Vitusapotek
Ansiktspleie

Kombinert hud

En kombinert hud (blandingshud), kan ha både tørre, normale og fete hudpartier. En kombinasjonshud har ofte en fet t-sone og er tørr eller normal ellers. Blandingshud kan også ha andre kombinasjoner enn dette.

Kombinert hud
Profile Picture
Publisert: 11.11.2015
Sist oppdatert: 06.12.2022

Hudpleie for kombinert hud

En kombinert hud (blandingshud) kan være vanskelig å stabilisere og ofte kan den optimale løsningen innebære ulike kremer til ulike deler av ansiktet. Som forbruker ønsker man ofte ikke denne løsningen, og mange velger en løsning som kanskje ikke er optimal.

Mange med en fet hud i t-sonen (panne, nese og hake) overbehandler huden med for sterke eller for mange produkter.

Hudpleieforslag til en kombinert hud

  • Prøv å holde deg til én serie hudprodukter, de er laget for å gi optimal effekt når de brukes sammen.
  • Rens morgen og kveld er viktig. Rensegelé eller skum er velegnet for blandingshud. Hvis den serien du bruker har toner, bruk gjerne den etter rens. Toner er med å fjerne eventuelle avfallstoffer som ikke ble fjernet med den første rensen.
  • Det finnes gode fuktighetskremer tilpasset en kombinert hud. For noen kan det lønne seg å investere i to ulike fuktighetskremer tilpasset ulike hudtyper.
  • Prøv en nattkrem som er litt rikere i konsistensen enn dagkremen slik at huden får rikelig med fukt gjennom natten.
  • Bruk ansiktspeeling 1-2 ganger i uka for å bli kvitt døde hudceller. Vær særlig nøye med eventuelle fete partier (talg "holder" på døde hudceller så de ikke detter av så lett, dette kan føre til kviser).
  • Bruk gjerne en ansiktsmaske 1-2 ganger i uka, fuktighetsgivende masker er velegnet for blandingshud. Det samme er leirmasker.


Vi er stolte av å ha seks apotek med egne hudpleiesalonger.

Kilder: Artikkelen er skrevet i samarbeid med en hudterapeut ansatt i Vitusapotek og Hudpleieakademiet

Les mer: