Vitusapotek
Kroppspleie

A-DERMA - Respekt for både mennesket og naturen

A-DERMA tilbyr ikke bare trygg og effektiv pleie til tørr og atopisk hud, men tar også vare på miljøet helt fra produksjon til apotekhylla. Med ADERMA trenger du derfor ikke å gå på kompromiss med miljøet for å effektivt kunne pleie hele familiens sarte hud.

En samling produkter fra Aderma presenteres. Aderma Exomega dusjolje, bodylotion og krem.
Profile Picture
Publisert: 05.01.2021
Sist oppdatert: 14.06.2024

A-DERMA – et plantebasert merke

De fleste av oss har en holdning til de pleieproduktene vi smører på huden – ikke minst når det også gjelder våre barn. Samtidig kjenner mange på et felles ansvar for å ta vare på miljøet, også gjennom de produktene vi kjøper.

A-DERMA er et plantebasert merke, som jobber utfra en visjon og en forpliktelse til å respektere både mennesket og naturen. Her kan du lese om noen av tiltakene A-DERMA gjør for å leve opp til dette.

Rhealba® Havren dyrkes kun i Sørvest-Frankrike etter økologiske og bæredyktige produksjonsstandarder.

Når havrekimplantene er 10-12 uker gamle, måler A-DERMAs bønder konsentrasjonen av de aktive stoffene i plantene med et spektrofotometer, og deretter har de kun 3 dager til å høste 15 tonn frisk havre per hektar. For å bevare de dyrebare aktive stoffene, ankommer de høstede plantene til det nærliggende produksjonsstedet i Gaillac innenfor ca. en time. Etter utvinning av Rhealba® Havren, kontrolleres den på 27 forskjellige punkt for å garantere høyest mulig kvalitet og sikkerhet for forbrukeren.

Produksjon med mindre vann og energi

På 4 år har A-DERMA brukt 32% mindre vann og 9% mindre primærenergi på å produsere den samme mengden produkter.

Fornybar energi

A-DERMAs produkter fremstilles på en fabrikk som drives av 80% fornybar energi, deriblant vannkraft og solenergi. Produksjonen av varmtvann foregår via en biomasse-kjele som bl.a. drives av planterestene fra selve produktfremstillingen. Med denne metoden har A-DERMA redusert det årlige gassforbruk med 60%.

Gjenbruk av produksjonsavfall

A-DERMA gjenbruker 99% av produksjonsavfallet (unntatt kloakkslam), 100% av planterestene omdannes til kompost, 100% av papp-og papiremballasjen som brukes til A-DERMA produktene kommer fra FSC/PEFC sertifisert, bærekraftig skogbruk, 100% av blekket på pappemballasjen er plantebasert og i alle nye produkter vil pakningsvedlegget være fjernet. Bare dette sistnevnte initiativet sparte i 2016 for CO2 utslipp som tilsvarer en 9 834 km kjøretur fra Paris til Shanghai i en Renault Twingo.

Kortreist produksjon

Helt fra frøet til det ferdige produktet blir Rhealba® Havren bearbeidet kun i Sørvest-Frankrike, og de korte avstandene og prosessene bidrar til å sikre næringsinnholdet i havrekimens aktive molekyler. Samtidig bidrar den lokale produksjonen også til å sikre at havren ikke reiser mer enn 50 km før den blir til et ferdig produkt.

Miljøvennlige prosjekter

A-DERMA har også andre miljøvennlige prosjekter. Blant annet har de:

  • Installert bikuber rundt omkring på deres jorder i Sørvest-Frankrike for å styrke biomangfoldet.
  • Plantet en hekk av planter på mer enn 3 km planter i jorden, som hjelper med å kompensere for 381 tonn CO2 utslipp, dvs. det samme som 381 flyvninger tur/retur Paris/New York.

A-DERMA – et miljøvennlig valg

Sammen sørger disse tiltakene for at du kan være trygg på A-DERMA produkter som et miljøvennlig valg.

Hensynet til miljøet kommer selvfølgelig i tillegg til en grunnleggende respekt for mennesket og menneskets sarte hud. Derfor er A-DERMAs produkter sikre og har et høyt innhold av nøye sammensatte naturlige ingredienser som effektivt pleier tørr og atopisk hud. Produktene formuleres utfra følgende prinsipper:

  • Produktene baseres på Rhealba Havre® - en innovativ, sikker og effektiv plantebasert aktiv ingrediens.
  • A-DERMA minimerer antallet ingredienser, som alle er nøye utvalgte for deres sikkerhet.
  • Primært uten parfyme og fargestoffer til de sarteste hudtyper. Hvis produktet inneholder parfyme, bruker A-DERMA utelukkende duftmolekyler som er vurdert av en toksikologisk ekspert for å sikre høyest mulig respekt for sart hud, samt å minimere risikoen for allergiske reaksjoner.
  • Primært med fysiologisk eller nøytral pH-verdi for huden.
  • Ikke-komedogene, noe som betyr at produktene ikke tilstopper porene i huden.


A-DERMA har derfor løsningen for tørr og atopisk hud, uten å gå på kompromiss med naturen, slik at du kan få riktig og god pleie med god samvittighet.Kilde: Pierre Fabre

Les mer: