Vitusapotek
Sminke

Øyemakeup til fest – sminketips for to ulike stiler

Med smarte sminketips fra makeupartisten, legger du fin øyemakeup til fest. Velg mellom to looks: Sobert og elegant, eller intenst og sotet blikk.

Øyemakeup til fest – sminketips for to ulike stiler
Profile Picture
Publisert: 12.11.2021
Sist oppdatert: 23.11.2022


Hva du velger av øyemakeup til fest, avhenger av hva du føler er komfortabelt, men det kan være lurt å prøve sminketipsene i forkant av festkvelden, råder makeupartist Margrethe Engedal Eik fra IDUN Minerals.

Her er hennes tips til øyemakeup til fest med trinn-for-trinn beskrivelse for to stiler:

Dempet og elegant øyesminke, eller festens blikkfang med sotede øyne - smokey eyes.

Elegant og naturlig øyemakup til fest

Dette trenger du for å skape looken:

1. Mer holdbar øyensminke med primer

Start med en god primer som holder øyenskyggen på hele kvelden uten at den sklir, drysser og legger seg i linjer og rynker. Prøv for eksempel IDUN Minerals øyenskyggeprimer Näckros.

Legg primer på hele øyelokket, gjerne helt opp til brynet. Bruk enten sminkekost eller fingeren til påføring.

2. Legg øyenskyggen

Jeg har valgt IDUN Minerals paletten Lavendel. Den består av fire nyanser som er fine for en naturlig, men festfin look i juletiden.

Gode sminkebørster gjør det enklere å få et godt resultat. Bruk IDUN Minerals Blending brush og legg den lyseste brunfargen som er matt og uten skimmer, i globalen. Legg den også under nedre vippekant for å gjøre øynene større.

Bruk en øyenskygge som popper på øyelokket, gjerne en av de lyse fargene med skimmer i seg. Husk at ALLE kan bruke skimmer. Men fargen til det bevegelige øyelokket bør helst være lysere enn den du har i globalen.

Legg gjerne litt av den lyseste øyenskyggen ved innerkroken av øyet for å fremheve øynene enda mer. Den lyse øyenskyggen kan også legges som highlighter under brynene og gir øyepartiet et lite løft.

Tips! Påfør heller litt og litt øyenskygge enn altfor mye på én gang. Det er lettere å ta på mer enn å måtte fjerne sminke etterpå.

3. Eyeliner, mascara og farge til øyenbrynene

Bruk øyenskygge som eyeliner. Med IDUN Minerals Eye Definer Brush kan du legge den mørkeste nyansen i paletten langs øverste vippekant slik at du får et fint blikkfang uten harde kajalstreker.

Bruk mascara etter behov. En favoritt er IDUN Minerals Lenghtening Mascara Magna som gir volum og lengde til vippene.

Til slutt gir du farge og fylde til brynene med IDUN Minerals Perfect Eyebrows som er enkel å jobbe med. Den finnes i tre nyanser.

              

Festens blikkfang med intense smokey eyes og sotet blikk

Sotet blikk, eller smokey eyes, er en klassisk look som virkelig gjør øynene til blikkfang. Men dette er ikke festsminken for øyne som prøves for første gang rett før du skal på party. Her bør du prøve og øve i forkant, og da kan sminketipsene fra makeupartist Margrethe være til hjelp.

Dette trenger du for å skape looken:

Slik sminker du smokey eyes, trinn-for-trinn:

1. Legg en primer først

Legg primer på hele øyelokket før du starter med øyenskyggen. Øyenskyggeprimeren gjør at sminken holder seg bedre på plass og ikke sklir så lett ut i løpet av kvelden.

2. Sotet blikk med øyenskygge

Til øyenskygge har jeg valgt paletten Brunkula fra IDUN Minerals.

Til sotede øyne trenger du ikke bruke de aller mørkeste nyansene om du ikke vil. Men jag har brukt den mørkeste øyenskyggen i paletten.

  • Begynn forsiktig med blendingskost i globalen. Dette er linjen som skiller bevegelig øyelokk fra resten av øyepartiet som fortsetter helt opp til brynet. Globalen er altså fordypningen der øyelokket deler seg når du åpner og lukker øyet.
  • Jobb med kost og øyenskygge mot ytre øyekrok hvor du drar skyggen litt ut slik at du får en anelse katteøyne.
  • Fortsett så under øyet på ytre del av nedre vippekant.
  • Så drar du kosten opp mot globalen igjen. Dra skyggen videre innover på øyelokket.
  • Dus ut restfargen på hele øyelokket, men slik at det er mørkest mot ytterste øyekrok og gradvis mer duset ned og innover på øyelokket. Bruk finger eller børste for å duse ut.
  • Påfør mer øyenskygge dersom du ønsker en mer intens look, men hold deg innenfor globalen.

3. Markert blikk med eyeliner og maskara

For å åpne blikket, kan du bruke en lys eyeliner på våtkanten nede, eksempelvis IDUN Minerals Eyeliner Sand. Et alternativ er å bruke den lyseste øyenskyggen i paletten under brynet og i indre øyekrok.

Legg en sort eyeliner langs vipperoten over øyet dersom du vil ha et enda mer markert blikk. IDUN Minerals Eyeliner Lava er en sort og brukervennlig kajal som er myk, men uten å søle. Den har innebygget spisser og påføringssvamp, og kan brukes til både tydelige linjer til utduset strek.

Unngå for harde bryn. Bruk IDUN Minerals Perfect Eyebrows for å gi fylde og form samt ramme inn blikket. Bruk en mascara som gir volum til vippene, for eksempel IDUN Minerals Mascara Magna. Legg gjerne et par lag med mascara.

Tips! Demp leppefargen når du har smokey eyes. En lys eller nude lipgloss er perfekt, slik som IDUN Minerals Lipgloss Cornelia.

                

Hudvennlig foundation og øyemakeup til fest

Hos Vitusapotek fører vi et stort utvalg av mineralsminke fra IDUN Minerals som er basert på naturlige høyrensede mineraler. Makeupen passer alle hudtyper, også de med svært sensitiv hud. Sminken er også fin for deg som har rosacea og rødme i huden.
 

Her finner du flere gode sminketips:

Legg et godt grunnlag – foundation som passer din hud.

Makeupartistens triks for mer fyldige og vakre lepper.


Kilde: IDUN Minerals

Les mer: