Vitusapotek
Ansiktspleie

Topp tre tips mot aldring

Rynker, slapp hud, fine linjer og kråketær – det finnes mange ulike produkter mot det vi samlet kaller aldringstegn. Men det finnes tre nøkkelelementer som er de beste triksene mot aldring: solfaktor, retinol og vitaminer!

Topp tre tips mot aldring
Profile Picture
Publisert: 03.03.2022
Sist oppdatert: 23.11.2022

1. Solfaktor

Det er kjent for mange, men kan aldri sies for ofte – solen er den største årsaken til aldringstegn på huden! Når solstrålene treffer huden din oppstår det reaksjoner som gjør at blant annet kollagennivået svekkes. Dette gjør at huden blir mindre spenstig, faller sammen i rynker og kan sige ned og se slapp ut.

Visste du at det finnes to ulike typer solstråler?

Vi deler ofte inn solstrålene i UVA og UVB. UVB er kanskje den du er mest kjent med, fordi det er disse strålene som gjør huden din solbrent og brun om sommeren. Det er derimot UVA som er de som forårsaker flest aldringstegn i huden, og disse treffer huden din mye mer enn UVB-strålene gjør. Dermed kan solen fremskynde aldring både om vinteren, selv om det er overskyet og til og med om du er innendørs, men sitter ved et vindu!

Vårt aller beste tips for å forebygge aldringstegn er dermed solfaktor året rundt. Bruk gjerne en fuktighetskrem med solfaktor! På den måten blir solbeskyttelsen en del av din daglige rutine og lettere å huske.

2. Retinol

Dette er superingrediensen mot aldring! Retinol er en form for A-vitamin som ofte brukes i avanserte hudpleieprodukter, og er anerkjent som industriens absolutte gullstandard for å reversere tegn på aldring i huden!Retinol jobber med huden ved å øke cellefornyelsen, øke produksjonen av kollagen og redusere nedbrytelsen av kollagen som følge av soleksponering. Dermed reduserer den både linjer, rynker og mørke flekker på huden!

LES MER: Hva er retinol?

3. Vitaminer

Vi vet at antioksidanter er viktig for kroppens ve og vel, men visste du at det også er noe huden trenger for å bremse og bekjempe aldringstegn? Huden utsettes daglig for ulike stressfaktorer som forurensning, friksjon, varme og mye annet. Disse faktorene skaper reaksjoner i huden som kalles frie radikaler, og som bryter ned blant annet kollagennivået over tid. Antioksidanter er hudens forsvarsverk mot disse reaksjonene!Derfor er produkter med C-vitamin, E-vitamin og lignende blant våre favoritter mot aldring! Ved å beskytte huden mot skadelige prosesser som fører til aldringstegn kan du forebygge og redusere både rynker, fine linjer og slapp hud!


Kilde: Artikkelen er skrevet i samarbeid med Skintific

Les mer: