Vitusapotek
Sminke

Når bør du bytte ut mascaraen?

Vet du egentlig hvor ofte maskaraen bør byttes ut? Her finner du 5 tegn på at maskaraen er for gammel og bør byttes ut, samt tips til hvordan du kan få den til å vare lengst mulig.

Når bør du bytte ut mascaraen?
Profile Picture
Publisert: 27.02.2020
Sist oppdatert: 07.05.2024

5 tegn på at mascaraen bør byttes ut

Mange kvinner har mascaraen for lenge før den byttes ut. Det finnes mange meninger om hvor ofte man bør bytte ut en mascara, noen mener hvert halvår, andre sier hver tredje måned, noen sier til og med hver eneste måned. Noe alle er enige i er at mascaraen er det sminkeproduktet som må byttes ut oftest. Her er 5 tegn på at det er på tide å bytte ut mascaraen:

  1. Den begynner å drysse. Dersom du legger merke til at mascaraen drysser ned på kinnet ditt i løpet av dagen betyr det at mascaraen er for tørr.
  2. Den klumper seg. Dersom du merker at mascaraen klumper seg og vippene ikke blir like fine som vanlig under påføring betyr det at den er for gammel.
  3. Har du lånt bort mascaraen til en venn? Da er det lurt å bli kvitt mascaraen. Bakterier stortrives i produkter med høyt vanninnhold, som mascara, og det er da lett å få betennelse i øyet.
  4. Lukter den vondt? Et klart tegn på at noe har gått ut på dato er lukt. Det samme gjelder for mascara. Dersom mascaraen lukter sterkt av kjemikaler er det et tegn på at den har skilt seg og er for gammel.
  5. Har du hatt en infeksjon i øyet? Kast mascaraen med en gang. Øyeinfeksjon er svært smittsomt og bakteriene vil legge seg på kosten og i mascaraen du allerede har brukt. Dersom du fortsetter å bruke mascaraen vil du konstant utsette deg for bakteriene som gir deg infeksjon, og da vil ingen behandling hjelpe.

Ting du kan gjøre for at mascaraen skal vare lengst mulig

Dette er de viktigste tegnene å tenke over, men det er flere ting du kan gjøre for at mascaraen skal vare lengst mulig. En mascaras holdbarhetsdato starter fra du åpner mascaraen. Derfor er det viktig å vente med å åpne mascaraen til du faktisk skal bruke den.

Pumper du mascarabørsten mye opp og ned i hylsteret før du påfører? Dette hjelper deg kanskje å få mer produkt på kosten, men det pumper også unødvendig mye luft ned i produktet som på sikt vil tørke ut mascaraen raskere.

Sist men ikke minst, pass på at du alltid skrur mascaraen godt igjen før du legger den tilbake i toalettmappen. Dette for å unngå at det kommer luft og bakterier inn i produktet.

Skrevet i samarbeid med Idun Minerals

Les mer: