Vitusapotek
Munn og tann

3 steg til sunt tannkjøtt

Har du sensitivt tannkjøtt som lett blir irritert av det daglige munnstellet? Da bør du prøve disse tre stegene til et sunt tannkjøtt.

3 steg til sunt tannkjøtt
Profile Picture
Publisert: 03.03.2022
Sist oppdatert: 13.12.2023

1. Velg en myk tannbørste 

Mange velger tannbørste på gammel vane, og like mange velger kun etter utseende. En fargerik tannbørste er for mange mer tiltrekkende, enn en som faktisk dekker behovet du har. Har du sensitivt tannkjøtt er det viktig at du velger en myk tannbørste som ikke skader eller irriterer tannkjøttet ditt når du pusser tennene. 

Clinic Gum Protector Tannbørste er nettopp en som forhindrer hard børsting og beskytter tannkjøttet. Tannbørsten gir nemlig beskjed når du pusser tennene for hardt – den vil bøye seg og gi etter med et «klikk». Dermed kan du enkelt slippe opp og gi tennene dine en mer skånsom behandling. Busten er skånsom og effektiv, rengjør godt mellom tenner og tannkjøtt, og gir en fantastisk ren følelse. 

2. Sunt tannkjøtt med skånsom tannkrem  

Optimal tannpuss, for god munnhelse og sunt tannkjøtt, innebærer ikke bare en myk tannbørste, men også en skånsom tannkrem. Det er mange diskusjoner om hvordan det er best å pusse tenner, men en ting er alle enige om: Det blir ikke hull i en tann som er ren. Tennene bør pusses morgen og kveld med fluortannkrem.

Og med en tannbørste og tannkrem for sensitivt tannkjøtt, er du godt på vei. Clinic by Jordan Gum Protector tannkrem er spesielt utviklet for å opprettholde sunt tannkjøtt. Tannkremen inneholder allantoin og provitamin B5 som virker beroligende og gir pleie til sensitivt tannkjøtt. Ingrediensene natriumfluorid og xylitol beskytter mot karies og reduserer plakk. I likhet med andre Clinic by Jordan-tannkremer, har den et mildt skummemiddel som passer bra for sensitivt tannkjøtt. 

3. Munnskyll for sunt tannkjøtt

Å bruke munnskyll er et godt supplement til god munnhygiene, men kan aldri erstatte den daglige tannpussen. Ved å skylle munnen med munnskyll som inneholder anbefalt mengde fluor etter tannpussen, vil du kunne videreføre fluorbeskyttelsen tannkremen gir – istedenfor å skylle den vekk. 

Det finnes mange ulike munnskyllevæsker på markedet med ulike ingredienser. Hvilken som er best, er individuelt etter hvilke behov du har. Du kan rådføre deg på ditt nærmeste apotek.

Har du sensitivt tannkjøtt, er svanemerkede Clinic Gum Protector Munnskyll spesielt utviklet for å opprettholde sunt tannkjøtt. Gum Protector Munnskyll er til daglig bruk og inneholder allantoin og provitamin B5 som er beroligende og gir pleie til sensitivt tannkjøtt. Det har anbefalt mengde natriumfluorid (905 ppm F) mot karies. Munnskyllevannet er uten alkohol og har en frisk mintsmak. 

Både Gum Protector Munnskyll og Gum Protector Tannkrem er klinisk testet på personer med sensitivt tannkjøtt. Og er i tillegg det eneste Svanemerkede munnskyllet på markedet.


Besøk oss i ditt nærmeste Vitusapotek, eller bestill produkter på nett, for å bevare et sunt tannkjøtt og god munnhygiene. 


Kilde: Artikkelen er skrevet i samarbeid med leverandør

Sist oppdatert: mars 2022

Les mer: