Vitusapotek
Kroppspleie

Hvorfor er såpe så viktig?

Det finnes mange ulike typer kroppssåper på markedet, som blant annet dusjoljer, dusjkremer, dusjgeleer og såpestykker. De har alle til felles at de ofte er utviklet primært for å rense huden ved å fjerne smuss og bakterier, og såpe er viktig for å holde huden ren og frisk.

Hvorfor er såpe så viktig?
Profile Picture
Publisert: 08.03.2019
Sist oppdatert: 05.12.2023

Huden er viktig for helsen vår

Ettersom huden har en viktig rolle i vår generelle helse, er det viktig å ta godt vare på den.

Huden er kroppens største organ og beskytter kroppen for ytre faktorer, som blant annet skadelige bakterier. Likevel kan bakterier komme inn i kroppen vår og fordøyelsessystemet gjennom munn, øyne eller nese, blant annet via urene hender. Bakterier kommer også inn i kroppen vår gjennom skader eller kutt på huden.

Ved å vaske hendene ofte, ikke ta i ansiktet med skitne hender, samt være nøye med å vaske og skylle potensielle sår eller kutt, kan man redusere kroppens kontakt med mange uønskede bakterier.

Såpe er derfor viktig å ha i nærheten, og er et godt hjelpemiddel for å holde huden ren og frisk.

Rengjør huden din på riktig måte

Rengjøring er en viktig del av hudpleierutinen ettersom det fjerner smuss og bakterier, samtidig som den forbereder huden på resten av hudpleierutinen.

Tiden du bruker på rengjøringa av huden, og måten du vasker deg på, er viktig når du rengjør huden, for å få fjernet blant annet smuss, bakterier og forurensninger.

Håndvask

Ved håndvask og vasking av hendene dine, er det ofte såpeskummet som fjerner smuss og gjør det mulig å skylle smusset bort. Hvis du derimot ikke har skrubbet håndsåpen i hendene lenge nok, samt dekket alle områder av hendene, er det en fare for at du ikke klarer å fjerne alt smusset.

Vi anbefaler at du bruker Cosmica Hand Soap Rich i minimum 20 sekunder.

Holder det med kun hånddesinfeksjon?

Det er lett å tenke at det holder å bruke en hånddesinfeksjon istedenfor en håndsåpe. Forskjellen er at en desinfeksjon ofte kun dreper bakteriene som den kommer i kontakt med, men renser ikke bakteriene bort fra hendene slik en såpe gjør.

Såpe og tørr hud

Hvis du har en tendens til å få tørr hud, bør du vurdere å bruke rengjøringsmidler først og fremst for å rense områder hvor du svetter, som armhuler, intime områder og rundt lysken, under brystene og føttene. Selv om mange av oss liker følelsen av å såpe på hele kroppen, bør fokuset være på hvor du trenger å fjerne smuss og bakterier.

Gode råd ved rengjøring av tørr hud

  • Overdreven rengjøring kan føre til uttørring av huden ved å fjerne hudens naturlige fettlag.
  • Husk at det varme vannet kan tørke ut huden, da varmt vann fjerner hudens naturlige oljer, fett og protein.
  • Bruk lunkent eller kaldere vann ved rengjøring av tørr hud.
  • Hvis du har en tendens til å få tørr hud, er det viktig å bruke et rengjøringsmiddel som renser huden uten å tørke den ut.

Cosmica Daily Care kroppssåper

Cosmica Caring Shower Oil, Shower Cream og Hand Soap Rich er alle kropp- og håndsåper fra Cosmica som fjerner smuss og bakterier fra huden på en skånsom og effektiv måte.

Rengjøringsmidler fra Cosmica er utviklet for å ta vare på en tørr og sensitiv hud, og renser huden uten å tørke den hud. Produktene er alle skånsomme, milde og fuktighetsgivende.


 

Kilde: Artikkelen er skrevet i samarbeid med Perrigo, leverandør av Cosmica.

Sist oppdatert: mars 2019

           

Les mer: