Vitusapotek
Sol

Våre beste solkremer til baby og barn

Baby og barn har en tynn og sart hud, og det er derfor ekstra viktig å beskytte den mot solens skadelige stråler. Hos Vitusapotek finner du et bredt utvalg av trygge solkremer med ekstra høy solbeskyttelse til baby og barn, fra kjente merkevarer som Avène, A-Derma, Eucerin og Cosmica.

Våre beste solkremer til baby og barn
Profile Picture
Publisert: 21.04.2023
farmasøyt
Provisorfarmasøyt med bred erfaring og har jobbet mange år som farmasøyt i Vitusapotek.
Sist oppdatert: 22.03.2024

Beskytt alltid barna i solen

Et barns hud er tynn og skjør. I tillegg har de langt færre pigmenter i huden enn voksne. En solbrent barnehud kan føre til mye ubehag og smerte, men kan også gi mer alvorlige senskader slik som hudkreft, senere i livet. Det er derfor viktig å passe ekstra godt på barnas hud i solen.

Slik beskytter du baby og barn i solen

Spebarn skal ikke utsettes for direkte sollys. Plasser alltid barnevognen i skyggen og pass på at både barnet og vognbagen ikke blir for varm. Bruk beskyttende klær og solskjerming dersom babyen blir eksponert for sol. Er det helt nødvendig, kan solkrem benyttes fra cirka 3 måneders alder. Se vårt utvalg av solkrem til baby her. Husk at selv om barna er små, er det alltid bedre å bruke solkrem enn at barnet risikerer å bli solbrent!

For større barn kan alle våre solkremer til barn benyttes. Velg gjerne en solkrem tilpasset en sensitiv barnehud med høy solfaktor (minimum faktor 30) og som er ekstra vann- og sandresistent.

I tillegg til rikelig solkrem med høy beskyttelse, er det viktig å beskytte barn i solen med klær, UV-drakter, solhatt og solbriller. Oppsøk skygge så ofte som mulig og ta lengre pauser fra solen midt på dagen, da solen er på sitt høyeste og mest intense.

LES MER: Gode solråd og tips om solbeskyttelse til barn

Hvilke solkremer er best til baby?

Små babyer skal aller helst ikke eksponeres for direkte sol, men dette kan være vanskelig å unngå i løpet av en hel sommer. Å beskytte den sarte og lyse babyhuden er derfor viktig. Velg en solkrem tilpasset de aller minste, som er uten parfyme og velegnet for en ekstra sensitiv hud.

Hos Vitusapotek har vi solkrem som kan benyttes av baby fra 3 måneder, slik som Eucerin Sun Kids Dry Touch SPF50+, og fra 6 måneder, slik som Avène Sun Intense Protect SPF50+ og Cosmica Sun Kids Sensitive Sun Cream uparfymert SPF30.   

Se alle våre solkremer til baby her.

Hvilke solkremer er best til barn?

Jo større barnet blir, jo flere solkremer kan benyttes. Hos Vitusapotek har vi et bredt utvalg av trygge solkremer til barn - se alle våre solkremer til barn her.

Velg en solkrem ut ifra ditt barns behov og hudtype. I tillegg til innholdet, er også brukervennlighet og effektiv smøring viktig ved valg av solbeskyttelse til barn. Klissete solkremer som svir i øynene er sjelden en slager, det samme er solkremer som må påsmøres helt tørr hud fri for sand!

Her er noen av våre favorittsolkremer til barn basert på ulike behov:

Sensitiv barnehud og atopisk hud: Velg en solkrem tilpasset en slik type hud, gjerne med et solfilter som ikke trekker inn i huden, men som heller legger seg som et beskyttende lag utenpå.

A-Derma Protect Kids sollotion eller solspray er et godt alternativ til en sart barnehud. Solkremene har meget høy solbeskyttelse samtidig som de har en høy toleranse og et patentert solfilterkompleks. Ingen parfyme.

Eucerin Sun Kids Dry Touch SPF50+ er et annet god alternativ. Denne solkremen passer for barn med atopisk hud og kan brukes fra 3 måneders alder. En gel-krem med ultralett- og ekstra vannresistent formulering.

Enkel og rask påføring: Utålmodige barn er ingen enkel oppgave å smøre med solkrem. Velg derfor en enkel formulering som gjør smøringen rask og morsom.

Cosmica Sun Kids Mousse SPF50 er en uparfymert og praktisk solmousse med ekstra høy solbeskyttelse, som er enkel og morsom å påføre huden. Moussen er i tillegg ekstra vann- og sandresistent og kan påføres en våt hud.

Cosmica Sun Kids Active Roll-on SPF50+ har blitt en favoritt hos mange barn. Solkrem i roll-on form er morsom å påføre, samtidig som den gir høy og god beskyttelse. Enkel for større barn å påføre selv, og størrelsen gjør den praktisk å ha med i sekken på tur.   

Solspray for aktive barn: Mange barn foretrekker å bli smurt med en solspray. En solspray er lett å fordele og trekker raskt inn i huden, og kan være praktisk å smøre på utålmodige barn. De fleste solsprayer til barn er også ekstra vann- og sandresistente. Husk å påføre nok spray slik at hele kroppen dekkes!

Vidi solspray til barn SPF30 og Vidi solspray til barn SPF50 gir høy solbeskyttelse mot både UVA- og UVB-stråler.
Konsistensen er lett og trekker raskt inn,og etterlater ikke huden hvit. Vidi solspray til barn er vegansk, uten parfyme og vannresistent.

Avène Sun Spray Kids SPF50+ er en vannresistent solspray med meget høy beskyttelse, spesielt utviklet for ekstra lysfølsom og sensitiv barnehud. Solsprayen er uten parfyme og lett å påføre. Finnes også med SPF30.

Eucerin Sensitive Protect Kids Sun Spray SPF50+ er en meget høy solbeskyttelse til barn med sensitiv hud. Sprayen er ekstra vannresistent og tåler bad i 4 x 20 minutter. Solsprayen gir heller ingen synlige, gule flekker på klær.

Cosmica Sun Kids Spray SPF50+ kan sprayes i alle vinkler for en praktisk og smidig påføring. Sprayen trekker raskt inn i huden, er ekstra vann- og sandresistent og kan påføres våt hud. Finnes også med SPF 30.

Solkrem til utsatte områder som nese, lepper og ører: Det er fort gjort å glemme utsatte hudområder hos barna, slik som nese, lepper og ører. En praktisk solstift eller en solkrem i lommestørrelse kan være lurt å bruke.

Cosmica Sun Kids Stick SPF50 er en uparfymert solstift som er enkel å påføre. Stiften er ekstra vannresistent og inneholder ingen alkohol, parfyme eller fargestoffer.

Vidi solstift SPF50 gir høy solbeskyttelse mot både UVA- og UVB-stråler, er pleiende for huden og vannresistent.

Eucerin Sensitive Protect Sun Fluid SPF50+ er en praktisk solkrem i liten forpakning med ekstra høy beskyttelse, perfekt å ha i lommen eller barnesekken på tur. Solkremen er også ekstra vannresistent.

Hvilken solfaktor bør man bruke til barn?

Barn bør bruke solkrem med minimum solfaktor 30. Dette er i tråd med anbefalinger fra kreftforeningen, og er de samme rådene som gjelder for voksne. Les mer om hva solfaktor er her.  

Kan man bruke vanlig solkrem til barn?

Ja, fordi all solkrem er bedre enn ingen solkrem! Har du ikke annet enn en solkrem til voksne for hånden, er det mye bedre å smøre barnet med den, enn å ikke smøre barnet i det hele tatt. Når det er sagt, så har barn ofte en mer sensitiv hud enn voksne, i tillegg til at de kanskje har et høyere aktivitetsnivå og dermed større slitasje på solkremen. Derfor anbefaler vi solkremer tilpasset baby og barn til de minste, som er formulert på en slik måte at de skal ivareta et barns behov. Det vil si at solproduktene som regel er tilpasset en sensitiv og sart barnehud og at de er ekstra vann-, svette- og sandresistente. Noen kremer og sprayer kan også smøres direkte på en våt hud – praktisk for aktive, badeglade barn!

Et godt tips dersom du kun skal ha med deg én solkrem på tur: Avène Sun Intense Protect SPF50+ er en allsidig solkrem til ansikt og kropp som kan brukes av både voksne og barn helt ned til 6 måneders alder!

Solvettregler for baby og barn i solen

  • Spebarn og små babyer skal ikke utsettes for direkte sollys, så langt det går.
  • Bruk en solkrem tilpasset barns sensitive hud, med ekstra høy solfaktor (minimum faktor 30).
  • Smør på rikelige mengder og gjenta smøringen ofte.
  • Oppsøk skygge så ofte som mulig, spesielt midt på dagen.
  • Beskytt i tillegg barna med klær, solhatt og solbriller.

Les mer om solbeskyttelse til barn her.

Kilde: Vitusapotek

Les mer: