Vitusapotek
Sminke

Festsminke til moden hud

Disse fire trinnene gir deg festsminken som visker ut linjer og matt hud og får deg til å stråle! Her er noen enkle sminketips som passer en voksen hud.

Festsminke til moden hud
Profile Picture
Publisert: 29.10.2019
Sist oppdatert: 07.12.2022

Hudpleie er det viktigste for at sminken skal sitte lenge. Før du sminker deg, bør huden være ren og fuktig, også i øyepartiet, sier makeupartist Margrethe Eik som jobber for IDUN Minerals, den hudvennlige mineralsminken du finner hos Vitusapotek.

Her er makeupartistens 3-trinns oppskrift på en nydelig festsminke for en moden hud!

1. Underlag som fremhever og skjuler

Påfør foundation med fingrene, eller helst en svamp som gjør det lett å blende inn produktet i huden. Vi har brukt en foundation som gir fuktighet og glød.

Bruk en lysreflekterende concealer i rynker og linjer for å glatte dem ut. Ton concealeren godt ut. 

For å forsegle og «feste» underlaget, kan du bruke transparent pudder som ikke legger seg i linjene. Påføres med en stor sminkekost. Bruk solpudder til å gi ansiktet en fin kontur. Trikset er å legge solpudderet i tretall: Fra pannen, ut mot hårfestet ved tinningen, ut igjen under kinnbena og over kjeven før du stopper ved haken. Gjenta på andre siden.

Legg rouge på kinnbena. Smil slik at du får fram og treffer kinneplene. Unngå for sterk farge og blend rougen godt inn. Vår modell, Astrid, har rougen Havtorn fra IDUN Minerals, kr 265. Den er litt kald i fargen, noe som passer om vinteren.

2. Øyesminke som holder hele festen

Velformede bryn gir hele ansiktet et løft, åpner blikket og man ser mer våken ut. Vi har brukt øyebrynsgeleen IDUN Minerals Perfect Eyebrows med fiber som gjør at brynene ser mer fyldige ut. Følg brynets form og dra børsten med hårene.

Legg en primer før øyeskyggen slik at sminken sitter bedre og lenge. 

Øyeskyggene vi har brukt er fra paletten IDUN Minerals Lavendel med fire nyanser i lilla og brunt. Vi har brukt tre av fargene. Den nest mørkeste skyggen er lagt i globallinjen. Dra øyesminkekosten fra ytterkroken, langs globallinjen og mot midten av øyet. Ton godt ut. 

Bruk den lyseste fargen i paletten på selve øyelokket. Blend sammen skyggen i globallinjen. Bruk den mørkeste øyeskyggen som eyeliner, noe som gir et nydelig og ikke oversminket resultat. Bruk en mindre og stivere børste slik at du blir mer presis, for eksempel IDUN Minerals Eye Definer, kr 89.

Ønsker du et ekstra klart og våkent blikk, kan du legge en lys kajal på våtlinjen nede. 

Til slutt legger du et par lag med en maskara som forlenger vippene og gir dem ekstra fylde.

3. Myke, fyldige og vakre lepper

Bruk en lipliner til å definere leppene og holde leppestiften på plass slik at den ikke sklir ut i de fine rynkene rundt leppene.

Leppestiften vi har brukt har mye fuktighet i seg og en del gloss som gjør at leppene ser fyldigere ut.

Tips til «nybegynnere»

Ta heller litt og litt sminke på enn å kjøre på med et tykt lag av produkter med en gang. Det er enklere enn å fjerne i etterkant dersom du legger på for mye. Og øv deg gjerne litt før dagen da du skal på fest.

Allergivennlig makeup

IDUN Minerals og La-Roche Posay make-up laget for en sensitiv hud og for deg med hudproblemer. Du finner både leppestifter, foundation, neglelakker, maskara, øyeskygger i Vitusapotek.