Vitusapotek
Ansiktspleie

Vitamin C i hudpleie: Alt du trenger å vite

C-vitamin har blitt stadig mer populært i hudpleieprodukter de siste årene. Vi ser nærmere på hvordan det fungerer på huden, hvilke resultater du kan forvente og hvordan du bruker produkter med superingrediensen. Lær alt du trenger å vite om vitamin c i hudpleie!

Vitamin C i hudpleie: Alt du trenger å vite
Profile Picture
Publisert: 12.04.2021
Sist oppdatert: 07.05.2024

Hva er C-vitamin og hvordan fungerer det på huden? 

Vitamin C er en vannløselig antioksidant som er en naturlig og helt nødvendig del av sunn hud. Å påføre det i form av hudpleie gir raske resultater ved at det stimulerer cellefornyelsen og kollagensyntesen i huden. Det er også grunnen til at ansiktskremer, tonere og serum med denne ingrediensen har blitt så populært.

 

Hvorfor bruke vitamin C i hudpleie? 

Med sin allsidighet og kraftfulle egenskaper, kan vitamin c hjelpe deg med å oppnå en sunn og strålende hud. Fordelene er mange – her er noen av dem:

  • Gir gusten, grå og sliten hud en sunnere hudtone og glød.
  • Reduserer synligheten av pigmentering og jevner ut hudtonen.
  • Er en kraftig antioksidant som bekjemper frie radikaler.
  • Minsker synligheten av rynker og fine linjer.

Gi huden din ny glød med hudpleie fra Dr. Greve Pharma 

Dr. Greve pharmas hudpleieserie med vitamin C gir ansiktshuden en intens fuktighetsboost. Produktene inneholder aktive ingredienser som stimulerer cellefornyelsen – noe som gir deg en jevnere hudtone og rikelig med glød. Produktene passer til alle hudtyper.

 

Vitamin C Glow Toner

Vitamin C Glow Toner - en ansiktstoner som styrker, pleier og fukter huden med hyaluronsyre, provitamin B5 og vitamin E. Hudtonen blir synlig friskere med fornyet glød. Øker hudens elastisitet og minsker synlige rynker.

Påfør toneren med en bomullspad på renset hud morgen og kveld. Skal ikke skylles av.

Vitamin C Serum

Vitamin C Serum - et ansiktsserum som stimulerer cellefornyelsen samtidig som det pleier og fukter. Gjør huden mer elastisk, jevnere og glødende. Inneholder allantoin som virker beroligende på huden. Hyaluronsyre gir fukt og bidrar til å redusere fine linjer.

Påfør 2-3 dråper på renset hud før du påfører dag- eller nattkrem. 

Vitamin C Dagkrem

Vitamin C Dagkrem - en lett krem som trekker hurtig inn. Gir deg en intens fuktboost og frisk glød gjennom hele dagen. Tilsatt lysreflekterende pigmenter fra naturlige mineraler for å gi huden ekstra utstråling. 

Påfør på renset hud hver morgen. Passer perfekt under sminke!

 

Vitamin C Dagkrem med solfaktor - en beskyttende dagkrem med vitamin C og SPF 25. Ansiktskremen gir rikelig med fukt, samtidig som den jevner ut hudtonen og gir en friskere glød. Vitamin C beskytter mot frie radikaler og jobber aktivt mot pigmentering. SPF 25 beskytter ansiktshuden mot solens skadelige UVA og UVB stråler.

Vitamin C Nattkrem

Vitamin C Nattkrem - nærer, fukter og pleier huden gjennom natten. Bekjemper gusten hud og forbedrer hudens evne til å opprettholde fuktbalansen. Inneholder ceramider og peptider som styrker hudbarrieren og jevner ut hudtonen. Våkne til en strålende opplagt hud!

Påfør på renset hud hver kveld.

Vitamin C Overnight Mask

Vitamin C Overnight Mask - en pleiende ansiktsmaske med glyserin og sheasmør som tilfører huden rikelig med fuktighet mens du sover. Den stimulerer cellefornyelsen og gir en friskere hudtone – og mye glød!

Påfør på renset ansikt og hals, skyll av på morgenen. Kan også brukes som vanlig fuktighetsmaske. 

En steg-for-steg guide for å bruke produktene riktig

Her er en steg-for-steg-veiledning for hvordan du bør bruke produktene fra Dr. Greve pharma for å oppnå best mulig resultat:

Tilvenning av nye hudpleieprodukter

Det kan være lurt å gradvis venne huden til nye produkter, spesielt når de inneholder aktive ingredienser. Tilvenn huden ved å for eksempel blande noen dråper serum med din vanlige dagkrem noen dager i uka, før du prøver å påføre serumet alene på ren hud. 

Du kan også tilføre nye produkter i dine hudpleierutiner gradvis, ved å for eksempel begynne med toner før du tilfører dagkrem, nattkrem og serum. Dr. Greve Pharma sitt vitamin C-serum kommer med dropper, noe som gjør det enkelt å beregne mengden. 

Vitamin C i hudpleie: Hva stemmer?

Kan man få for mye vitamin C? 

Vitamin C er vannløselig, noe som gjør det lett for kroppen å kvitte seg med et eventuelt overskudd. Følger du anvisningen på produktene, kan du ikke få for mye vitamin C i hudpleie. Dersom du opplever lett prikking eller kribling, kan det bety at huden din trenger tilvenning. Bland for eksempel noen dråper serum inn i din vanlige dagkrem i begynnelsen, før du gradvis øker mengden.

Dr. Greve Pharma sitt serum inneholder 4 prosent vitamin C, i tillegg til allantoin som beroliger huden. 

Finnes det ulike C-vitaminer?

Ja, ulike typer blir brukt i hudpleie. Noen eksempler er askorbinsyre, askorbylfosfat og askorbylpalminat. Dr. Greve pharma sin nye serie inneholder askorbyl glukosid. Det er en stabilisert form av vitamin C som ikke oksiderer like raskt. Produktene trenger derfor ikke stå kaldt, slik som hudpleieprodukter med enkelte andre typer.

Er vitamin C en ustabil ingrediens? 

De ulike typene har ulik grad av stabilitet. Noen av dem, som askorbinsyre, kan reagere på luft, lys og temperatur. At produktet oksiderer gjør det ikke farlig å bruke, men du bør likevel bytte ut produkter som har endret farge på grunn av oksidering.

 

Se alle produktene fra Dr Greve Pharma her.

 

Kilde: Orkla

Les mer: