Vitusapotek
Kroppspleie

L’Occitane – hudpleie med respekt for naturen

L’Occitane består av produkter fra Shea, Mandel, Verbena, Lavendel og Immortelle. Med sine ulike egenskaper dekker de flere behov, men vet du hvor disse ingrediensene kommer fra? Og hvordan L’Occitane også jobber for å ivareta en respekt for naturen i all sin hudpleie?

L’Occitane – hudpleie med respekt for naturen
Profile Picture
Publisert: 03.03.2021
Sist oppdatert: 07.12.2022

Shea: Nærende, beskyttende og reparerende

I over 30 år har L’Occitane hatt et sterkt Fair Trade-samarbeid med kvinner i Burkina Faso som utvinner sheasmør. Sheasmøret gjenoppretter hydrolipidhinnen, etterlater huden mykere, mer smidig og mer komfortabel. Dette er også grunnen til at produktene egner seg godt til både tørr og sensitiv hud.


Les mer om Shea - hudpleie for tørr og sensitiv hud her.

Verbena: Energigivende og rensende

Den friske sitrusduften fra verbena-planten er et av kjennetegnene til Provence.

Produktene i Verbena-serien er herlig friske og avkjølende. Spesielt deilig er det å bruke disse oppkvikkende produktene en varm sommerdag. Lukk øynene og bli med til Provence!


Immortelle: Foryngende og helende

Immortelle, evighetsblomsten, har en klar, gul farge som avslører at den er full med antioksidanter, og Immortelleoljen er rik på aktive molekyler med anti-aldringsegenskaper. L’Occitanes prisvinnende serier med Immortelle stimulerer til cellefornyelse, og øker kollagenproduksjonen i huden.


Mandel: Mykgjørende og oppstrammende

L’Occitane har siden 2002 vært med på å plante over 30,000 mandeltrær i Provence! Mandeloljen er full av proteiner og fettsyrer som jevner ut huden og gjør den myk og smidig, og tilfører fuktighet, samt vitaminer med høyt innhold av antioksidanter. I tillegg har mandler en vanedannende lukt og delikat konsistens.


Les mer om Mandel - godt for kropp og sjel her.

Lavendel: Beroligende og velduftende

Lavendel er  en av de mest kjente duftene i Provence. Lavendeloljen i L’Occitanes produkter har en beskyttet opprinnelsesbetegnelse som garanterer for sporbarheten og kvaliteten til oljen. Lavendel har lenge blitt anvendt for sine beroligende egenskaper, og også for sin herlige duft.


Historien bak L’Occitanes naturlige ingredienser

Isabelle Erdis og Orleo Berisha er Trainere og Sell-Out Managere hos L’Occitane og jobber daglig med kursing av produkter og ingredienser i Vitusapotek. Vi tok en prat med de for å få litt mer informasjon om nettopp disse ingrediensene og bakgrunnen deres.

Våre favoritter

Hvilken ingrediens er deres favoritt, og hvorfor?

Isabelle: Uten tvil, Immortelle – evighetsblomsten! Egenskapene til denne blomsten slutter aldri å fascinere meg. Tenk at den aldri visner, selv ikke etter å ha blitt plukket! Den eteriske oljen fra Immortelle er utrolig rik på antioksidanter og aktive molekyler med unike egenskaper som har gjort, og fortsetter å gjøre, underverker for huden min over mange år!

Orleo: Immortelle er min favorittingrediens. Jeg finner blomsten veldig fascinerende ved at den er udødelig. Det viser at den er stappfull av antioksidanter og aktive stoffer som beskytter den mot å falme. Det er egenskaper jeg ønsker å tilføre huden min også.

Hvilke produkter er favorittene deres?

Isabelle: Immortelle Reset Overnight Serum, Oil-To-Milk ansiktsrens og Immortelle Divine Eye Balm og Face Cream.

Orleo: Mitt favorittprodukt er Immortelle Reset Overnight Serum. Her får jeg både olje og serum i ett, som blir mat og vann for huden: næring og fukt. Jeg er er også veldig glad i ansiktskremen for herrer Cade Complete Care. En mellomlett konsistens som gir en oppstrammende effekt og godt med fuktighet til huden.

Hva er det som gjør ingrediensene til L’Occitane så unike?

Isabelle: At vi produserer de på en ansvarsfull måte for å bevare det biologiske mangfoldet og verne om miljøet! Vi er involvert i hele produksjonsprosessen og kjenner våre råvarer og produsenter veldig godt. Vi er rett og slett med hele veien, fra det første frøet plantes til det endelige produktet er ferdig.

Orleo: De er naturlige og ofte økologiske. Det er råvarer med ulike egenskaper som fremstilles på tradisjonelle metoder med lidenskap av destilatører og ikke store maskineri. På denne måten tar vi vare på kvaliteten og respekterer egenskapene som plantene har.

Hva er spesielt med Provence som gjør ingrediensene så gode?

Isabelle: Vi velger ingredienser fra lokale og respekterte bønder og produsenter. Vi fremstiller dermed produkter som er rike på naturlige ingredienser, og eteriske oljer sm har en sporbar opprinnelse. Dette jobber vi kontinuerlig med for å tilføre huden de viktigste elementene den trenger. Og ikke minst – alle produkter er dermatologisk testet i vår egen fabrikk i Provence!

Orleo: Varme dager og kjølige netter skaper et perfekt vekstklima for ingrediensene. Bøndene som dyrker og høster åkrene har lidenskap og kjærlighet for igrediensene de jobber med.

Hva er dere mest stolte over i jobben deres i L’Occitane?

Isabelle: At naturen er vår viktigste samarbeidspartner og produktene våre er skapt med tanke på to ting: menneskene og naturen. Å kunne skape ekte, naturlig hudpleie gjennom gamle tradisjoner og metoder, samtidig som vi beskytter planeten og behandler mennesker med respekt er jeg enormt stolt over! Det er også utrolig motiverende og givende når jeg får formidle våre fantastiske produkter og verdier til vår eksklusive samarbeidspartner Vitusapotek.

Orleo: Det er flere ting som gjør at jeg stolt over å jobbe for L’Occitane. Det er et selskap med gode verdier. Da naturen er L’Occitane sin inspirasjonkilde, tar vi vare på det biologiske mangfoldet og fremmer en miljøvennlig og bærekraftig produksjon.  Vår fairtrade avtale med over 25 000 kvinner i Burkina Faso som høster Sheanøtter og utvinner Sheasmør. L’Occitane foundation sitt engasjement med å forebygge unødvendig blindhet hos barn i U-land. Vårt fine samarbeid med våre kollegaer i Vitusapotek.

Kan dere kort oppsummere de ulike ingrediensene og deres egenskaper?

Isabelle og Orleo:

  • Foryngende Immortelle
  • Beroligende Lavendel
  • Nærende Shea
  • Oppstrammende og mykgjørende Mandel
  • Rensende og energigivende Verbena


Les mer: