighetsnivået til kollagenproduksjonen i huden, noe som resulterer i både irritasjon og sensitivitet, kviser og ikke minst pigmentering, rynker og aldring. Ved å bruke en fuktighetskrem som også har høy solfaktor kan du føle deg trygg og beskyttet hver eneste dag!

Skrevet i samarbeid med Dermalogica

Les mer: