Vitusapotek
Ansiktspleie

Anti-age hudpleie i 50-årene

I 50-årene blir huden tørrere og mister både spenst og fylde. Heldigvis finnes det god anti-age hudpleie for deg som er i 50-årene, og vi hjelper deg med å finne riktig hudpleie til din hud.

Anti-age hudpleie i 50-årene
Profile Picture
Publisert: 27.07.2020
Sist oppdatert: 23.10.2023

Hva kjennetegner en aldrende hud i 50-årene?

For deg som er i 50-årene, er tiden nå inne for å bruke produkter som gir tilstrekkelig anti-age hudpleie. I denne perioden av livet kommer de fleste kvinner i overgangsalderen, og her skjer de største endringene i huden siden puberteten. Dette gjør at også hudpleien din trenger et realt skifte. Nå gjelder det å finne riktig hudpleie for alderen og for din hudtype og hudtilstand.

Hvorfor anti-age pleie i 50-årene?

Du er i en alder hvor hormonendringene gjør at kollagenet stuper og huden mister volum og spenst, sier fagsjef og hudterapeut Ann-Kristin Stokke fra Skintific som blant annet har Dermalogica i sitt sortiment.

Dette er typisk for en hud i 50-årene:

• Huden blir tynnere, tørrere og mer sensitiv.

• Flere pigmentflekker

• Stort dropp i produksjon av elastin og kollagen i forbindelse med overgangsalderen.

• Mindre underhudsfett, mer innsunken hud.

• Mindre fyllstoffer og fett gjør at huden blir mer utsatt for støt og dermed blåmerker.

• Grovere hud og større porer på grunn av dårligere spenst i huden.

Listen over utfordringer og endringer i en moden hud ser lang ut, men mange har bedre tid til egenpleie og kan gjøre god anti-age pleie i 50-årene. 

– Du styrer din egen tid, også den som brukes til hudpleie. Nå har du sjansen til å lage deg hudpleierutiner for å ta best mulig vare på huden din, sier hudterapeuten.

Ulik hudpleie morgen og kveld 

Det er lurt å ha forskjellige rutiner og hudpleieprodukter for stell av huden på morgenen og om kvelden. 

– Huden har en døgnrytme som resten av kroppen. Om dagen er huden i forsvar og trenger UV-beskyttelse og antioksidanter. Om natten reparerer og regenererer huden seg og trenger produkter med pleiende anti-age-ingredienser, for eksempel A-vitaminer som retinol, sier Ann-Kristin Stokke.

Hudterapeuten anbefaler nattkremen Sound Sleep Cocoon fra Dermalogica som skal virke regenererende på huden. 

Behov for annen hudpleie

Talgproduksjonen i huden går ned og gjør den tørrere. Nå kan det være på tide å skifte til en rens som legger igjen godt med fuktighet og pleier hudbarrieren, samt rikere ansiktskremer og serum med mer anti-age ingredienser.

– God solbeskyttelse for å ikke booste aldringen av huden er lurt, så en dagkrem med UV-filter bør du alltid ha, sier Ann-Kristin Stokke.

Vurder gjerne hudpleien din gjennom året. Hos Vitusapotek landet rundt jobber ansatte med utdannelse fra Hudpleieakademiet med kompetanse på hud. Kom innom ditt nærmeste Vitusapotek for en gratis hudanalyse og få gode råd og tips til produkter som passer din hud akkurat nå. Vi vet!

Få fram glød i huden

– Etter overgangsalderen opplever mange at huden har mindre glød og fasthet. Det skyldes blant annet at produksjonen av kollagen og elastin har blitt redusert, sier farmasøyt Line Grannæs ved Vitusapotek Fornebuporten.

Glød er hvordan lyset reflekterer i huden. Kollagenet som gjør huden fyldig, er med på å spre lyset jevnt på huden slik at den ser jevn og frisk ut. Når det blir mindre av kollagen, og det i tillegg hoper seg opp med døde hudceller i overflaten, vil ikke huden reflektere lyset så bra og den fremstår matt.

– Nå trengs en god peeling og massevis av fuktighet for å få fram gløden, sier Line.

Du kan også bruke dagkrem med farge og produkter som gir glød og klarhet i huden. Spør om hjelp hos ditt nærmeste Vitusapotek. 

Hudpleie ved overgangsplager

I gjennomsnitt kommer norske kvinner i overgangsalderen når de er 52 år. Noen får mer overgangsplager enn andre og hudpleien bør stilles inn etter det.

– Er du veldig plaget med hetetokter i overgangsalderen, bør du bruke produkter med lindrende ingredienser slik du finner i serien UltraCalming fra Dermalogica. Ikke kjør på med anti-age-produkter med de mest aktive ingrediensene, og vær forsiktig med parfyme, tipser Ann-Kristin Stokke. 

Sminke som anti-age i 50-årene

Velg også sminke som passer til en moden hud i 50-årene som har blitt både tørr og mer sensitiv. Her har Vitusapotek gode og milde sminkeprodukter fra La Roche-Posay og IDUN Minerals. Begge merker kan fint benyttes også på en sensitiv hud.

Foundation kan kamuflere rynker, dempe rødhet, skjule poser og ringer under øynene og gjemme pigmenteringer og ujevnheter. Foundation gi huden glød og en jevn hudtone. Solpudder og rouge kan forme og fremheve. I tillegg kan smarte makeup-triks gjøre underverker.

Mange bruker briller og opplever at øynene forsvinner litt bak brillene. Her har makeupartist Margrethe Eik fra IDUN Minerals et godt tips til deg:

– Trikset er å bruke lys eyeliner på våtkanten. Det åpner blikket og får deg til å se mer våken ut. Det gir også et visuelt løft ved tunge øyelokk, sier makeupartisten. 

– Mange kommer i overgangsalderen i løpet av 50-årene, og plages du av hetetokter og mye svetting, kan det være lurt med vannfast maskara. IDUN Minerals Waterproof Mascara Vatn kan legges for seg for en naturlig look, eller over din vanlige maskara for å forsegle den, tipser makeupartisten.


Kilde: Vitusapotek, Skintific

 

Les mer: