Vitusapotek
Ansiktspleie

7 tips til å bli kvitt kvisene

Vi har alle bakterier på huden som kan forårsake utbrudd og kviser, men noen er mer plaget enn andre. Her er 7 tips til noen enkle grep du kan gjøre for å bli kvitt kvisene!

7 tips til å bli kvitt kvisene
Profile Picture
Publisert: 14.04.2021
Sist oppdatert: 07.05.2024

Bli kvitt kvisene med syv enkle grep

Vi har alle bakterier på huden som kan forårsake utbrudd og kviser, så det første du må vite er at kviser og akne er helt normalt.

Grunnen til at vi får kviser er blant annet fordi overflødig talg, smuss og bakterier fanges i porene i huden din, og forårsaker en betennelse. Les mer om kviser og årsaker til kviser her.

Her er syv tips til noen enkle grep du kan gjøre for å få færre av de ubehagelige kvisene:

1. Hold huden ren!

Unngå at bakterier finner veien ned i porene dine og skaper betennelser! Visste du at enkle grep som å skifte putetrekk ofte og desinfisere mobilen med jevne mellomrom kan redusere antall bakterier som får kontakt med huden? Man har også mange bakterier på hendene, så husk at det å klemme og plukke på kviser tilfører flere bakterier!

2. Rens godt og ofte

For å være helt sikker på at huden er ren er det viktig med en god renserutine! Her kan du også bli kvitt overflødig talg og annet smuss som kan tette porene i huden og skape tilstopninger som fører til kviser. Velg gjerne et renseprodukt med ingredienser som motvirker kviser, for eksempel Breakout Clearing Foaming Wash fra Clear Start.

3. Vurder kostholdet

Irritasjoner og ubalanse i huden kan ofte være en årsak av hvordan vi har det på innsiden, og her spiller kosthold en viktig rolle. Opplever du mange utbrudd en periode, prøv å kutte for eksempel melkeprodukter eller redusere sukkerinntaket, og se om det utgjør en forskjell!

4. Bruk målrettede produkter

I dagens hudpleiemarked finnes det mange gode ingredienser som motvirker kviser, blant annet ved å drepe bakteriene som skaper betennelse i porene. Breakout Clearing Booster fra Clear Start har for eksempel en patentert TT-teknologi som dreper disse bakteriene så raskt som på 15 minutter!

5. Tilfør godt med fuktighet

Det er mange som tror at man bør unngå fuktighetskrem dersom man sliter med kviser og utbrudd. Men visste du at en tørr hud faktisk produserer mer olje og fett for å kompensere og beskytte seg? Denne ubalansen fører ofte til at porene tettes igjen av talg og man får flere kviser.

Vær derfor nøye med å tilføre nok fukt til huden – og da gjerne vannbasert fukt, ikke fettbasert. Da vil også huden føles gjennomfuktet uten å virke fet! Det finnes flere kremer som er spesielt utviklet for dette, blant annet Cooling Aqua Jelly eller Soothing Hydrating Lotion fra Clear Start.

6. Bruk sminke tilpasset en hud med kviser

Sminke i seg selv fører ikke til kviser og en uren hud, men bruk av feil sminkeprodukter kan foreverre problemene du allerede har. Bruk derfor sminkeprodukter som er tilpasset en uren hud med kviser og akne. IDUN Minerals er en sminkeserie basert på høyrensede mineraler og passer til alle hudtyper, også en uren hud med kviser og akne.

Les mer om sminke til uren hud her.

7. Rengjør sminkekostene!

Bakterier, smuss, olje og støv samler seg raskt i sminkekostene, og kan overføres til ansiktshuden hvis det ikke fjernes. Vær derfor nøye med å rengjøre sminkekostene ofte, minimum hver tredje måned. Bruk gjerne et spesialtilpassed renseprodukt tilpasset sminkekoster, slik som IDUN Minerals Brush Cleaner


Kilde: Skintific

Les mer: