Vitusapotek
Hender og føtter

Vakre vinternegler på 1-2-3

Kan sprukne, sprø, flisete og slitte vinternegler forvandles til sterke og velpleide? Med noen enkle grep og gode produkter kommer du langt.

Vakre vinternegler på 1-2-3
Profile Picture
Publisert: 24.11.2015
Sist oppdatert: 07.12.2022

Sprukne og flisete negler er et vanlig problem om vinteren. Som regel skyldes dette slitasje på neglene og at de blir tørrere når de utsettes for lave temperaturer. Hvilke produkter du bruker til vask og rengjøring kan ha mye å si, og vann kan i seg selv være årsak til sprø negler. Sliter du med tørre og sprø negler er det derfor en god ide å bruke plasthansker når du driver med husarbeid eller andre aktiviteter som innebærer kontakt med mye vann og kjemikalier. Noen kan ha svake negler som følge av mangel på mineraler som sink, selen eller B-vitaminer, men det er ikke den vanligste årsaken til sprø negler.

Steg 1: Votter, såpe og håndkrem

Det enkleste du kan gjøre for hender og negler om vinteren er å være flink å bruke varme votter eller hansker. Da unngår du at hender og negler tar skade av ekstreme klimatiske forhold. Et viktig forebyggende tiltak er også å være flink å smøre hender og negler ofte med mykgjørende håndkrem. Tenk også over hvilke såper du bruker på hendene. Milde, skånsomme håndsåper eller oljer kan bidra til at neglene ikke tørker ut.  En god håndkrem tar også vare på neglene. Vasker du hendene ofte, anbefales milde produkter, gjerne i oljeform.

Steg 2: Negleforsterkere og oljer

En god negleforsterker legges på neglene som en lakk, og kan gjøre neglene mer motstandsdyktige mot slitasje, og hindre at negletuppen rives opp. Jevnlig bruk av negleolje virker mygjørende, hindrer at neglene tørker ut. Da blir neglene mer fleksible og mindre utsatt for flising. Negleolje påføres neglehuden samt rene og ulakkerte negler og masseres godt inn. Før lakkering av negl skal hendene vaskes og tørkes godt.

Bruk helst en neglelakkfjerner uten aceton, for å ikke tørke ut neglene ytterligere.

Micro Cell 2000 nail vital grønn stabiliserer tynne og svake negler, verner mot UV-stråler og misfarging og kan brukes som underlakk. Micro Cell nail rescue oil inneholder planteoljer og vitaminer, trenger inn i negleplaten og verner mot uttørring.

Steg 3: Den perfekte lakken

Den fineste og mest holdbare manikyren får du når du legger litt innsats i forarbeidet. Vask hendene helt rene, og fjern alle rester av gammel neglelakk. Skyv ned neglebåndene forsiktig, klipp eventuelt av overflødig neglebånd.

Underlakk gjør lakken mer holdbar, fyller ut riller og hindrer misfarging. Når underlakken har fått tørke noen minutter kan du legge på farget eller nøytral lakk. Du kan også legge fransk manikyr ved å lage en bue med hvit lakk på negletuppene. Legg så en nøytral lakk i rosa eller beige tone og avslutt med overlakk.

For de som er plaget med sprukne, tørre og flisete negler finnes det neglelakk som både styrker neglene og gir holdbar farge fra Micro Cell. Vi har også neglelakk fra den allergivennlige make-up seriene IDUN Minerals hvis du har sensitiv hud. Andre neglelakkmerker vi fører er Gel-It og Salon. Finn dine favorittfarger i vårt store utvalg av neglelakker her.

Les mer: