Vitusapotek
Hår og hodebunn

Pleie av sommerhår

Hår som ser friskt og sunt ut symboliserer for mange god helse. Dessverre bidrar UV-stråler, salt- og klorvann til at håret virker matt og livløst. Heldigvis finnes det god hjelp til pleie av sommerskadet hår.

Pleie av sommerhår
Profile Picture
Publisert: 11.11.2015
Sist oppdatert: 07.05.2024

Hvorfor kan håret bli skadet av sommer?

Friskt hår har et fettlag utenpå hvert hårstrå, likt som skjellene på en grankongle. Overflaten til hårstråene er da helt glatte, og lys reflekteres av dem. Dette oppfattes for oss som glansfullt hår. Når disse skjellene er åpne, ved for eksempel overdreven UV-eksponering eller klorvann, vil håret oppleves som matt og livløst. Årsaken til dette er fordi hårstråene ikke reflekterer lysstrålene.

Få tilbake glansen

Håret kan få tilbake sin glans ved bruk av de riktige hårproduktene for ditt hår. Har du sommerskadet hår er det ekstra viktig med produkter som lukker skjellagene på hårstråene. Dette gjøres med en god balsam som påføres fra ca midt på hårstråene og ut i tuppene. Det er ikke nødvendig med balsam i hodebunnen. Hvis du har hår som er ekstra tørt og slitt etter sommeren kan man bytte ut balsam med hårkur i en periode.

Se våre hårprodukter her.

Hvordan beskytte håret mot sommerskader

For å beskytte håret mot solskader kan det være lurt å skjerme håret med en hatt, caps eller tørkle. Dette er særlig viktig hvis man har veldig tynt hår, eller har lik skill i håret hver dag, fordi hodebunnen kan bli solbrent. Skader fra saltvann og klorvann på håret unngår man enklest ved å skylle håret i ferskvann etter hvert bad. 

 

Kilder: aconordic.no, define.no

 

Les mer: