Vitusapotek
Ansiktspleie

Clear Start | ung hud, kviser og akne

Ung hud plages ofte med akne og kviser. Dermalogica Clear Start er en serie produkter som er effektive mot kviser, men milde mot huden. Les gode råd til riktig hudpleie her!

Kroppssprayen fra Clear Start vises i forkant. En rygg vises i bakgrunnen
Profile Picture
Publisert: 12.02.2020
Sist oppdatert: 22.04.2024

Hvorfor oppstår kviser?

En kvise oppstår når en talgkjertel blir tilstoppet og man får en betennelse i huden. Disse betennelsene kan vises som små røde kviser eller som større og dypere utbrudd. Kviser kan oppstå hvor som helst på kroppen der vi har porer og det kan være flere årsaker til hvorfor vi får kviser:

  • I puberteten skjer det en økning av hormonproduksjonen som får talgkjertlene til å bli større og produsere mer olje, noe som kan føre til mer kviser.
  • Svette, stress og tettsittende klær som gnisser vil kunne irritere huden, tette porene og skape et miljø som kvisebakterier trives godt i.
  • Hvis du har en fet hudtype med overflødig oljeproduksjon, vil du kunne være mer utsatt for kviser.

Mange tror at løsningen mot kviser er å tørke ut huden. Dette er ikke riktig. Når huden blir tørr kompenserer den med å produsere mer talg, som fører til flere kviser. Det er altså en dårlig idé å bruke tannkrem eller potetmel for å tørke ut kvisene. Husk også at plukking og klemming kan gi flere kviser fordi du tilfører flere bakterier med fingrene dine. 

Så hva kan vi gjøre for å unngå kvisene?

Nøkkelen til en sunn hud er en god, daglig hudpleierutine!

Rens: Daglig rens fjerner bakterier, døde hudceller og annet smuss som legger seg som en propp i porene dine. Disse er det viktig å få løst opp, da de lager et miljø som bakterier kan vokse og skape betennelse i!

Serum: Et serum fungerer både forebyggende over hele ansiktet, og kan legges rett på kvisa for å få bukt med bakterier og betennelse.

Krem: Fuktighetskrem hindrer at huden din overproduserer fett og talg fordi den tror den er tørr. Det er også viktig å beskytte huden mot solen!

Velg en fuktighetskrem som passer nettopp din hudtype for best resultat:

Normal hud som ikke blir blank, tørr eller føles sensitiv – Clearing Defense SPF30
Kombinert hud som kan bli blank og dehydrert samtidig – Skin Soothing Hydrating Lotion eller Clearing Defense SPF30 for å beskytte huden mot solen
Fet hud som blir blank og oljete – Cooling Aqua Jelly eller Clearing Defense SPF30 for å beskytte huden mot solen

Kviser på kroppen

Kviser og utbrudd kan oppstå hvor som helst på kroppen der du har porer, og det er mest vanlig i ansiktet, nakken og på ryggen. Du kan lese mer om kviser på ryggen her.

Dersom kviser oppstår på områder der det er vanskelig å nå kan det bli utfordrende å påføre produkter som behandler og reduserer kvisene. Det er derfor Clear Start har utviklet sin siste lansering, nemlig Clarifying Body Spray.

Clarifying Body Spray

Clarifying Body Spray er den siste nyheten fra Clear Start og er en kroppsspray som klarner og forebygger kviseutbrudd på områder som er vanskelige å nå. Sprayen har en lett mist og kan sprayes fra alle vinkler inkludert når den blir holdt opp ned, noe som gjør den helt perfekt å bruke på for eksempel rygg og nakke.

Sprayen inneholder ingredienser som salisylsyre, trollhassel, tetreolje og marokkansk arganolje som hjelper til med å eksfoliere huden, balansere talgproduksjonen, redusere rødhet og virke avkjølende. Den jobber aktivt mot eksisterende kviseutbrudd på kroppen, samtidig som den forebygger fremtidige utbrudd.

Slik bruker du den

Sprayen er perfekt å bruke etter at du har dusjet, etter trening eller når du er på farten. Hold den med en armlengdes avstand fra kroppen og spray jevnt over områdene du vil behandle. Husk at den ikke skal brukes i ansiktet. Sprayen skal ikke skylles av, men la den trekke inn i ca. 30-60 sekunder før du tar på deg klær.

3 raske tips for å forhindre kviser på kroppen

  1. Bruk naturlige materialer

Unngå å bruke klær som klør, irriterer eller som er for tettsittende, og velg heller klær med pustende materialer som for eksempel bomull. Dette vil bidra til å holde huden fri for tilstopninger forårsaket av innesperret svette, døde hudceller, overflødig olje og bakterier.

  1. Dusj etter at du har vært svett

Å la gammel svette bli liggende igjen på kroppen over tid vil gi et miljø som kvisebakterier trives svært godt i. Dersom du ikke har mulighet til å dusje med en gang, bør du påføre et produkt som inneholder salisylsyre, som for eksempel Clarifying Body Spray.

  1. Skift sengetøyet ditt regelmessig

I sengetøyet vil det samle seg oljer, hudceller, forurensning, bakterier og svette – alt dette er kan føre til at bakterier trives og kviser kan oppstå. Derfor er det lurt å vaske sengetøyet 1-2 ganger i uken, og unngå å bruke sterkt parfymerte vaskemidler som kan irritere huden og tette porene.

Skrevet i samarbeid med Dermalogica Clear Start

Se alle produkter fra Dermalogica Clear Start her.

 

Les mer: