Vitusapotek
Ansiktspleie

Hudpleie + sminke = sant

Det er lett å tenke at dersom man har en god hudpleierutine har man gjort jobben og hva du påfører av sminke ikke vil ha noen stor effekt, så lenge man vasker det av. Dessverre er det her mange gjør en feil. Hudpleie er bare halve jobben, og det er viktig å ikke glemme resten. Les mer her.

Hudpleie + sminke = sant
Profile Picture
Publisert: 04.05.2020
Sist oppdatert: 09.02.2023

Det har aldri før vært så stort fokus på ingredienser i hudpleie og kosmetikk og på hva du påfører ansiktet som nå. Det er ingen tvil om at riktig hudpleierutine og ingredienser i hudpleieproduktene er viktig.

Både riktig hudpleie og sminke er viktig for huden

For å oppnå best mulig resultat for huden må man huske på at både hudpleie OG riktig sminke er essensielt.  Dersom man sliter med akne og har gode hudpleieprodukter mot dette, hjelper det ikke dersom sminken jobber i mot og skaper problemer i huden. Uavhengig om man sliter med problemområder på huden eller ikke, vil gode ingredienser i sminke forsterke hudpleien og gi raskere resultat.

Hvordan finne riktige produkter?

Først og fremst er det viktig å kartlegge din hudtype og lage deg en god hudpleierutine ut ifra dette. Når det kommer til sminke er det ikke alltid lett å vite hva man eventuelt reagerer på. Ved å lese ingredienslisten og merke seg hva produkter man reagerer på inneholder, kan det være lettere å unngå reaksjoner i fremtiden. Jo færre ingredienser et produkt inneholder, jo mindre sjanse er det for å reagere på noe.

Sminke fra IDUN Minerals

IDUN Minerals har sminke som passer alle, og er spesielt utviklet for de med sensitiv hud og problemhud.  

Et godt eksempel på et produkt som passer alle er IDUN Minerals sin pudderfoundation. Den består av de fire mineralene titan, sink, mica og jern. IDUN Minerals sin pudderfoundation er også eneste pudderfoundation som er godkjent av det svenske Astma og allergiforbundet.

Ingrediensene i IDUN Minerals øyeskygger velges også med omhu for å sikre at produktene er optimalisert for de med følsomme øyne og/eller de som bruker kontaktlinser. Det samme gjelder alle maskaraene og eyelinere.

De ulike maskaraene til IDUN Minerals er satt sammen med ulike konserveringsmidler, slik at du kan teste en annen type dersom du reagerer på én av maskaraene. Maskaraene inneholder konserveringsmiddel for å unngå bakterievekst i produktene. Les om når du bør bytte ut maskaraen her.

Skrevet i samarbeid med IDUN Minerals
 

Les mer: