Vitusapotek
Ansiktspleie

Hudpleie for en eldre hud

En god beskyttelse er svært viktig for å gi en best mulig hudpleie for en eldre hud. En forsterket hudbarriere er den beste anti-age pleien når du har passert 60 år. Les mer og få de beste tipsene her.

Hudpleie for en eldre hud
Profile Picture
Publisert: 27.07.2020
Sist oppdatert: 09.02.2023

Hva kjennetegner en eldre hud?

Mye fuktighet og næring trengs for å gi tilstrekkelig beskyttelse og god hudpleie for en eldre hud. 

Nå trenger du virkelig produkter som roer ned og tar vare på hudbarrieren. Huden har mistet mye av fettstoffene, har mye mindre kollagen enn før og er ofte tørr

Dette skjer ofte med huden i 60-årene:

• Huden er tynn, veldig tørr, og har redusert evne til å produsere fettstoffer. 

• Cellefornyelsen går saktere.

• Økt pH gjør at hudens forsvarsbarriere svekkes ytterligere.

• Couperose (rødhet i kinn og ansikt) kan bli synlig.

• Forandringer i underliggende muskulatur og beinstruktur bidrar ytterligere til at huden ser eldre ut.

Fuktighet, fett og hudpleie til eldre hud

– Celledelingen går sakte, og huden er mer sensitiv enn da du var i overgangsalderen, forteller fagsjef og hudterapeut Ann-Kristin Stokke fra Skintific som blant annet fører hudpleie fra Dermalogica.

Men ellers er det bare å fortsette med de gode hudpleierutinene du har opparbeidet deg, og eventuelt justere med produkter som gir huden enda mer hjelp.

– Har du ikke brukt serum før, er det på tide nå, for det er aldri for sent å begynne og ta vare på huden sin, sier hudterapeuten.

– Huden er tørrere og tynnere og trenger fortsatt mye fuktighet. Men den trenger også påfyll av mye næring. Velg gjerne ansiktskremene som har massevis av næring og er rik i konsistensen, sier farmasøyt Line Grannæs ved Vitusapotek Fornebuporten.

God beskyttelse av hudbarrieren

Uten en god og intakt hudbarriere, nytter det ikke med den beste hudpleien i verden.

– Når huden blir tynn og tørr og ikke klarer å lage nok fettstoffer, må du hjelpe den med forsyninger gjennom god egenpleie, sier Ann-Kristin Stokke.

– En velpleid og sunn hud med god lipidbalanse, nok fuktighet og et balansert miljø for hudens bakterier, gjør at man ikke klør og får sår og sprekker i hudbarrieren.

Lett sminke gir farge til aldrende hud

Med årene mister ansiktet pigment, både i huden, på lepper og bryn. For en aldrende hud kan lett makeup gjøre susen. Det er lite som skal til!

– Øyenbrynene har en tendens til å forsvinne. IDUN Minerals øyenbrynsgele har fiber i seg som gjør at brynene får både farge og fylde, sier makeupartist Margrethe Eik fra IDUN Minerals.

– Bruk en farget dagkrem for å gi en frisk og naturlig farge til huden samtidig som den får fuktighet. 

På leppene bør du bruke en leppestift med mye fuktighet, for eksempel Idun Minerals Creme Leppestift. Den kan du også bruke som rouge. Det kan være bedre på en tørr hud enn en tradisjonell rouge i tørr form, sier makeupartisten.

Vi hjelper deg med hudpleie for eldre hud

Hos Vitusapotek får du trygge og gode råd til pleie av alle hudtyper og hudtilstander – uansett alder. Vi har dedikerte ansatte med utdanning og kompetanse på hudpleie. Dra innom ditt nærmeste Vitusapotek og få gode råd til hudpleie for en eldre hud. Vi vet!

Kilde: Vitusapotek

 

Les mer: