Vitusapotek
Hender og føtter

Slik får du sunne, sterke og glansfulle negler

Neglene våre påvirkes av en rekke faktorer som gjør at de svekkes og kan trenge litt ekstra pleie. Negleforsterker, negleolje og neglelakk kan bidra til at neglene blir motstandsdyktige og sterke. Her får du tipsene som gir deg sunne, sterke og glansfulle negler.

Slik får du sunne, sterke og glansfulle negler
Profile Picture
Publisert: 25.01.2023
Sist oppdatert: 18.09.2023

Tips for sterke og sunne negler

Hormoner, klima, sykdom, jobb og hobbyer er alle vanlige årsaker til at neglene kan bli svekket. Hendene våre er i bruk hver dag og neglene utsettes for ulike påvirkninger som gjør at de trenger litt ekstra pleie for å styrkes.

1. Benytt en negleforsterker

Micro Cell Nail Vital Green er en hurtigtørkende negleforsterker, spesielt utviklet for svake og sprø negler. Den har en kompleks formulering som gjenoppbygger proteinmolekylene i hornlaget, forsterker skadede negler og beskytter negletuppene mot oppriving og flising. Nail Vital Green inneholder Silica og mineralbaserte UV-filtre som fukter og beskytter neglene fra å tørke ut. Etter 2-3 uker med behandling vil neglene vokse seg mer stabile, motstandsdyktige og sterke.

2. Bruk en acetonfri neglelakkfjerner

Nail Repair Remover er en neglelakkfjerner spesielt utviklet for svake og sprø negler. Den tar bort alle typer fargelakker og negleforsterkere på en effektiv måte uten å skade neglen.

3. Smør jevnlig med olje

Tilfør ekstra fuktighet til negler og neglebånd.
Nail Rescue Oil er en negleolje som pleier og beskytter negl og neglehud mot uttørring. Den er basert på mandelolje og er rik på høyverdige planteoljer og vitaminer. Oljen trenger inn i negleplaten og neglene blir gjennomfuktet, pleiet og får tilbake sin naturlige fleksibilitet.

 

Tips for svake og sprø negler

Livsstilen vår spiller en stor rolle for neglene våre. De påvirkes av alt vi gjør, de kan bli tørre og lite motstandsdyktige. Ved å bruke en negleforsterker regelmessig vil neglene gjenoppbygges og styrkes innenfra.

Negleforsterker

Bruk Nail Vital Green negleforsterker, spesielt utviklet for svake og sprø negler. Den forsterker skadede negler og beskytter negletuppene mot oppriving og flising.

Etter kun 2-3 uker med behandling med Nail Vital Green vil neglene oppleves mer motstandsdyktige og sterke.

Dag 1: Påfør et lag på rene og tørre negler.

Dag 2: Påfør enda et lag med negleforsterkeren.

Dag 3: Ta bort begge lagene med en acetonfri neglelakkfjerner, for eksempel Nail Repair Remover.

Gjenta behandlingen i 2-3 uker.

For å vedlikeholde resultatet, påfør 1-2 strøk med negleforsterker en gang i uken. En negleforsterker kan også brukes som underlakk og topplakk.

Negleforsterker med farge

Ønsker du litt farge på neglene til å friske opp hverdagen eller til fest, er neglelakkene Micro Cell Colour Repair et godt alternativ. Colour Repair er en negleforsterker som er tilsatt farge slik at du kan fortsette behandlingen for å få sterke og vakre negler. 
Benytt i tillegg en topplakk, Micro Cell Nail Wonder, som gjør neglelakken mer holdbar og glansfull.

 

Glansfulle negler

Et godt grunnarbeid gir den mest holdbare manikyren.

  1. Start med å fjerne rester av gammel lakk med en skånsom neglelakkfjerner som Micro Cell Repair Remover. Denne er acetonfri og spesielt utviklet for svake og sprø negler. Se hele vårt utvalg av neglelakk her. Vask hender og negler godt etter bruk.
  2. Mykgjør tørre negler og neglebånd med en negleolje. Micro Cell Rescue Oil trenger inn i negleplaten og neglene blir gjennomfuktet, pleiet og får tilbake sin naturlige fleksibilitet. Vask og tørk hender og negler godt før påføring av neglelakk.
  3. Påfør en god underlakk som gir et godt grunnlag og hindrer misfarging av neglene. La underlakken få tørke noen minutter før påføring av ønsket farget lakk.
    Nail Brite fra Micro Cell er en pleiende neglelakk som beskytter neglene mot misfarging og passer perfekt som en underlakk. Er du plaget med svake og sprø negler, vil en negleforsterker være et godt alternativ å bruke som underlakk. En negleforsterker styrker neglene innenfra og vil gi sterkere og mer motstandsdyktige negler på 2-3 uker.
  4. Enten om du påfører farge eller klarlakk, benytt en overlakk som gjør neglelakken mer holdbar. Micro Cell Nail Wonder er en klarlakk som gir glans og frisker opp fargen slik at neglene får den nylakkerte glansen. Nail Wonder fyller effektiv ut riller og ujevnheter i neglene i tillegg til at den gjør neglelakken mer holdbar.

 

Kilde: Mentellow / MicroCell

Les mer: