Vitusapotek
Kroppspleie

Shea – hudpleie for tørr og sensitiv hud

Shea har en nærende, beskyttende og reparerende effekt på huden, og produktene med shea egner seg godt til både tørr og sensitiv hud. Les mer om den unike historien til shea og sheasmørets opprinnelse her.

Shea – hudpleie for tørr og sensitiv hud
Profile Picture
Publisert: 27.08.2018
Sist oppdatert: 07.12.2022

Sheasmørets opprinnelse

I Burkina Faso i Afrika er landskapet fylt med majestetiske sheatrær. Denne regionen er preget av en varm vind som frakter støv og fint sand, som kan virke veldig uttørkende på huden. I århundrer har kvinnene i Burkina Faso brukt sheasmør for å beskytte huden til sine barn og seg selv mot disse værforholdene.

Sheasmørets fordeler

Sheasmøret har en rekke fordeler, og bidrar blant annet til å:

  • gjenoppretter hydrolipidhinnen
  • etterlater huden mykere
  • gjøre huden mer smidig og komfortabel

Shea - en ekte historie fra L’Occitane

På 80-tallet reiste grunnleggeren av L’Occitane, Olivier Baussan, til Burkina Faso. Han kom i kontakt med kvinnene i lokalsamfunnet og ble betatt av hvilket engasjement de hadde for sheasmøret, samt effekten dette hadde på hud, negler og hår. Olivier er brennende opptatt av å støtte opp under lokale produksjoner og verdikjeder, og ønsket derfor å få til et samarbeid med kvinnene.

I over 30 år har L’Occitane hatt et sterkt Fair Trade-samarbeid med nettopp disse kvinnene. Fra å være 12 kvinner som arbeidet med dette på 80-tallet, har L’Occitane nå et samarbeid med over 15.000 kvinner. Grunnen til at det kun er kvinner som får være en del av dette samarbeidet er fordi det bare er kvinnene i Burkina Faso som har lov til å høste frukten fra sheatrærne, men samtidig er målet også å bidra til likestilling, likeverd og økonomisk uavhengighet i et land hvor det er menn som dominerer arbeidsmarkedet. Kvinnene har i dag organisert seg i grupper og bruker tradisjonelle metoder for å høste inn frukten fra disse hellige trærne, og deretter transformerer de det til sheasmør.

Shea-serien fra L’Occitane – til tørr og sensitiv hud

L’Occitane sitt mest ikoniske produkt er ikke uten grunn fra nettopp shea-serien – nemlig Shea Hand Cream. Den er verdens mest solgte håndkrem, og det selges en hvert tredje sekund på verdensbasis!

Utover dette finnes det et bredt sortiment innen hud- og ansiktspleie i Shea-serien til L’Occitane som alle har en nærende, beskyttende og reparerende effekt på huden. Dette er også grunnen til at produktene egner seg godt til både tørr og sensitiv hud.


Kilder: Artikkelen er skrevet i samarbeid med L’Occitane

Les mer: