Vitusapotek
Intim og underliv

Sex for helsa

Et godt sexliv gjør godt for helsen vår, og gjør at vi føler oss vell både psykisk og fysisk. Motsatt kan seksuelle problemer og problemer med å ha et normalt sexliv virke negativt inn på helsen vår.

Sex for helsa
Profile Picture
Publisert: 11.11.2015
Sist oppdatert: 13.12.2023

Hvorfor er sex godt for helsa?

Regelmessig seksuell aktivitet har en rekke gunstige helsefordeler, både mentalt og fysisk. Når vi har sex øker pulsen og blodsirkulasjonen, musklene trekker seg sammen og vi forbrenner flere kalorier.

Etter sex slapper vi bedre av, spenninger løses opp og vi blir rolige og avslappet. Mange sover dermed også bedre etter sex. Sex har ofte også en positiv effekt på vår selvfølelse og fremmer intimitet mellom mennesker.

Ta vare på ditt seksualliv

Seksuelt velvære er for mange en viktig del av livet. Det er derfor viktig å beskytte og pleie sitt seksuelle forhold, på samme måte som familie, venner og jobb. Ved å investere tid og energi får du mest mulig ut av ditt seksualliv. Sexhjelpemidler kan brukes både for å øke nytelsen og dersom man skulle møte på utfordringer eller problemer.

Problemer med sexlivet

Mange har av ulike årsaker problemer med å ha et normalt seksualliv. For eksempel kan visse medisiner, sykdommer eller kirurgiske inngrep føre til problemer med ereksjonen. En graviditet og fødsel kan også by på utfordringer for sexlivet.

Les mer om ulike seksuelle problemer her.


Kilder:
Norsk helseinformatikk og RFSU