Vitusapotek
Kroppspleie

Mandel – godt for kropp og sjel

Mandel har lenge vært kjent for sine fordelaktige egenskaper i hudpleie. I tillegg har mandler en vanedannende lukt og delikat konsistens – det er ikke vanskelig å skjønne hvorfor mandelprodukter er en favoritt hos mange!

Mandel – godt for kropp og sjel
Profile Picture
Publisert: 09.04.2019
Sist oppdatert: 13.12.2023

Etter en hard vinter er mandeltreet det første vårtegnet i Provence når det blomstrer mellom februar og mars. Mandeltreet har en lang historie i Frankrike og ble tidligere sett på som et majestetisk tre før det ved 1930-tallet ble forlatt til fordel for en mekanisering av jordbruket. Idag er åkrene igjen dekket av hvite mandelblomster, blant annet etter innsats fra L’Occitane sine lokale mandelbønder.

Hva gjør mandel for huden?

Alle delene av mandelen har oppstrammende og mykgjørende egenskaper: knoppene, skallet og kjernen.

  • Mandelknoppene inneholder en høyere konsentrasjon av mandelens fordelaktige egenskaper.
  • Skallet gir en grovere tekstur med eksfolierende egenskaper som stimulerer cellefornyelse.
  • Mandelkjernene tørkes, knuses og presses for å utvinne mandeloljen som er full av proteiner som jevner ut huden og gjør den myk, glatt og smidig. I tillegg inneholder den fettsyrer som tilfører fuktighet, samt vitaminer med høyt innhold av antioksidanter som beskytter huden.

Mandel brukes derfor ofte i skrubber, kremer og oljer for å mykgjøre huden, stramme den opp, og stimulere cellene for å forebygge cellulitter og jevne ut huden.

Mandel med god samvittighet

I produksjonen av mandelprodukter brukes hele produktet for å unngå avfallselementer, blant annet ved at skallet brukes i kroppsskrubber. I tillegg høstes mandelknoppene på en respektfull og bærekraftig måte: kun knoppene som vokser lavest eller nærmest stammen som ikke ville båret frukter blir høstet, og denne metoden har dermed ingen konsekvenser for mandelproduksjonen.  

L’Occitane har forpliktet seg til å bidra til at dette symbolske treet skal bli værende i det Provencalske landskapet, og har bygget sterke partnerskap med lokale mandelprodusenter for å oppmuntre og opprettholde lokal dyrking.  L’Occitanes hovedprodusent har siden 2002 plantet over 30.000 mandeltrær i Valensole-platået i Provence.

Godt for kropp og sjel

Fløyelsmyke teksturer, delikate lukter og oppstrammende, mykgjørende og utjevnende effekter - mandel har alt, og du kan nyte det med god samvittighet. Få effekt mens det føles som du er på hjemmespa med produkter fra L’Occitanes bestselgende mandelserie.


Kilde: L’Occitane

Les mer: