Vitusapotek
Kroppspleie

5 tips til hjemmespa

Lag ditt eget hjemmespa! Skru av lyset, tenn stearinlys og fyll opp badekaret. Sett gjerne på musikk.

5 tips til hjemmespa
Profile Picture
Publisert: 07.04.2016
Sist oppdatert: 17.04.2023

Sett stemningen

For å få ned pulsen og oppnå den gode spafølelsen kan du skru av lyset, fylle badet med stearinlys og duftlys, og sette på litt avslappende musikk. Vi foreslår også en stor kopp urtete!

Vann

SPA er en forkortelse for Salus Per Aqua, som betyr ”helse gjennom vann” på latinsk. Er du så heldig å ha et badekar kan du nyte et bad tilsatt det du har av badesalt og badeoljer, eller du kan ta en deilig, varm, lang dusj. 

Peeling til kroppen

Etter at huden er vasket og det varme vannet har fått porene til å åpne seg, er du klar for peeling fra topp til tå. Skrubb hele kroppen, også hendene og føttene. Da får du bort døde hudceller, samtidig som huden får masse fuktighet, og blir deilig, myk og glødende.

Peeling til ansiktet

Ansiktet trenger en mer skånsom peeling. Bruk en som er tilpasset din hudtype, og følg instruksjonene på pakken. Når du eksfolierer ansiktshuden får du mer glød og renere, glattere hud, ved at døde hudceller på overflaten fjernes. Det øker også effekten av ansiktsmasker og fuktighetskremer, fordi du får bort de døde hudcellene som kan hindre pleieproduktene fra å trenge ned i hudlagene.

Ansiktsmaske

En ansiktsmaske gir huden en ekstra boost. Flere av våre ansatte er utdannet innen hudpleie, og på Vitusapotek vil du alltid få hjelp til å finne den riktige masken for nettopp din hudtype. Legg ansiktsmasken i et rikt lag over hud, hals og brystparti, men unngå øyepartiet. Eller du kan benytte en sheet-maske.

For å friske opp huden rundt øynene, kan du bruke øyenkremen din som en maske. Legg et tykt lag rundt hvert øye og gjerne en agurkskive eller en kald, brukt tepose over. Og husk at øyenkrem aldri skal påføres inntil øyenkanten, men legges i en sirkel på beina under og over øynene.

Legg deg ned mens ansiktsmasken virker, lukk øynene og nyt den avslappende følelsen du får av å bare kunne fokusere på deg selv en stund!

Tips! Vil du skjemme bort din kjære? Selv om menn kanskje ikke er så opptatt av hudpleie selv, elsker de fleste å bli stelt med. Finn frem produkter, håndklær, kluter og en bolle med varmt vann, og be ham legge seg ned på sofaen. Gjør så en ansiktsbehandling på ham med rens, peeling og ansiktsmaske, og du skal se han blir både strålende fin, og strålende fornøyd.

Les mer her: