Vitusapotek
Munn og tann

Hvorfor bruke myk tannbørste?

En myk tannbørste er mer skånsom for både tennene våre og tannkjøttet vårt, samtidig som den kommer bedre til i de små hulrommene mellom tennene. Bytt til en myk tannbørste i dag for å ta best mulig vare på tannhelsen din.

Hvorfor bruke myk tannbørste?
Profile Picture
Publisert: 25.06.2020
Sist oppdatert: 13.12.2023

De fleste tannbørster er harde, noe som er ugunstig for tennene og tannkjøttet ditt

Vi lærer fra barns av å pusse tennene nøye, å presse hardt og pusse raskt. Og jo hardere tannbørsten vår er, desto bedre! Akkurat som å skrubbe en kjele med en slipende svamp. Men en slik pusseteknikk og bruk av hard tannbørste kan skade både tenner og tannkjøtt, og bør unngås så langt det lar seg gjøre.

For tennene og tannkjøttet vårt er ikke som rustfritt stål! Målet med tannpussen er å bryte opp og fjerne plakk som er dannet av bakterier på tennene våre. Dette ligger hovedsakelig i et område i munnhulsen som kalles for sulkus, som er området mellom tennene og tannkjøttet. Imidlertid er sulkus for følsom for hard tannpuss. Så hvordan fjerner man da plakk effektiv og trygt? Svaret er ved bruk av en myk tannbørste, og lette pussebevegelser.

Busten på mange tannbørster er ofte tykk og tilfeldig plassert, noe som kun bidrar til å «gre» plakket og etterlater spor over tennene dine. Med en slik tannbørste blir derfor plakket aldri helt borte. Etter en hard tannpuss kan tennene føles rene, men faktisk skyves plakket bare rundt på tennene og fester seg ofte på enda mindre tilgjengelige hjørner og hulrom, og her blir det ofte værende i lang tid.

En god børste er tett og myk for å fjerne plakk effektivt

Med en myk bust, slik som for eksempel CURAPROX Ultra soft, som har tre ganger tettere børste, tilpasser busten seg etter tannens form og fjerner plakk fra de mest utilgjengelige steder.

Velg en myk tannbørste!

CURAPROX

I over 40 år har tannleger og annet helsepersonell anbefalt CURAPROX børster – noen av de mildeste og mest effektive tannbørstene som er tilgjengelige på markedet. 

Tett og lite børstehode

CURAPROX tannbørsten har 5460 tynne filamenter/børstehår pakket i 39 fester. Det er tre ganger tettheten til en vanlig tannbørste. Ved denne tettheten blir plakk fjernet jevnt og effektivt.

Åttekantet håndtak hjelper deg med å holde tannbørsten i 45 ° vinkel

Hvorfor en 45 ° vinkel? Bakterier og plakk gjemmer seg vanligvis i tannkjøttet (sulkus). For å fjerne bakterier og plakk effektivt, bør børstehodet være litt skrått mot sulkus og plasseres slik at du kjenner halvparten av børstehodet på tannkjøttet og halvparten på tennene. 

En skikkelig tannbørsteteknikk med CURAPROX

Det er mange teknikker for å rengjøre tennene, og CURAPROX har utarbeidet sin egen pusseteknikk basert på menneskets anatomi og våre atferdsvaner. Med en slik pusse- og børsteteknikk vil tennene  holde seg sunne og friske over lengre tid.

Bruk riktig tannbørsteteknikk

Begynn alltid med de vanskeligste stedene:

  1. Plasser CURAPROX tannbørsten i en vinkel på 45 ° mot tannkjøttet. Halvparten på tannkjøttet og halvparten av tennene dine skal dekkes av busten.
  2. Bruk minimalt eller ikke noe press i det hele tatt.
  3. Beveg tannbørsten i små sirkler, med utgangspunkt i de vanskeligste stedene først.


Kilde: Artikkelen er skrevet i samarbeid med CURAPROX

Sist oppdatert: juni 2020

Les mer: