Vitusapotek
Kroppspleie

ACO: Min hud skal ikke stoppe meg

Vi vet at hudproblemer ofte går hånd i hånd med nedsatt selvfølelse, og er ekstremt stolte av våre modige rollemodeller som sammen med oss åpner opp om dialog rundt hudproblemer, slik som eksem, psoriasis og kviser (akne). For vi er ikke alene, og vi lar ikke huden stoppe oss!

ACO: Min hud skal ikke stoppe meg
Profile Picture
Publisert: 13.10.2021
Sist oppdatert: 21.11.2022

Om «Min hud skal ikke stoppe meg»

«Vi vet hvordan det er når huden svir, klør og får utslett akkurat når det passer som dårligst. Vi vet at det som kanskje bare er litt synlig på overflaten, ofte kan føles mye større på innsiden. Det trenger ikke å være sånn».  ACO


Gjennom årene har ACO mottatt utallige historier fra mennesker hvis selvfølelse og livskvalitet har blitt dårligere som følge av hudproblemene deres. Det finnes mye god hjelp tilgjengelig, og det er viktig at du behandler hudproblemene dine. Med kampanjen "Min hud skal ikke stoppe meg", ønsker ACO å løfte frem det som ikke er synlig på overflaten, men som føles på innsiden. Initiativet #minhud er lansert for å styrke, inspirere og vise omsorg for mennesker som sliter med hudproblemene sine.

I dag blir vi møtt overalt i sosiale medier av retusjerte og filtrerte bilder, og det er lett å tro at "alle andre" er så perfekte. Men på sosiale medier er det også mulig for folk til å dele sine erfaringer. ACO tror det er viktig at sterke rollemodeller på sosiale medier tørr å vise frem huden sin med forskjellige hudproblemer og utfordringer, og snakke om hvordan disse har påvirket deres selvfølelse og livskvalitet. Dette vil bidra til en positiv utvikling og økt forståelse av ulike hudproblemer.


«Som en aktør innenfor hudpleie på apotek føler vi et stort ansvar for å bygge forståelse og øke bevisstheten om hudproblemer for å gjøre det lettere for de som har plager med huden. Vi vil gi rom for historier og åpne opp en dialog om hudproblemer og konsekvensene det kan få – hvordan hudproblemer kan påvirke både selvfølelsen og livskvaliteten. For oss er det viktig at alle vet at de ikke er alene med hudproblemene sine».  ACO


En stadig økende andel oppgir at de har opplevd nedsatt selvfølelse som følge av hudproblemer. Mange rapporterer også at hudproblemene har fått dem til å føle seg stygge, lite attraktive eller motbydelige - et tydelig tegn på at initiativer som "Min hud skal ikke stoppe meg", virkelig er nødvendig.


«Vi håper at de menneskene som i dag har lav selvfølelse som følge av hudproblemer, kan finne styrke i historiene som våre fem rollemodeller forteller. Historier om hvordan de kjemper for å ikke la huden begrense livene sine. Vi er ekstremt stolte av våre modige rollemodeller som sammen med oss åpner dialogen rundt hudproblemer, for å øke bevissthet og forståelse. For vi er ikke alene, og vi lar ikke huden stoppe oss!»  ACO

Special Care fra ACO – for ekstra tørr og sensitiv hud

Livsstilen vår stiller stadig større krav til huden. Vårt tørre nordiske klima, tørre innemiljøer, overdreven hygiene og stress er eksempler på faktorer som lett kan gjøre huden sensitiv og irritert. ​

ACO Special Care serien har produkter som gir ekstra god fuktighet og pleie under den tørre høst- og vintersesongen til både kropp, hender og hodebunn. 

Cano+ fra ACO: En praktisk fuktighetsgivende spray mot tørr hud og kløe

Cano+ reparerer skadet hudbarriere og gjør huden mer motstandsdyktig mot irriterende stoffer. Ved tørr hud og eksem er det viktig å smøre seg ordentlig for å få riktig effekt. En grunnregel er å smøre kroppen to ganger om dagen og alltid etter dusj, bad og håndvask. At huden vil venne seg til å bli innsmurt og slutte å produsere talg, er en myte. Det er praktisk talt umulig å bruke for mye krem, men det er lett å bruke for lite!

ACO Spotless – Forebygger kviser og urenheter i huden

ACO Spotless serien inneholder seks produkter tilpasset deg som har problemer med fet hud, kviser og hudormer. Ved hjelp av en enkel tre-stegs rutine kan du motvirke kviser og forebygge fet- og uren hud på en effektiv måte.

Steg 1: Rengjør

En fet ut har overproduksjon av talgkjertler. En ansiktsvask som inneholder salisylsyre vil forebygge kviser og porer og rengjør dypt i huden – du blir kvitt døde hudceller og talg som har bygget seg opp. Prøv for eksempel Daily Face Wash.

Avslutt med en toner, slik som Daily Face Toner, som du påfører ved hjelp av en bomullspad for å fjerne de siste restene.

Steg 2: Fukte

En fet hud behøver fukt, men ettersom den ofte kan kjennes oljete og blank, er det lurt å anvende produkter som matter og absorberer overflødig fett. En fuktighetsgivende gelkrem roer huden din og tetter ikke porene, slik som ACO Spotless Daily Facecream

Steg 3: Punktbehandling

Om du vil skjule dine kviser så gjør du det best med en farget dekkstift/cover stick som samtidig virker uttørkende. Stiften fungerer som en concealer, men inneholder også uttørkende zinkoxid som drar ut urenhetene. Du kan også anvende punkbehandling om natten for å effektivt tørke ut kviser og minske urenheter. Forsøk ACO Spotless Overnight Treatment.

Alt om hudproblemer

Hudproblemer kan oppstå i forskjellige former. De vanligste hudproblemene i Norden er tørr hud, etterfulgt av eksem og akne. Uavhengig hvilke hudproblemer du opplever finnes det hjelp å få. ACO sin ekspert Karin Carlander forteller oss alt om hudproblemer.

Hva betyr det å ha hudproblemer?

Det er helt forskjellig avhengig av hvilken type hudplager du har. Generelt kan vi si at huden ikke helt fungerer som den skal.

Ved tørr hud har den ytterste delen av huden for lavt vanninnhold, noe som gjør at huden kan begynne å flasse, klø og sprekke.

Eksem er også vanlig og kommer i forskjellige former. For eksempel kontakteksem, eller atopisk eksem som er mest vanlig blant barn. Generelt betyr eksem at huden er betent, som igjen gjør at den kan bli rød, klø og få nupper og små blemmer. Hudbarrieren er svekket og det oppstår en betennelse.

Hva kan du gjøre med hudproblemene dine?

Det finnes forskjellige behandlinger for ulike hudplager. Generelt så er det viktig å vurdere hvor ofte du dusjer, og ikke være i kontakt med vann for ofte. Husk å bruke milde dusjprodukter som ikke irriterer huden.

Når det gjelder tørr hud, som er den mest vanlige hudplagen i Norden, er det viktig å bruke mykgjørende krem, helst flere ganger om dagen, og etter at du har dusjet.

Hvis du har eksem så er det viktig å kartlegge årsaken og behandle betennelsen. Smør også regelmessig og fortsett å gjøre det selv når eksemet er borte for å forhindre at det kommer tilbake.

Hva skal du gjøre hvis du mistenker at du har hudproblemer?

Sørg for å smøre deg regelmessig med mykgjørende krem og gjør det til en del av din daglige rutine. Hvis du mistenker en hudsykdom som akne, eksem eller psoriasis - kontakt et apotek eller helsepersonell som kan hjelpe deg. Når det gjelder små barn, bør du alltid kontakte helsepersonell for å få hjelp.

Kan alle få hudproblemer?

Ja! Huden og kroppen påvirkes stadig av faktorer som klimaendringer, stress og hormonelle forandringer. Arv er også en viktig faktor.

Hvor vanlige er hudproblemer?

Mer vanlig enn mange tror! 1 av 5 barn i tidlig skolealder har atopisk eksem. Mens 4 av 5 mellom 11-30 år en eller annen gang får akne. Selv om akne vanligvis forsvinner med alderen, har 5 prosent av kvinner over 25 år det.


«Om du har hudproblemer så er du ikke er alene, og selv om hudproblemer ikke alltid kan kureres, så finnes det god hjelp å få».  ACO
 

Kilde: Perrigo Norge

Sist oppdatert: november 2022

Les mer: