Vitusapotek
Skjelett, muskler & ledd

Hvordan lindre milde leddsmerter?

Plages du med langvarige leddsmerter som følge av for eksempel artrose, leddgikt eller revmatisme? God smertelindring er avgjørende for bedre livskvalitet. Giduxa er et tradisjonelt plantebasert reseptfritt legemiddel for daglig bruk, som kan lindre milde leddsmerter.

En hånd hviler mot et armlene. Et rødt område indikerer hvilket fingerledd som er smertefullt
Profile Picture
Publisert: 20.02.2024
Sist oppdatert: 20.02.2024

Den daglige utfordringen

For de som lider av daglige leddsmerter, kan hverdagen være preget av utfordringer. Enkle oppgaver som å gå, løfte eller til og med stå kan være smertefulle og begrensende. Trening og daglig aktivitet kan være vanskelig. Dette påvirker ikke bare den fysiske helsen, men også den mentale trivselen. Å finne en god måte å håndtere smertene på er avgjørende for å opprettholde en god livskvalitet.

Hva er leddsmerter?

Leddsmerter omfatter en rekke smertetilstander i leddene, og de fleste av oss vil erfare dette på et eller annet tidspunkt i livet. Sammenhengen mellom slike problemer og redusert livskvalitet, sykefravær og uførhet er betydelig. Med en økende andel eldre i befolkningen vil disse utfordringene stadig øke. Det er avgjørende å søke effektive løsninger for å lindre plagene, slik at flest mulig kan oppleve en bedre livskvalitet med reduserte smerter og plager. Eksempler på tilstander som kan føre til leddsmerter inkluderer artrose, leddgikt og revmatisme. Disse tilstandene er utbredte, og mer enn halvparten av den voksne befolkningen opplever symptomer på artrose. Artrose, er en tilstand som er svært vanlig og som påvirker flere ledd i kroppen, spesielt knær, hofter, hender og ryggrad. Langvarige og kroniske smerter kan være utfordrende å håndtere.

Smertestillende midler vil ofte være effektive i kortere perioder.  Dette understreker viktigheten av å finne gode alternativer til langvarige leddsmerter som tillater daglig. Videre er det viktig å utforske alternative behandlingsmetoder som for eksempel fysioterapi, regelmessig trening og livsstilsendringer.

Årsaker til leddsmerte

Leddsmerte kan ha flere årsaker, inkludert slitasje, belastning, betennelser eller autoimmune sykdommer. Artrose, en vanlig form for leddlidelse, oppstår når brusken som beskytter leddene gradvis nedbrytes, noe som resulterer i smerte, stivhet og redusert bevegelighet. Leddgikt er en autoimmun sykdom der kroppens eget immunsystem angriper leddene og forårsaker betennelse.På den annen side er revmatisme en fellesbetegnelse for ulike lidelser som påvirker ledd, muskler og sener.

Nytt reseptfritt legemiddel: Djevelklorot lindrer milde leddsmerter og tillater daglig bruk.

Leddsmerte utgjør en betydelig utfordring for mange, og vedvarende, daglige leddsmerter kan betydelig påvirke livskvaliteten ved å være plagsomme og begrensende. Uavhengig av om smertene skyldes artrose, leddgikt eller revmatisme, er det essensielt for hver enkelt å finne passende smertelindring for å gjenvinne bevegelighet og muligheten til å leve et liv med mindre leddsmerter.

For de som står overfor daglige utfordringer med leddsmerter, kan Giduxa, med djevelklorot, være et gunstig alternativ for å oppnå en mer komfortabel og aktiv tilværelse. Giduxa er et reseptfritt legemiddel for daglig bruk mot milde leddsmerter. Giduxa er et tradisjonelt plantebasert legemiddel. Bruksområdet for et tradisjonelt plantebasert legemiddel er utelukkende basert på lang brukstradisjon.

Giduxa myke kapsler, ekstrakt fra djevelklorot. Giduxa er et tradisjonelt plantebasert legemiddel indisert for å lindre milde leddsmerter og for å lindre fordøyelsesforstyrrelser som oppblåsthet, flatulens og midlertidig tap av appetitt. Bruksområdet for et tradisjonelt plantebasert legemiddel er utelukkende basert på lang brukstradisjon. Voksne: 2 kapsler 2 ganger daglig. Maksimal daglig dose: 4 kapsler.  Fra 18 år. Anbefales ikke ved graviditet eller amming, overfølsomhet overfor virkestoffene, ved sår i mage/tarm, eller peanøtt/soyaallergi. Hør med lege før du bruker Giduxa om du har leddsmerter ledsaget av hevelse i leddene, rødhet eller feber eller om du har gallestein. Giduxa inneholder laktose og sorbitol.  Mulige bivirkninger: Diaré, kvalme, brekninger, magesmerter. Hodepine, svimmelhet. Allergiske reaksjoner: utslett, elveblest og hevelse i ansiktet.  90 kaps. Les pakningsvedlegget før bruk. Sana Pharma Medical AS, www.sanapharma.no. Basert på preparatomtale: 09.11.2022. 

 

Kilder: Leverandør

  1. Tidsskriftet.no (18.12.23) https://tidsskriftet.no/2010/11/oversiktsartikkel/artrose)
  2. Helsenorge.no (18.12.23) https://www.helsenorge.no/sykdom/muskel-og-skjelett/artrose/
  3. Helsenorge.no (18.12.23) https://www.helsenorge.no/sykdom/muskel-og-skjelett/leddgikt/
  4. Store medisinske leksikon (18.12.23) https://sml.snl.no/revmatiske_sykdommer
  5. Giduxa Preparatomtale

Les mer: