Vitusapotek

Innenfra og ut - den beste metoden for lindring av tørr hud

Tørr hud er svært vanlig, og blant den voksne befolkningen i Norge har så mange som 70 % tørr hud. Tørr hud er preget av manglende fuktighet i det ytterste laget av overhuden, og kan lett bli irritert, sår og kløende. Bepanthen® Derma er en ny hudpleieserie som består av fire produkter for deg med tørr til veldig tørr og flassende hud.

Kvinne i ørkenlandskap, Bepanthen Derma produktserie
Profile Picture
Publisert: 17.10.2023
Sist oppdatert: 26.10.2023

Hva er tørr hud?

Alle hudtyper kan oppleves som tørre i perioder. Om du har en tørr hudtype, kan du være plaget med tørr hud hele året. Andre opplever at plagene med tørr hud kommer av og til eller kun oppstår på enkelte områder på kroppen eller i ansiktet. Den opprinnelige årsaken til tørr hud er forstyrrelser i hudens fornyelse og mangel på fuktighet i form av lipider.

Dette betyr bland annet:

 • Dårlig kvalitet på hudcellene
 • Tap av lipider. Lipider er fettstoffer som finnes naturlig i huden, og er en viktig del av hudens barriere
 • Ineffektiv avskjelling av død hud

Disse endringene bidrar til tap av fuktighet og tørker ut huden over tid.

Ytre påvirkninger som temperatur, luftfuktighet, sol og hyppig vask av huden kan også bidra til at huden blir tørrere. Problemer med tørr hud kan påvirke livskvaliteten, og det er derfor viktig å benytte velprøvde produkter med dokumentert effekt for å tilføre fuktighet og lindre.

Hvor ser jeg etter tegn på tørr hud?

Noen deler av kroppen er mer sårbare for å utvikle tørr hud enn andre. De mest vanlige områdene omfatter:

 • Hendene
 • Armene
 • Leggene
 • Magen
 • Områder med friksjon (for eksempel fotsålene, anklene)

Det er viktig å huske at tørr hud kan oppstå på alle områder av kroppen. Derfor er det en god vane å sjekke hele kroppen regelmessig for tidlige tegn på tørr hud.

De vanlige tegnene på tørr hud er like, men alvorsgraden avhenger av faktorer som alder, genetiske forutsetninger, helse, kosthold og livsstil. For å oppdage tegn på tørr hud, kan du se etter følgende:

 • Røde flekker
 • Grå, askefarget hud
 • Uttørkning av huden
 • Stram hud (spesielt etter svømming eller bading)
 • Ru og flassende hud

Hva bør jeg unngå for å forebygge tørr hud?

Det finns ulike produkter og forhold som kan unngås for å forhindre tørr hud, for eksempel;

Såper og vaskemidler - Vær forsiktig med hvilke produkter du kjøper. Den viktigste funksjonen til mange såper og vaskemiddel er å fjerne olje, noe som kan føre til uttørking.

Parfyme - Hvis du vil å forebygge at symptomer på tørr hud oppstår, bør du bruke kosmetikk uten parfyme som kan irritere huden. Derfor er Bepanthen® Derma produktene frie for parfyme og fargestoffer.

Røyking - Studier har vist ei sterk forbindelse mellom røyking og tørr hud. Ifølge studier hemmer nikotin blodomløpet ved å få blodkarene til å trekke seg sammen. Dette kan føre til tørr hud samt en rekke andre hudproblemer.

UV-stråler – Langvarig soleksponering kan føre til at DNA i hudens barriere blir svekket og uttørket. Dermed kan det å sole seg tørke ut huden og føre til tørr hud.

Frost - Lave temperaturer kan også svekke hudhelsen. Frost har negativ påvirkning på svettekjertlene. Dette igjen kan tørke ut huden.

Hvordan kan jeg best lindre tørr hud?

Mange produkter virker ved å dekke til huden for å redusere tapet av vann. Denne utenfra og inn metoden tar ikke tak i den opprinnelige årsaken til tørr hud. Dette er grunnen til at en tilnærming innenfra og ut som gjenoppretter cellenes normale fornyelsesprosess, anses som den beste måten å lindre tørr hud på.

Bepanthen® Dermas unike kombinasjon av ingredienser, kjent som Dexapanthenol Repair Complex, virker innenfra og ut for å angripe de vanligste årsakene ved tørr hud:

 • Dexpanthenol virker i huden for å gjenopprette forstyrrelsene i cellenes fornyelsesprosess
 • Vitamin B3 for å lindre tørr hud
 • Naturlige lipider inkludert sheasmør og arganolje for å erstatte tapte hudlipider
 • Glyserin for umiddelbar og langvarig fuktighet

Virker i dypden av huden

Ved å bruke den unike kombinasjonen av de viktige ingrediensene som mange hudeksperter anbefaler, kan de nye hudpleieproduktene fra Bepanthen® Derma lindre tørr hud umiddelbart. Ved å gi langvarig fuktighet og gjenopprette hudens normale fornyelsesprosess, kan huden din kan bli sunn igjen både på innsiden og utsiden.

Bepanthen® Derma er en ny hudpleieserie som består av 4 produkter for tørr til veldig tørr og flassende hud.

Bepanthen Derma Moisturizing Daily Body Lotion er en bodylotion som gir umiddelbar og langvarig fuktighet i inntil 48 timer. Den er spesielt utviklet for tørr og sensitiv hud, uparfymert og passer for alle aldre.

Bepanthen Derma Restoring Daily Body Lotion motvirker tilbakevendende tørrhet, og er spesielt utviklet for veldig tørr hud. Den rike formuleringen gir langvarig fuktighet i inntil 48 timer. Produktet er uparfymert, og passer for sensitiv hud i alle aldre.

Bepanthen Derma Intense Repairing Daily Body Balm er en rik kroppskrem utviklet for veldig tørr og flassende hud. Den gir intens fukt til selv den tørreste hud og beskytter mot tilbakevendende perioder med ekstrem tørrhet.

Bepanthen Derma Gentle Body Cleanser er en såpefri dusjgel spesielt utviklet for å rengjøre tørr og sensitiv hud. Hudens fuktighetsnivå opprettholdes samtidig som den renser og fjerner urenheter.

Anne Rimmen, en av Norges mest kjente programledere, er en lojal bruker av Bepanthen, da huden hennes er tørr og kan i perioder føles irritert. “Bepanthen er super til min hud og jeg bruker produktene fast. Det gjør at huden min føles fuktet, myk og sunn!”

Ved å unngå faktorer som er skadelige for huden, i tillegg til å bruke riktige hudpleierutiner med spesialprodukter, kan du gi huden langvarig fuktighet i årene som kommer!

Se alle produkter fra Bepanthen her.

Kilder: Leverandør

Les mer: