Vitusapotek
Ansiktspleie

Slik beskytter du huden rundt øynene

Har du sensitive øyne? Eller kanskje slitne og irriterte øyne? Da er det viktig å gi øynene god og riktig pleie, gjennom beroligende behandling og masse fuktighet. Her får du tre nyttige tips for å unngå sensitiv hud rundt øynene.

Slik beskytter du huden rundt øynene
Profile Picture
Publisert: 27.03.2018
Sist oppdatert: 11.09.2023

 1. Fjern øyesminken forsiktig

Øyesminke kan gjør vondt verre for sensitiv hud, og er man glad i øyeskygge og mascara bør man pleie huden godt både før og etter påføring av sminke. Sørg derfor også for rikelig med fuktighet før du legger øyesminken.

Har du sensitive og irriterte øyne, og likevel ønsker å bruke øyesminke, kan du forsøke Idun Minerals

Regel nummer én når du fjerner sminken er å ikke gni og gnikke! Fukt en bomullspad og la den ligge på øyepartiet i noen sekunder slik at sminken rekker å løsne før du forsiktig drar den av. Sminkefjerner for hele ansiktet kan ofte inneholde parfyme som kan være irriterende for huden rundt øynene. Avène har utviklet øyesminkefjerneren Gentle Eye Make-up Remover med ekstra mild og beroligende effekt. Den inneholder ikke parfyme, olje eller andre allergifremkallende stoffer.

2. Beroligende behandling

Dersom huden rundt øynene lett blir irritert, kan det være en god idé å innføre pleie av dette området som en fast del av din dalige hudpleierutine. Avène Thermal Spring Water består av beroligende og kjølende kildevann i sprayform, perfekt til sensitiv, irritert og fuktfattig hud. Sprayen kan brukes i hele ansiktet, men er i tillegg et effektiv middel mot trøtte og hovne øyne. Fukt to bomullpad godt med Avène Thermal Spring Water, legg over øynene og la virke i 10 minutter. Vil du ha en ekstra beroligende og irritasjonsdempende effekt, spray to til tre ganger ekstra over padsene.

3. Fuktighet, fuktighet, fuktighet

En god øyekrem er svært viktig for pleie av sensitiv og tynn hud. I tillegg til at huden rundt øynene blir raskere tørr og irritert, er det også her de første aldringstegnene kommen snikende, nettopp fordi huden her er så tynn. Avène Soothing Eye Contour Cream inneholder E-vitamin som kan forebygge rynker og hyaluronsyre som binder fukt og styrker hudens elastisitet. Kremn er velegnet til overfølsomme og rennende øyne, spesielt i forbindelse med pollen, kosemetikk og kontaktlinser.  

Kilde: Avène

Les mer: