Vitusapotek
Ansiktspleie

Vinterhud - 5 tips for tørr hud

Visste du at produkter som ikke er tilpasset din hud, heller ikke vil gi huden din optimal pleie? Her er Vitusapotek sine hudterapeuters egne tips som gjør vinteren bedre for tørr hud.

Vinterhud - 5 tips for tørr hud
Profile Picture
Publisert: 13.01.2016
Sist oppdatert: 07.12.2022

Hvorfor blir huden tørr?

Har du tørr vinterhud? Kjennes ansiktshuden ut som om den er minst et nummer for liten, leppene er ikke lenger myke og hendene er tørre og sprukne? Du er ikke alene! Alle får faktisk tørrere hud om vinteren og mange plages av dette.

Mari F. Solberg

- Her er det mange ting som spiller inn! Særlig er det det varme, tørre inneklimaet kombinert med kulde ute som gjør at vi reagerer, men også lange, varme dusjer og bruk av feil hudprodukter, forklarer apoteker Mari F. Solberg ved Vitusapotek Jernbanetorget i Oslo.

- Om du ikke bruker riktige produkter som tilpasset hudtypen din kan du gjøre vondt verre! sier Mari. Er du usikker på hva slags hudtype du har kan du komme innom et hvilket som helst Vitusapotek og få hjelp! Vi vet mye om hudtyper og kan se på huden din. Sammen med deg kan vi finne ut hva slags hudtype du har. Vi kan også anbefale deg gode produkter for din vinterhud. Bare spør oss!

Fem trinn som pleier tørr hud

Det er altså viktig å vite hva slags hudtype man har, men det er også viktig å ta riktig vare på huden sin. Vi har spurt våre hud- og kroppsterapeuter i Vitusapotek sine hudpleiesalonger om gode råd og tips for tørr vinterhud. Her er fem gode råd. Følger du dem vil du pleie vinterhuden din riktig. Du kommer ikke til å angre!

Rens: 1. Avène Cleansing foam  2. REN No. 1 Purity Cleansing Balm 3. Dermalogica Skin Resurfacing Cleanser Før rens4. Dermalogica Precleanse Skrubb:5.  REN Micro polish cleanser 6.  Dermalogica multivitamin thermofoliant Dagkrem med solfaktor: 7.  Avène hydrance UV  8.  La Roche Posay Hydrance BB crème (utgått) - se  andre alternativer  her  Nattkrem: 9. REN Revitalising night cream Maske som kan brukes om kvelden:10.  Avene soothing moisture mask 

 

1.Tørr hud trenger god rens

- Rensing er faktisk kjempeviktig! Om du ikke renser huden din godt vil ikke kremen kunne trekke inn og hjelpe huden din. Det er nesten bortkastet med hudkrem om du ikke renser huden, forklarer hudterapeutene.

- Rens huden din to ganger morgen og to ganger kveld. Bruk enten samme rensen to ganger eller bruk to forskjellige. Det er ganske logisk: Den første renserunden tar bort sminke og overflaterenser. Og så kan du rense i dybden. Det er kanskje mer lettvint om du bruker samme renseprodukt, men det finnes mange gode pre cleansere på markedet som er oljebaserte. Bruk aldri et pre cleanseprodukt som eneste renseprodukt. I andre renserunde kan du bruke et produkt som er tilpasset hudtypen din.

- Mange bruker renseservietter, fordi det er lettvint, og slike servietter er kjempegreie å ha på reiser eller på hytta for eksempel. Men vi anbefaler ikke at du bruker renseservietter som eneste renseprodukt. Om du bruker en renseserviett først blir ofte rester av make up etc. liggende på huden – så da bør du følge opp med et annet renseprodukt i tillegg, forklarer hudekspertene i Vitusapotek.

2. Skrubb for sirkulasjon

- Du kan bruke en mild skrubb en til to ganger i uken. Det kan høres feil ut å skrubbe hud som kjennes tørr ut, men slik er det altså ikke.

- Ansiktsskrubb fjerner døde hudceller og massasjen hjelper den tørre huden din til å fornye seg selv fordi du øker blodsirkulasjonen, oppklarer hudterapeutene. Økt blodsirkulasjon gjør at det blir bedre opptak av næring og bedre utskillelse av avfallsstoffer. Det vil si at det neste produktet du tar på huden vil kunne trekke dypere ned og gi bedre resultat.

3. Serum for beskyttelse

- Etter dobbelrens om morgenen så smører du serum på huden. Dette trekker dypere inn i huden din enn vanlig krem og beskytter den.

4. Dagkrem beskytter og forebygger

- Dagkremen din skal beskytte ansiktshuden din mot ytre påkjenninger. Husk at dagkremen bør inneholde solfaktor som beskytter både mot sol og forebygger rynker. Det kan være lurt å bruke en annen dagkrem om vinteren enn om sommeren. Er du usikker på hvilken krem du skal velge nå om vinteren, kan du enkelt be oss om hjelp.

5. Bruk fetere nattkrem om vinteren

- Om kvelden – etter at du har dobbeltrenset huden din - kan du bruke en god nattkrem. Den bør være tilpasset hudtypen din. Husk at om du er usikker på hudtypen kan vi på Vitusapoteket hjelpe deg. Nå om vinteren kan du ha behov for en fetere krem enn du ellers bruker, sier Vitusapotek sine hudeksperter.

Hudpleierens beste tips til tørr hud!

- Bruk en maske som nattkrem én til to ganger i uken. Det gjør underverker for en tørr vinterhud, forteller ekspertene.

– Massèr kremmasken inn i huden etter at du har renset huden, lar det gå ti minutter og er det noe overskytende krem igjen – tørk det av før du legger deg.
 

Les mer: