Vitusapotek
Kroppspleie

ACO: Canomini, Canoderm, Cano+, Miniderm – Mykgjørende kremer for hele familien

Tørr hud som klør og svir, og eksem som irriterer, er ikke så uvanlig i det nordiske klimaet. Men det finnes hjelp for å lindre plagene. Nedenfor kan du lese mer om ACOs mykgjørende, reseptfrie legemiddelkremer for hele familien; Canomini, Canoderm og Miniderm.

ACO: Canomini, Canoderm, Cano+, Miniderm – Mykgjørende kremer for hele familien
Profile Picture
Publisert: 14.02.2022
Sist oppdatert: 15.02.2023

Hvorfor får man tørr hud og eksem?

Huden er kroppens største organ og har en rekke viktige oppgaver, blant annet å hindre at bakterier og skadelige stoffer trenger inn i kroppen. Huden bidrar også til å regulere kroppstemperaturen og lagrer væske og fett. En svekket hudbarriere er mindre i stand til å kontrollere vannivået i huden, noe som igjen resulterer i tørr hud. En tørr hud har lettere for å klø, noe som kan føre til skader på huden og etter hvert eksem.

Tørr hud

Tørr hud er en svært vanlig hudtilstand, spesielt i det nordiske klimaet, som blant annet skyldes værforhold, kulde og tørr luft kombinert med mye vannkontakt. Med alderen svekkes også hudbarrieren, noe som gjør at huden blir tørrere. Huden kan da bli rød, få tørre flekker og sprekke opp.

Hvordan behandler man tørr hud?

Det er viktig å behandle tørr hud i en tidlig fase, for å unngå at det utvikler seg til eksem. Smør på en fuktighetsgivende krem morgen og kveld, ta kortere dusjer i lunkent vann, og bruk mild kroppsvask uten parfyme som samtidig tilfører kroppen fukt.


Det er viktig å behandle tørr hud i en tidlig fase, for å unngå at det utvikler seg til eksem

Eksem

Det finnes forskjellige typer eksem. Eksem er vanligvis en betennelse i huden som kan skyldes en rekke årsaker. Eksem kan oppstå når huden har kommet i kontakt med irriterende stoffer eller allergener. Eksem kan også oppstå hvis du har en svekket hudbarriere og en ubalanse i immunforsvaret. Forskjellige typer eksem kan se annerledes ut, men som oftest er huden rød med tørre hudflak. Eksem kan også klø mye og få små, væskefylte blemmer.

Hvordan behandler man eksem?

Det er viktig å behandle eksem med en gang.

  • Kortisonkremer kan brukes når man har eksemutbrudd.
  • Grunnbehandlingen for å forebygge tilbakefall av eksem, er regelmessig smøring med en mykgjørende krem.
  • Smør godt inn flere ganger om dagen med en krem som er spesielt beregnet for å forebygge eksem og som bygger opp hudbarrieren.
  • Gå med luftige klær som lar huden puste, og forsøk å ikke klø. Ved å smøre på en mykgjørende krem, kan du redusere kløen som er forbundet med tørr hud.


Uansett om du opplever tørr hud som klør og svir eller eksem som irriterer finnes det hjelp å få. Nedenfor kan du lese mer om ACOs ulike mykgjørende kremer for hele familien.

Canomini fra ACO 

Canomini er en fuktighetsbevarende og barrierestyrkende reseptfri legemiddelkrem for behandling av tørr hud hos voksne og barn i alle aldre.

Kremen inneholder en kombinasjon av 20% glyserol og 2% karbamid i en mykgjørende krembase. Glyserol og karbamid har begge fuktbindende egenskaper; glyserol hjelper med å normalisere tørr hud og karbamid hjelper med å styrke hudbarrieren. Krembasen består av et fåtall trygge og velkjente ingredienser med lang historisk bruk som forsterker den teraputiske virkiningen, dvs. den fuktighetsbevarende, kløestillende og beskyttende effekten.

Kremen er i tillegg selvkonserverende og uten tilsatte konserveringsmidler. Canomini er veltolerert ved atopisk eksem.

 

Canoderm fra ACO

Canoderm er et reseptfritt legemiddel som er fuktighetsbevarende i behandlingen av tørr hud av ulike årsaker, og til forebygging av tilbakefall av atopisk eksem. Canoderm er en unik mykgjørende krem til tørr hud. Kremen inneholder 5% karbamid som binder fukt og reparerer hudens barrierefunksjon. En krem for atopisk eksem og psoriasis.

 

Cano+ fra ACO

Cano+ er en fuktighetskrem på spray til daglig behandling av symptomer ved tørr hud, som tørrhet og kløe, spesielt på kroppsområder som er vanskelige å komme til. Kremen gjør huden mer motstandsdyktig mot irriterende stoffer. Sprayen er rask å påføre, absorberes hurtig og etterlater huden myk og smidig.

Miniderm fra ACO

Miniderm er en mykgjørende, resepfri legemiddelkrem for tørr hud. Den kan blant annet brukes av de med psoriasis og atopisk eksem. Den er lett å smøre på og inneholder glycerol som ikke svir på barnets følsomme hud. Miniderm er også et passende alternativ til voksne som er følsomme for karbamid.

 

h

 

Kilde: Perrigo Norge

Les mer: