Vitusapotek
Reise

Eksotisk reise

For å gjøre en eksotisk reise til en like stor suksess som du drømmer om er det viktig med god planlegging. Vaksiner og malariaforebyggende medisin er nødvendig til visse reisemål. Finn ut om det gjelder ditt reisemål i god tid før avreise. Ta også med deg et lite ferieapotek.

Eksotisk reise
Profile Picture
Publisert: 11.11.2015
Sist oppdatert: 05.12.2022

Reisetips for eksotiske reiser

Trenger jeg vaksine?

Behovet for vaksiner på reise avhenger av reisemål, hvor lenge du skal være borte, boforhold, samt din helsetilstand og alder. Vaksiner må som regel tas noen uker før avreise, så vær ute i god tid. 

Sett vaksinene dine hos Vitusapotek!

Alle vaksiner kan settes hos Vitusapotek - les mer om vaksinering i apotek her!

Malaria

Malaria er utbredt noen steder i verden. Forebyggende medisin mot malaria kan fås på resept. For å ha full effekt i malariaområdet må disse normalt tas 2-7 dager før innreise, avhengig av hvilken medisin du har fått av legen din.
Les mer om malaria her.

Har du en kronisk sykdom?

Har du en kronisk sykdom er det viktig at du forteller legen din om turen og hører om hvilke forholdsregler du bør ta på reisen. I noen tilfeller gir legen med deg et skriv som beskriver sykdommen din på engelsk.

Faste medisiner

Bruker du faste medisiner må du sørge for å ta med deg nok medisiner for hele turen. I enkelte land bør du unngå å kjøpe medisiner på grunn av risiko for at de kan være av dårlig kvalitet eller falske. Husk alltid å oppbevare medisinene dine i originalemballasjen med apoteketiketten på. Dersom du bruker sterke medisiner som er klassifisert som narkotika må du ta spesielle forhåndsregler. Les mer om medisiner og reise her.

Hvordan unngå turistdiaré?

Maten vi spiser når vi er på ferie i utlandet kan ha andre bakteriekulturer enn maten vi er vant til hjemme. Bakteriekulturer som er uvant for oss, kan forstyrre fordøyelsen og gi løs mage.

Å ta forhåndsregler er det viktigste, forebyggende tiltaket for å unngå diarè på reise:

  • Vær nøye med håndhygiene.
  • Drikk kun vann fra flaske.
  • Unngå rå eller lite varmebehandlet mat. 

Det finnes også en drikkevaksine (reseptpliktig) mot blant annet turistdiaré.

Les mer om hvordan du unngår turistdiaré her.

Nyt solen med solvett

Solen er skarpere enn hjemme på de sydlige breddegrader og du bør derfor beskytte deg godt mot solen. Finn en solkrem som passer deg i vår solkremguide.

Solkremen bør påsmøres i et jevnt, tykt lag. Gjenta smøringen flere ganger i løpet av dagen.

Hva bør du ha i ferieapoteket?


Her finner du produkter til ditt reiseapotek.En riktig god tur fra oss i Vitusapotek!