Vitusapotek
Intim og underliv

Hjelp mot vaginal tørrhet

Mange kvinner opplever tørrhet i underlivet. Det kan oppstå av mange ulike årsaker og ramme kvinner i alle aldergrupper. Men uansett hvilken grunn som foreligger, så medfører det både ubehag og irritasjon for dem det rammer. Ofte kan tørrhet i skjeden medføre kløe ved samleie, og i vanskelige tilfeller også medføre store smerter for kvinnen. Derfor vil de fleste ha et middel som kan hjelpe mot problemet, slik at balansen i underlivet gjenetableres enkelt og effektivt.

Hjelp mot vaginal tørrhet

Vanskelig å snakke om

Det kan være vanskelig å snakke om vaginal tørrhet, også med sin egen lege. Mange skjuler til og med problemet for partneren sin, og mange kvinner får derfor ikke den nødvendige behandlingen. Faktisk lider 40-60% av alle kvinner av vaginal tørrhet, mens det bare er omtrent 25% som får behandling. De resterende 75% aksepterer vaginal tørrhet som en følge av det å bli eldre. 

Tørrhet i overgangsalderen

Repadina plus er uten parabener, hormoner og parfyme, og effekten oppnås blant annet ved hjelp av en kombinasjon av hyaluronsyre og mandelolje. Hyaluronsyre er en sentral byggesten i vevet årt, og finnes blant annet i ledd, øyne, blære og vaginalslimhinnen. Hyaluronsyren har betydning for helingen og gjendannelsen av vevet, og gjenoppbygger slimhinnen og tilfører den fuktighet. Mandeloljen mykgjør vaginaen og gjør den mer elastisk.

Tørrhet som følge av kjemoterapi

Det er heldigvis flere og flere som overlever kreft. Og som oftest er en del av behandlingen kjemoterapi. Dessverre kan en slik strålebehandling blant annet medføre uregelmessige blødninger, hetetokter og humørsvingninger. Og for noen kvinner vil strålebehandlingen føre til en redusert produksjon av hormoner med vaginal tørrhet som resultat.

Under kreftbehandling anbefales noen kvinner å ikke bruke medisiner som inneholder hormoner eller stoffer som kan påvirke hormoner, og derfor er Repadina plus et behandlingsalternativ.

Tørrhet under graviditet og etter fødsel

Det er vel ingen tidsunkter i livet kroppen går gjennom en større forandring enn under en graviditet. Ikke bare fysisk, men også hormonelt. Men det er ikke kun under selve graviditeten hormonene er i full sving. Når ammingen begynner stimuleres brystene til å produsere melk ved å frigjøre hormonene oksytocin og prolactin. Under ammingen kan det være store svingninger i produksjonen av østrogen, og østrogennivået kan falle markant.

Denne ubalansen kan blant annet føre til vaginal tørrhet og irritasjon. Repadina plus er en god og effektiv behandling uten hormoner. Du kan lese mer om Repadina Plus her.

 

Skrevet i samarbeid med Repadina plus

Sist oppdatert: april 2020

 

Les mer: