Vitusapotek
Munn og tann

Krush tannkremtabletter

Ønsker du et alternativ til fluortannkrem, helt uten SLS og i et praktisk- og miljøvennlig format? Krush tannkremtabletter sies å være neste generasjon tannkrem. Tannkrem er et av hygieneproduktene de fleste av oss bruker flere ganger daglig og vi vet at god tannhelse er viktig for hele kroppen.

Kvinne tar en tannkremtablett
Profile Picture
Publisert: 19.09.2023
Sist oppdatert: 19.09.2023

 

Hva skjer med tennene når du spiser og drikker?

Tennene dine gjennomgår hele livet to prosesser, demineralisering og remineralisering. Demineralisering er prosessen der tennene dine mister mineraler. Når du spiser eller drikker, produserer bakteriene i munnen syrer som feller ut mineraler fra emaljen. Syreholdige drikker og matvarer bidrar også til økt risiko for syreskader på tennene, og vi inntar større mengder syreholdig drikke som brus, juice og energidrikker enn noensinne. Det er derfor viktig å forebygge syreskader på tennene.

Remineralisering er reparasjonsprosessen. Når syrenivået i munnen er normalisert en stund etter inntak av mat eller drikke, stoppes tapet av mineraler og disse tas opp igjen. Dessverre greier ikke kroppen alltid jobben med å remineralisere selv. Krush inneholder innovative ingredienser som bidrar til remineralisering av tenner, samt får tennene til å fremstå som hvitere på kort og lang sikt.

Hvordan virker Krush?

Krush inneholder hydroxyapatite, et mineral og en naturlig form av kalsiumapatitt. Beinvev og tannemalje bygges opp av blant annet dette mineralet. Hydroxyapatite bidrar i remineraliseringsprosessen ved at den øker mineralinnholdet i den gjenværende emaljen.

Ved å tilføre hydroxyapatite vil eksisterende emalje også fremstå hvitere ved at den får økt mineralinnhold og dermed blir tykkere. Opprinnelig ble hydroxyapatite utviklet av NASA-forskere i deres søken etter å bekjempe tap av bein og tannemalje som oppleves av astronauter i miljøer med null tyngdekraft.

Krush tannkrem inneholder videre spirulina som er en kjent supermatingrediens, rik på B vitaminer. Med sin klare blå farge gir spirulina en optisk whitening effekt. Spirulina gir også Krush tablettene en naturlig blåfarge uten syntetiske fargestoffer.

Les mer om misfarging av tennene her.

Om du ønsker et alternativ til tannkrem uten SLS, er Krush et godt alternativ. Krush inneholder Cocamidopropyl Betaine - et naturlig skummingsmiddel fra kokosnøtt. Dette gjør at produktet skummer og fordeles jevnt i munnen.  Denne ingredienser har en fuktighetsgivende effekt og kan mildne symptomer på munntørrhet. 

I tillegg inneholder Krush 1450 ppm fluor, som er anbefalt fluormengde for alle over 6 år i Norge.

Krush er 100% vegansk og er i tillegg helt uten palmeolje.

Et miljøvennlig alternativ til tannkrem

Dessverre er det slik at det hvert år havner 1,5 milliarder tannkremtuber i havet eller på deponier. Det tar faktisk rundt 500 år å bryte ned en standard tannkremtube i plast. I tillegg brukes det betydelige mengder vann både i produksjon av tannkrem og som ingrediens. Globalt er vann en mangelvare og vi ser behov for flere vannbegrensende tiltak.

Basert på disse utfordringene oppstod ønsket om et plastfritt alternativ som kunne brukes uten vann og som i tillegg ikke inneholdt vann. Slik ble Krush til.

Krush kommer i tablettform, uten vann som fyllstoff og i en gjenbrukbar metallboks. Krush inneholder i tillegg innovative ingredienser som remineraliserer tennene og som bidrar til at tennene fremstår hvitere både på kort og lang sikt. Flere har fått øynene opp for dette miljøsmarte formatet, som både er praktisk og som leverer på funksjon og resultat.

Ved bruk av Krush følger heller ikke uvanen med å la vannkranen stå å renne under tannpussen ettersom du ikke trenger å skru på vannet. Bra for tennene og for miljøet!

Slik bruker du Krush

Ta 1 tablett i munnen og tygg slik at tabletten blandes med spytt. Deretter pusser du som vanlig. Du kan bruke både tørr og våt tannbørste. Så spytter du ut. Generelt skal munnen ikke skylles etter tannpuss slik at fluoren får virke.

Krush kommer i et veldig praktisk format, skaper lite søl og er hendig. Tannkremtabletter er perfekt til reise, kan oppbevares i håndbagasjen og tar liten plass i tursekken. 1 tablett til hver puss er nok. Ettersom Krush kommer i tablettform er man også sikret 100% korrekt dosering som tilfører nok fluor.

Krush har en herlig smak av mint som gir frisk pust!

Kilde: Leverandør

Les mer: