Vitusapotek
Hender og føtter

Tips og råd for riktig bruk av Antibac

Bruk av Antibac® er et raskt og enkelt alternativ til såpe og vann, og bidrar samtidig til å holde deg selv og de rundt deg friske. Å bruke håndsprit har blitt en ny vane for å føle seg ren og frisk.

Tips og råd for riktig bruk av Antibac
Profile Picture
Publisert: 23.02.2022
farmasøyt
Provisorfarmasøyt med bred erfaring og har jobbet mange år som farmasøyt i Vitusapotek.
Sist oppdatert: 07.05.2024

                                                                                                  Artikkelen er skrevet i samarbeid med leverandør av Antibac

Antibac® - en naturlig del av hverdagen

Under koronapandemien har vi alle erfart viktigheten av god håndhygiene. Bruk av Antibac® har vært et raskt og enkelt alternativ til såpe og vann, og bidrar samtidig til å holde deg selv og de rundt deg friske. Å bruke håndsprit har blitt en ny vane for å føle seg ren og frisk, på samme måte som vi pusser tennene og tar på deodorant hver dag.

Det er spesielt viktig å sørge for god håndhygiene

  • etter toalettbesøk
  • før inntak eller håndtering av mat
  • ved kjent sykdom
  • etter å ha pusset nesen
  • etter hosting og nysing
     

Rene hender bidrar også til å redusere antall infeksjoner slik at bruken av antibiotika går ned. På denne måten hindrer vi utviklingen av antibiotikaresistente bakterier.

LES MER: Slik sørger du for god håndvask

Bruk nok Antibac!

Husk at det ikke holder med noen dråper for å dekke alle håndens flater. De aller fleste bruker for lite, og over halvparten glemmer tommel og fingertupper, noe som gir falsk trygghet. Bakterier og virus trives godt under ringer, mellom fingre og rundt neglene, så husk å komme til overalt.

Et godt tips er å ta på så mye at man kan gni det utover alle områder på begge hender og være fuktig i minimum 30 sekunder. Gni til hendene er tørre og unngå å vifte med dem når de er våte. Da fungerer nemlig hendene som fluepapir for alt som svever i luften rundt.

Ved å bruke nok Antibac® hånddesinfeksjon får du en god desinfiserende effekt, samtidig som du får spredt det tilsatte fuktighetsgivende middelet godt utover. Dermed bidrar du til å holde hendene myke, sunne og friske. Hel hud uten sår og rifter er en viktig del av kroppens beskyttelse mot sykdom.

LES MER: Tips til tørre og eksemutsatte hender

Hvilke produkter skal du bruke i hvilke situasjoner?

Antibac® Pharma Hånddesinfeksjon gel 50 ml: Dette er en veldig populær og hendig flaske som egner seg godt for aktive mennesker som trenger et effektivt alternativ til håndvask når de er på farten. Flasken får lett plass i lommen, vesken, stellebagen eller reisevesken, og kan tas med på fly.

Ønsker du å gjenbruke flasken kan du fylle på med Antibac Pharma Hånddesinfeksjon gel 250 ml pumpeflaske. Pass på å ikke blande kjemikalier; bruk kun Antibac® Hånddesinfeksjon gel i flasken for å sikre optimal effekt og kjemikaliesikkerhet. Legger du en flaske i hver sekk og jakke har du alltid en for hånden når du trenger det. Du kan også lese mer om produktene på leverandørens hjemmeside kiilto.no

Et godt alternativ til familien eller deg som bruker håndsprit hyppig, er Antibac® Hånddesinfeksjon gel 150 ml. Denne er større, men fortsatt smal og hendig slik at den får plass i de fleste vesker, sekker, stellebager eller dørlommen i bilen. Denne flasken er midt i blinken for familien på tur, på vei hjem fra barnehagen, for studenten på skolen eller i lesesalen, eller ved utendørsmåltider.  

Til hjemmet eller kontorplassen er Antibac® Pharma Hånddesinfeksjon gel 250 ml med pumpe en praktisk pumpeflaske som gjør det enkelt å dosere. Plasseres den ved inngangsdøren, spiseplassen eller på pulten er det lett å huske på god håndhygiene gjennom dagen. Den er også fin å ha med i stellevesker/vognlommer, i bilens flaskeholder, ved grillbuffeten, på utedoen og alle steder man bør sørge for å ha rene hender.

Har du et stort forbruk, kanskje din egen praksis eller holder små arrangementer, kan Antibac® Pharma Hånddesinfeksjon gel 600 ml pumpeflaske være løsningen.

Les gjerne mer om tips for å gjennomføre trygge og hygieniske arrangement på leverandørens hjemmeside her.

Våtservietter foretrekkes av mange

Servietter er et praktisk alternativ til gel og er ekstra nyttig hvis du for eksempel skal hjelpe et barn med å rengjøre hendene. Servietten bidrar også til å fjerne smuss og skitt.
 

                                       


Antibac® Hånddesinfeksjon servietter boks med 40 stk er praktisk å ha i bagen, bilen eller vesken når man er på farten. Det er hele 40 servietter i en boks, og man river lett av én og én serviett ved bruk. Ved å holde lokket godt lukket mellom bruk bevarer serviettene fuktigheten. Et godt tips er å ikke rive av hele plastforseglingen, men kun lage et lite hull i midten for å få ut den første servietten. Dermed bevares fuktigheten lenger. Dersom du ikke har brukt opp serviettene før de har blitt tørre kan du tilsette Antibac® Hånddesinfeksjon gel. Akkurat som ved bruk av gel er det viktig at hendene er fuktige i 30 sekunder og at man kommer til overalt på håndens flater. Bruk flere servietter ved behov.

Et godt alternativ til boksen med 40 servietter er Antibac® Hånddesinfeksjon 20 stk. enkeltpakkede servietter. Denne servietten er større og inneholder mer væske. Hver serviett kan også enkelt tas med i jeanslommen, pc-bagen, på serveringsbrettet, ligge i hanskerommet, løpebeltet eller tas med i andre situasjoner hvor man har begrenset med plass.

Ikke glem overflatene

                                 


Antibac® for overflater 50 ml spray er praktisk å bruke for familien på tur. Sprayen kan for eksempel brukes på kafébordet før et måltid, på toalettsetet på offentlige toaletter, på stellebordet før bleieskift osv. Den er også perfekt å ha i baderomsskapet hjemme til kraner, håndtak, lysbrytere og andre felles kontaktpunkter ved sykdom. I tillegg er den super å ha med seg på feriehotellet. Noen har den også med seg på jakt for å holde både jakt- og matkniver bakteriefrie.

Originalen siden 1922

Antibac® Hånd- og Overflatedesinfeksjon er kvalitetsprodukter utviklet i Norge og har vært på markedet i flere tiår. Blant annet er de velutprøvd i helsetjenesten og er det foretrukne valget til norske sykehus. Produktene er testet og tilfredsstiller høye mikrobiologiske teststandarder som beviser at produktene dreper både bakterier, ulike virus og gjærsopp; herunder både tarmbakterier, MRSA, influensavirus, koronavirus og mange flere.

Med den originale Antibac® tilgjengelig i lommen eller vesken har du alltid muligheten til å holde deg ren og fresh når du er på farten, den er behagelig å bruke og du kan være trygg på at den tar vare på huden din.

 

Kilde: Kilito Clean, leverandør Antibac®

Les mer: