Vitusapotek
Sminke

Makeup ved rosacea

Rosacea gir rødme og rødhet i ansiktet, særlig på nese, hake, panne og i kinnene. Rosacea kan oppleves som sjenerende. Her finner du tips for hvordan du som har rosacea kan legge makeup.

Makeup ved rosacea
Profile Picture
Publisert: 11.11.2015
Sist oppdatert: 23.11.2022

Hva er rosacea?

Rosacea er en kronisk hudbetennelse som gir rødme og rødhet i kinn, på nesen, haken og i pannen. Mellom 3-5 % av befolkningen utvikler rosacea. Rosacea kan oppleves som svært sjenerende. Behandling vil som oftest redusere symptomene.  

Vanligvis debuterer sykdommen i 30-50 årsalderen med tendens til lett rødme. Senere utvikler den seg til å gi vedvarende rødhet i sentrale deler av ansiktet som skyldes utvidelse av blodkar i hudoverflaten.

Gode råd og behandling mot rosacea kan leses mer om her. 
 

Makeup og sminketips ved rosacea

Slik gjør du

Produktforslag

Før du legger makeup kan du bruke rens og fuktighetskrem for rødmusset hud. Noen av disse kremene har en svak grønnfarge som bidrar til å nøytralisere røde partier. God rens og fuktighetskrem danner et godt grunnlag for makeup. 

Hudpleie produkter til rødmusset hud.

 

Rosacea kan gi ”oljeglinsende” hud, så bruk en veldig lett foundation. Bruk gjerne en grønn concealer på ekstra røde områder. Husk å påføre foundation i tynt og jevnt lag over hele ansiktet.

IDUN Minerals Concealer Idegran.

Idun Minerals Norrsken pure Mineral Illuminating Foundation.

Fortsett å legg makeup slik du pleier.

Vår makeup

 

Les mer: