Vitusapotek
Ansiktspleie

Koreansk hudpleie - hva er det?

Koreansk hudpleie, også kalt K-Beauty, er en samlebetegnelse på koreansk kosmetikk og hudpleie, opprinnelig fra Sør-Korea. Hos Vitusapotek finner du merkene Klairs, som er en koreansk og økovennlig hudpleieserie tilpasset alle hudtyper, og Patchology, en hudpleieserie bestående av ulike masker med fokus på effektiv anvendelse av ingredienser som virker dypt ned i huden.

Koreansk hudpleie - hva er det?
Profile Picture
Publisert: 27.03.2019
Sist oppdatert: 22.03.2024

Hva er koreansk hudpleie?

Koreansk hudpleie, også kalt K-Beauty, er en samlebetegnelse på koreansk kosmetikk og hudpleie, og stammer opprinnelig fra Sør-Korea. Det har lenge vært kjent at kvinner fra Sør-Korea er over gjennomsnittet opptatt av hudpleie og spesielt opptatt av å ta vare på sin egen hud. Det store fokuset på hudpleie og plettfri hud stammer blant annet fra deres syn på skjønnhet, hvor en plettfri, sunn og glødende hud er det aller største tegnet på suksess og velstand. 

Skjønnhet og hudpleie har etter hvert blitt en stor industri i Sør-Korea, og takket være kvinnenes store krav til kvalitet, har koreansk hudpleie utviklet seg til produkter bestående av svært god og høy kvalitet.

Kjennetegn for den koreanske hudpleie, er blant annet en omfattende hudpleierutine, ofte bestående av 10-15 ulike hudpleieprodukter daglig, og koreanske kvinner bruker i snitt syv ganger mer på hudpleie enn kvinner i den vestlige verden.

Forebygg før problemene oppstår

En av de største forskjellene mellom koreansk og vestlig hudpleie, er at koreanske kvinner forebygger i mye større grad enn vestlige kvinner, blant annet gjennom at hudpleie utgjør en stor del av deres livstil, allerede fra barneårene. I tillegg er det for koreanske kvinner svært viktig at huden ser bra ut uten sminke. I den vestlige verden har kvinner en større tendens til å fokusere på hva make-up kan gjøre med huden, fremfor å rette fokuset mot hva hudpleie kan gjøre med huden.

«Det er aldri for tidlig å starte med forebyggende hudpleie» er et hudpleiemotto innen koreansk hudpleie og k-beauty, og fokuset er å heller starte før problemene oppstår, fremfor å vente til det har utviklet seg til større utfordringer. Å gjøre preventive tiltak fremfor å skulle reversere aldringstegn i etterkant, er en stor del av den koreanske hudpleiefilosofien.

Hvorfor bruke koreansk hudpleie?  

Koreansk hudpleie anses i dag som svært høyteknologisk og noe av det beste og mest innovative innen hudpleie og kosmetikk på verdensbasis.

Målet med hudpleieproduktene er å oppnå en så sunn og frisk hud som mulig, slik at behovet for sminke blir minimalt.

I tillegg har koreansk hudpleie og k-beauty et høyt fokus på å tilby effektiv og skånsom hudpleie, med fokus på fuktighet og solbeskyttelse. Alle produktene skal kun inneholde naturlige ingredienser, samtidig som de skal virke pleiende på huden.

Koreansk hudpleie hos Vitusapotek

Hos Vitusapotek finner du merkene KlairsPatchology og Plodica.

Klairs er en koreansk og økovennlig hudpleieserie, hvor alle seriens produkter kan brukes av alle hudtyper, også den mest sensitive hud. Serien består av produkter med nøye utvalgte ingredienser, og har stort fokus på det rene og enkle.

Klairs har siden oppstarten spesialisert seg og fokusert på produkter tilpasset en sensitiv hud, og serien er unik ved at alle produkter kan brukes av alle hudtyper. Hudproduktene fra Klairs forbedrer ikke bare hudens elastisitet, men lindrer også irritert hud ved å gjøre den naturlig sterk, frisk og elastisk.

Du kan lese mer om Klairs her og se vårt utvalg av produkter fra Klairs her.

Patchology er en hudpleieserie bestående av ulike masker, med fokus på effektiv anvendelse av ingredienser som virker dypt ned i huden. Maskene fra Patchology har som formål å skape produkter som gjør mer, jobber raskere og leverer bedre resultater.

Les mer om Patchology her og se vårt utvalg av produkter fra Patchology her.

Plodica er et koreansk hudpleiemerke med fokus på effektiv hudpleie. Produktene er veganske og inneholder aktive ingredisenser som gir fukt og glød til huden din. 


Kilde: Klairs og Patchology, Plodica.

 

Les mer: