Vitusapotek
Medisin

Frikort

Frikort dekker blant annet egenandelene på medisiner og legekonsultasjoner. Les mer om frikort her. 

Frikort
Profile Picture
Publisert: 03.01.2023

Frikort

Betaler du mer enn 3040 kr i egenandeler i 2023 vil du automatisk motta frikort. Frikort er en dokumentasjon på at du er fritatt fra å betale egenandeler hos lege og på medisiner på blå resept.

Tidligere mottok alle frikort på papir i posten. Helfo har nå sluttet å sende frikort til digitale brukere. Dersom du kun får frikortet ditt digitalt, kan du logge deg inn på Helsenorge.no og videre til tjenesten "Frikort og egenandeler" her.  

Et frikort gjelder for inneværende kalenderår. Det vil si at dersom du mottar frikort, slipper du å betale egenandeler for resten av kalenderåret. For noen medisiner finnes det likeverdige medisiner. Dersom du ikke godtar likeverdig bytte kan du måtte betale prisdifferensen mellom medisinene. 

Tidligere fantes det to ulike frikortordninger i Norge. Egenandelstak 1 var blant annet for medisiner og legetjenester, mens egenadelstak 2 var blant annet for fysioterapi. Denne løsningen er avviklet, og i dag finnes det kun en felles frikortordning med et felles egenandelstak.

Les mer om frikort på helsenorge.no her.