Vitusapotek
Søvn

Hva hjelper mot mild uro?

Mild uro og nervøsitet er noe som alle opplever fra tid til annen. Det kan dreie seg om alt fra bekymring omkring økonomi eller sykdom, til flyskrekk eller frykten for å stå foran en forsamling. Mild uro kan virke hemmende eller begrense deg, men det finnes hjelp, blant annet det reseptfrie legemiddelet Pascoflair.

Hva hjelper mot mild uro?
Profile Picture
Publisert: 25.08.2022
Sist oppdatert: 07.05.2024

Uro om kvelden

Uro om kvelden er veldig vanlig. Bekymringer og tanker begynner å surre og hindrer deg i å falle til ro når du har lagt deg om kvelden. Det handler gjerne om nære, dagligdagse ting som familie, jobb, økonomi eller hva som skal skje neste dag. Det reseptfrie legemidlet Pascoflair kan bidra til å dempe mild uro og lette innsovningen.

Lite søvn og redusert livskvalitet

Søvnmangel er slitsomt og utmattende, og kan gå ut over livskvaliteten. Over lengre tid kan mangel på søvn også ha innvirkning på helsen.

Det finnes en rekke ulike tiltak og tips som kan forsøkes for å bedre søvnkvaliteten og opprettholde en god natts søvn. For eksempel gode søvnvaner, fysisk aktivitet og en god søvnhygiene.

Les mer og få gode råd for en bedre søvn her!

Reseptfrie legemidler og kosttilskudd for søvn fås kjøpt uten resept på apoteket, og kan forsøkes for å bedre søvn og dempe mild uro. Det finnes flere varianter med forskjellige virkestoffer.

Ved langvarige søvnproblemer (over 3 uker), bør lege kontaktes.

Pascoflair - reseptfritt alternativ

Det finnes flere ulike, reseptfrie alternativer å velge mellom. Det reseptfrie alternativet Pascoflair tabletter inneholder 425 mg ekstrakt fra pasjonsblomst (Passiflora Incarnata) per tablett. Dette er et tradisjonelt, plantebaserte legemidler til bruk for å lindre symptomer på uro, samt lette innsovning hos voksne og barn over 12 år.  Pascoflair har ingen vanedannende bivirkninger.

Trygg i bruk

Pasjonsblomst er blant de aller mest studerte og brukte plantene mot nervøsitet og uro i Europa. Pasjonsblomst er godkjente til bruk for både voksne og ungdom ned til 12 år. Produkter inneholdende pasjonsblomst kan tas over lengre perioder, og det er ikke påvist noen fare for fysisk avhengighet.

Nervøs for å fly?

Det er mange som kjenner på nervøsitet i form av reisefeber og ikke minst uro før og under en flyreise. Da kan Pascoflair, et reseptfritt alternativ som lindrer mild uro, være til hjelp.

Sceneskrekk?

Er du en av de mange som opplever sceneskrekk og gruer deg litt ekstra før en presentasjon, en tale eller lignende? Nervøsitet og indre uro kan være ubehagelig i seg selv, men det kan også virke hemmende og begrense dine prestasjoner. Pascoflair tabletter kan virke beroligende uten å være sløvende, og har effekt i løpet av 30 minutter.

Les mer om Pascoflair 425 mg tabletter her.


Kilder: Artikkelen er skrevet i samarbeid med leverandør.
SPC: https://www.felleskatalogen.no/medisin/pascoflair-pascoe-644041. Akhondzadeh, A., Naghavi, H., Vazirian, M., Shayeganpour, A., Rashidi, H., Khani, M. (2001) Passionflower in the treatment of generalized anxiety: a pilot double-blind randomized controlled trial with oxazepam. J Clin Pharm Ther 26: 363-367. European Medicines Agency Evaluation of Medicines for Human Use: Assessment Report on Passiflora incarnata L., herba. (2008): London. Single Dose Effects of Pascoflair 425mg on Current Source Density (CSD) of Human EEG. Wilfried Dimpfel, Klaus Koch, Gabriele Weiss. Publisert i Neuroscience & Medicine, 2012, 3, 130-140.

Pascoflair tab 425 mg. Godkjent plantebasert legemiddel. Anbefales ikke til gravide og ammende, eller til barn under 12 år. Oppbevares utilgjengelig for barn. Bruksområdet for et tradisjonelt plantebasert legemiddel er utelukkende basert på lang brukstradisjon. Les pakningsvedlegget nøye før bruk.