Vitusapotek
Kroppspleie

Hårfjerning

Hårfjerning – å fjerne uønskede hår på kroppen og i ansiktet – er noe de fleste har et forhold til og utfører fra tid til annen. Det finnes mang ulike måter å fjerne kroppshår på, og hårfjerning kan enkelt gjennomføres hjemme med produkter til kropp og ansikt.

Hårfjerning
Profile Picture
Publisert: 01.06.2021
Sist oppdatert: 15.11.2023

Hårfjerning – ulike metoder

Hårfjerning praktiseres av både kvinner og menn, først og fremst fordi veldig mange har hår og hårvekst på steder man helst ønsker fritt for nettopp hår.

Det finnes mange ulike metoder for å fjerne hår på kroppen og i ansiktet. Noen metoder er enkle å utføre selv hjemme, mens andre er forbeholdt hudpleiesalonger og profesjonelle hudpleiere. I noen utvalgte Vitusapotek har vi egne hudpleiesalonger som utfører hårfjerning – les mer om våre hudpleiesalonger her.  

Det er viktig å finne en effektiv metode for hårfjerning som fungerer for deg og din hud, slik at hårfjerningen går så problemfritt og smertefritt som mulig. Noen metoder passer også bedre på enkelte steder av kroppen eller i ansiktet enn andre, så det kan være lurt å undersøke hvilken metode du skal velge, før du går i gang, spesielt dersom metoden du skal teste er kostbar.

Hårfjerning hjemme

For enkel hårfjerning hjemme, er barbering, voksing, napping og bruk av hårfjerningskrem kanskje de mest vanligste måtene å fjerne uønskede kropps- og ansiktshår på.

Hos Vitusapotek får du produkter til hårfjerning som du enkelt kan uføre hjemme, slik som hårfjerningskrem, voks, barberskum- og geler.

Hårfjerning på kroppen

Hårfjerning på kroppen kan gjøres på flere ulike måter. Ønsker du å fjerne hårene raskt og enkelt på egen hånd, har vi flere produkter som kan hjelpe deg på vei til en vellykket hårfjerning.

Barbering

Barbering er kanskje den aller mest brukte metoden for å fjerne hår, spesielt blant menn, både på kropp og i ansikt. Barbering er raskt og enkelt, og det krever minimalt med utstyr; en barberhøvel og du er klar. For best mulig resultat er det riktignok andre produkter som kan og bør brukes i tillegg ved barbering for å oppnå best mulig resultat og en hud som ikke føles irritert, rød og sår i etterkant. Ved barbering av kroppshår, slik som på legger, i armhuler, langs bikinilinjen og ved intimbarbering, er det viktig å pleie huden godt både før og etter barbering.


Før barbering:

  • Fukt, rengjør og myk opp områdene på kroppen som skal barberes. Bruk en god såpe på kroppen og en såpe tilpasset underlivet ved intimbarbering.
  • Påfør barberskum eller barbergel. Det er en fordel om denne er gjennomsiktig, slik at huden under er enklere å se.


Tips! Har du gått tom for barberskum- eller gel, bruk en god dusjsolje eller hårbalsam istedenfor!
 

  • Bruk alltid et rent og skarpt barberblad – dette reduserer faren for irritasjon i huden. Engangshøvler kan være et godt alternativ.
  • Unngå inngrodde hår og betennelse i hårsekkene ved å alltid barbere i samme retning som hårene vokser.Etter barbering:

  • Skyll og vask området godt etter barbering, for å fjerne såpe- og barberskumrester.
  • Ta på løstsittende tøy i noen timer etter barbering, for å unngå unødvendig irritasjon av huden.
  • Spray på en beroligende kildevannsspray på det barberte området, for å roe ned en irritert hud.
  • For å gjenopprette hudens fuktighetsbalanse, kan det være lurt å smøre på en rik fuktighetskrem og bodylotion, for eksempel A-Derma Skin Care Cream. Kremen gir godt med fuktighet og demper en eventuell irritasjon og røde nupper etter barbering.
  • Ved intimbarbering, kan RFSU Intim Cooling Balm være fin å smøre på i etterkant. Denne svalende, intime after shaven reduserer irritert, sår og rød hud og nupper.
  • Har du utfordringer med inngrodde hår ved barbering, kan området desinfiseres med Pyrisept eller lignende etter barbering.

Les våre beste tips for å unngå ubehag etter intimbarbering her.

Voksing

Hårfjerning med voks og voksing kan både gjøres hjemme eller i hudpleiesalong. Vitusapotek har 6 hudpleiesalonger rundt om i hele Norge som utfører voksing – ler mer her.

Ønsker du å vokse kroppen hjemme, er det viktig at du lærer deg riktig teknikk og leser nøye igjennom medfølgende brukerinformasjon.

Fordelen med voksing, er at hårene dras opp med roten, og du forblir derfor hårløs vesentlig lenger enn ved for eksempel barbering og hårfjerningskrem. Ulempen er at det også er ganske mye vondere å vokse …

Hårfjerning ansikt

Menn barberer seg ofte i ansiktet, men sett bort i fra dette, så er annen hårfjerning i ansikt faktisk mer vanlig enn man kanskje skulle tro. Svært mange har sjenerende ansiktshår som man ønsker å fjerne, og der menn ofte velger barbering som førstevalg ved hårfjerning i ansiktet, så velger kvinner andre metoder som voksing og napping.

Barbering i ansiktet

De fleste menn barberer seg i ansiktet, noen kvinner også. Det aller viktigste ved barbering i ansiktet, er å mykgjøre ansiktshuden godt på forhånd, bruke et mildt barberskum eller en gel tilpasset ansiktshuden, og tilføre rikelig med fuktighet i etterkant av barbering. En god fuktighetskrem eller after shave er et must etter barbering, for å unngå rød, irritert og nuppete hud!

 

Napping av ansiktshår

Napping av hår i ansiktet er en rask og enkel måte å fjerne hår i ansiktet på, når det ikke er mange hårene som skal bort. Øyenbryn eller et og annet sjenerende hår er enkelt å nappe bort med en pinsett.

Voksing i ansiktet

Mange velger også å vokse små partier i ansiktet, fremfor å barbere eller nappe hårene. Voksing er spesielt godt egnet for små områder i ansiktet som overleppe, kinn og hake. Sørg for å bruke egne produkter tilpasset ansiktet.

Hudpleiesalonger, behandling og hårfjerning hos Vitusapotek

Hos Vitusapotek finner du egne hudpleiesalonger i 6 av våre apotek rundt om i hele Norge – finn en hudpleiesalong nær deg her.

I alle våre hudpleiesalonger kan du få utført hårfjerning med voks, samt hårfjerning med tråd i utvalgte salonger. Les mer om alle våre hudpleiebehandlinger og all hårfjerning her.


Kilde: Vitusapotek

Les mer: