Vitusapotek

Avène solbeskyttelse - beskytt fremtiden

Avène solbeskyttelse er spesielt tilpasset sensitiv hud, med produkter til ulike hudtyper og behov – slik at alle kan finne sin favoritt. Produktene er også formulert for å minimere innvirkningen på havmiljøet – slik at du kan beskytte både huden din og miljøet.

Avène solbeskyttelse - beskytt fremtiden
Profile Picture
Publisert: 08.04.2019
Sist oppdatert: 17.11.2023

Sola – vår beste venn, men også fiende

Sola gir oss mange gode fordeler, blant annet energi, D-vitamin og velvære, men den er også kilde til noen mindre gode ting.

UV-stråler fra sola bidrar nemlig også til for tidlig aldring av huden og solskader som kan utvikle seg til mer alvorlige tilstander slik som hudkreft. I forbindelse med solbeskyttelser, snakker vi som regel om to typer UV-stråling: UVA og UVB.

  • UVB-stråler har kortere bølgelengde, gjør huden brun, men bidrar også til solbrenthet, allergiske reaksjoner og øker også risikoen for hudkreft.
  • UVA-stråler er stråler med en lang bølgelengde som kan trekke dypt ned i huden. UVA strålene fører til aldring av huden, kan forårsake soleksem og allergi, og øker risikoen for at hudkreft kan utvikles på senere stadier i livet. Vi blir utsatte for UVA-stråler hele året rundt, da disse trenger igjennom både skyer og glass.

Det forskes hele tiden på sola og dens skadelige effekter på huden, og de seneste årene har vi også oppdaget en annen type stråling fra sola, nemlig blått lys.

Blått lys

Blått lys er den delen av det synlige lyset som har de laveste bølgelengdene og er bærer av mest energi. Derfor er det viktig å snakke om høyenergi blått lys, ofte forkortet HEV lys (fra engelsk: High Energy Visible).

Du har kanskje hørt om blått lys i forbindelse med PC- og TV-skjermer, men sola er faktisk den aller største kilden til blått lys. Blått lys fra skjermen er ikke høyenergi. I motsetning til det blå lyset fra skjermen, er det blå lyset fra sola også noe vi burde beskytte huden mot, da det kan bidra til solskader.

Høyenergi blått lys trekker enda dypere ned i huden enn både UVA- og UVB- stråler, noe som genererer frie radikaler og gir en mer langvarig pigmentering enn UVA. Dette bidrar til for tidlig aldring av huden, og utgjør med det også en risiko i forhold til utvikling av hudkreft og andre solskader.

Det er derfor veldig viktig å beskytte seg mot alle solas skadelige stråler. Heldigvis betyr ikke dette lengre at man må nøye seg med tykke kremer som etterlater huden hvit og klissete. Solserien fra Avène kombinerer nemlig optimal beskyttelse på cellenivå, med lette konsistenser som absorberes raskt i huden og er enkle og behagelige å bruke.

Hva er egentlig solbeskyttelse?

Har du noen gang lurt på hva det er med en solkrem som gjør at den beskytter oss mot solas skadelige stråler? Det er nemlig noe som vi kaller solfilter. Det finnes både fysiske og kjemiske solfiltre.

Fysiske solfiltre legger seg som en hinne over huden og beskytter huden ved å reflektere solstrålene. Disse etterlater et synlig hvitt lag på huden.

Kjemiske filtre er filtre som trekker inn i hudens øverste lag og beskytter ved å absorbere UV-strålingen, slik at den ikke når ned i de dypere lagene av huden og forårsaker skade. Disse filtrene er usynlige på huden.

Kombinasjonen av solfiltre er viktig for at et solprodukt skal gi bredspektret og effektiv beskyttelse mot solas skadelige stråler. Solserien til Avène har en godt dokumentert og effektiv sammensetning av kjemiske filtre som gir deg optimal beskyttelse på cellenivå, i tillegg til behagelige og lette konsistenser.

Solproduktene i solserien til Avène er alle fotostabile, noe som er viktig for å sikre at de er i stand til å motstå virkningene av UV-strålene, slik at beskyttelsesnivået opprettholdes. I tillegg benyttes det så få filtre og så lav konsentrasjon som mulig, for å redusere risikoen for allergier og reaksjoner i huden. Dette bidrar også til minimere innvirkningen på havmiljøet.

Solfiltrene i solserien til Avène er med andre ord nøye utvalgt både for å sikre optimal, bredspektret beskyttelse, høy toleranse og lette konsistenser som er behagelige å bruke.

I tillegg til at Avène solkremer kun har fire solfiltre, inneholder solserien også Pre-Tocopheryl, også kjent som Provitamin E, som er en effektiv antioksidant som beskytter huden mot frie radikaler. Frie radikaler fører til oksidativt stress, som blant annet oppstår i huden når den utsettes for sollys. Frie radikaler og oksidativt stress kan føre til celleskader. Antioksidanten Provitamin E (Pre-Tocopheryl) nøytraliserer effektivt frie radikaler og motvirker dermed oksidativt stress og forhindrer celleskader.

Solserien til Avène inneholder i tillegg det unike Avène Termalkildevannet som har dokumenterte irritasjonsdempende, beroligende og mykgjørende egenskaper på huden. Dette bidrar til at solproduktene fra Avène ikke bare beskytter mot solas skadelige stråler, men også tar vare på huden og gjør produktene velegnet til selv den mest sensitive hud.

Solkrem og miljø

Solfiltre er nødvendige for at en solkrem skal kunne beskyte oss mot solas skadelige stråler. Baksiden er at de fleste solfiltre ikke er veldig miljøvennlige. Når du bader i havet med solkrem på, havner disse solfiltrene i havet hvor de er skadelige for både korallrev og andre havorganismer. Det anslås faktisk at ca. 25.000 tonn solfiltre havner i havet hvert år. 

Per i dag finnes det ingen solfiltre som er helt 100% miljøvennlige. Det gjør det ekstra viktig at solkremprodusenter gjør det de kan for å minimere innvirkningen på miljøet så mye som mulig.

Avène har, gjennom flere år, jobber målrettet mot å redusere sitt miljømessige fotavtrykk så mye som mulig. I praksis vil dette si at solserien til Avène ikke inneholder noen vannløselige filtre som kan opptas av havorganismer. Produktene er i tillegg helt uten silikoner, og formuleringene er biologisk nedbrytbare.

Disse initiativene betyr at Avène har kunne inngått et samarbeid med PUR PROJET - en organisasjon som jobber med å minske forurensning og beskytte havets korallrev.

Gjennom prosjektet bidrar Avène til å gjenopprette korallrev ved å plante nye koraller og beskytte havets økosystem. Mangrovtrær plantes for å minimere erosion, og Avène hjelper med avfallhåndtering, spesielt plastavfall. Prosjektet foregår i Indonesia, hvor også lokalbefolkningen blir opplært til å respektere og beskytte havmiljøet, for en langsiktig minimering av vår innvirkning på havmiljøet.

«Skin Protect – Ocean Respect»

Avène har dermed tatt fatt på denne tosidige utfordringen, nemlig å kunne tilby optimal solbeskyttelse og samtidig minimere innvirkningen på havmiljøet. Dette engasjementet er kjent som «Skin Protect – Ocean Respect», ettersom målet er å beskytte huden og respektere havmiljøet.

Fordeler med solserien til Avène

I tillegg til å tilby bredspektret, effektiv solbeskyttelse som minimerer innvirkningen på havmiljøet, har solserien til Avène også flere andre fordeler:

  • Velegnet til sensitiv hud: Solproduktene til Avène er sammensatte med fokus på høy toleranse. De inneholder alle det beroligende, irritasjonsdempende og mykgjørende Avène Termalkildevann. Flere av produktene er også helt uten parfyme.
  • Lette og behagelige konsistenser: Alle produktene har lette og behagelige konsistenser som trekker raskt inn i huden uten å etterlate hvite merker. Dette er et stort fokusområde for Avène, nettopp for å bidra til at det skal bli enda enklere og mer behagelig å beskytte seg mot solens skadelige stråler.
  • Praktiske og hygieniske flasker: Forpakning er viktig, og nettopp derfor kommer solproduktene fra Avène i innovative og praktiske forpakninger som gjør smøringen enda enklere. For eksempel har solsprayene i serien en innovativ skrufunksjon, som gjør dem helt uten løs kork, samt lett og hygienisk å bruk.

Nr. 1 i Europa

Takket være effektive produkter med lette og behagelige konsistenser er Avène det mest solgte solmerket på apotek i Europa, de siste 12 årene.  

Ny sol-innovasjon

I takt med at vi lærer nye ting om sola, slik som høyenergi blått lys, så må vi også sørge for at solbeskyttelsen utvikler seg. Avène har utviklet et helt nytt og patentert solfilter: TriAsorBTM , som i tillegg til bredspektret UVA- og UVB beskyttelse, beskytter mot høyenergi blått lys fra sola. Dette resulterer i den effektive solkremen Intense Protect SPF50+, en innovativ og allsidig solkrem til hele familien som beskytter mot høyenergi blått lys. Det er også kommet nye solkremer til den mest utsatte delen av huden, nemlig huden i ansiktet.
3 nye ansiktssolkremer: Cream 50+ til tørr hud, Fluid 50+ til normal/kombinert hud og Cleanance 50+ til fet og uren hud. Alle kan derfor finn en ansiktissolkrem til sin hudtype. Reflexe 50+ har også TriAsorB og er solkremen man alltid skal ha i med seg, slik at man alltid er er fobered om solen dukker opp. 

Intense Protect SPF50+ er utviklet både til ansikt og kropp, har en lett konsistens som absorberes på bare 3 sekunder og er helt usynlig, selv på mørk hud. Den er også ultra vann- og svetteresistent og kan brukes av hele familien, helt ned til 6 måneder. I tillegg har den høy toleranse, og svir ikke i øynene, noe som blant annet gjør den velegnet til utendørs sport. Skal du bare kjøpe en solkrem, er det denne du bør kjøpe.    

Finn din favoritt

Solserien til Avène har et bredt sortiment med solbeskyttelse, slik at alle kan finne et produkt som passer til sin hud. Enten du ønsker en mattende solkrem til fet og uren hud, en lett og svetteresistent solkrem til løpeturen eller en praktisk solspray til strandturen, så har Avène en løsning.

Solbeskyttelse til ansikt

Avène tilbyr flere solprodukter til ansikt som er tilpasset forskjellige hudtyper og behov:

Solbeskyttelse til utsatte områder

Det er forståelig at det ikke alltid er like enkelt eller praktisk å ta med seg solbeskyttelse på farten. Her har heldigvis Avène flere produkter som passer perfekt i bukselomma eller tursekken, og som er ideelle til å beskytte spesielt utsatte områder.

  • Avène Sun Reflexe SPF 50+ er en solkrem som er lett å ta med seg, som en naturlig refleks – i lommen, vesken eller ryggsekken. Den er ultra vannresistent og gir en «nude skin feel» på huden – den føles matt og ikke fet etter påføring. Uten parfyme.
  • Avène Sun Solstift SPF 50+ er en liten og praktisk solstift som gir god beskyttelse til utsatte områder som lepper, nese, kinn og ører. Stiften har en myk konsistens og er helt gjennomsiktig på huden. Uten parfyme.

Solbeskyttelse til kropp

Enkel solspray med innovativ forpakning eller lett mist med usynlig finish?

  • Avène Sun Solspray Kropp SPF 30 og Avène Sun Solspray Kropp SPF 50 er solkrem på sprayflaske som enkelt påføres med bare en hånd og har en lett konsistens som ikke blir hvit på huden.
  • Avène Sun Mist Solspray Kropp SPF 30 er en lett og myk solmist som har en silkemyk finish på huden. Misten kan sprayes i alle retninger, til og med opp ned, og er dermed ideell om du skulle være alene og trenger solbeskyttelse på ryggen.
  • Avène Sun Intense Protect SPF50+ er med sin bredspektret beskyttelse (også mot høyenergi blått lys) og ultralette konsistens, et revolusjonerende solprodukt på solmarkedet. Det er en meget allsidig solkrem til både ansikt og kropp, og til hele familien (fra 6 mnd.).

Solbeskyttelse til barn

Til å beskytte barna har Avène to praktiske solsprayer som sikrer enkel påføring og lette konsistenser som ikke er klissete på huden. I tillegg kan Avène Sun Intense Protect SPF50+ brukes av hele familien og barn fra 6 måneders alder.

Aftersun

Etter et solopphold kan du roe ned huden med den friske og kjølende Avène Aftersun. Den lette kremen tilfører fuktighet og beroliger varm og stram hud.

Kilde: Artikkelen er skrevet i samarbeid med leverandør

Les mer: