Vitusapotek
Kroppspleie

Velvære til vinterhuden

Om vinteren, når været er kaldt og tørt, kan huden din bli ekstra tørr, sensitiv og stram. Det er derfor viktig at huden din får den pleie og omsorg den trenger og fortjener på denne årstiden. Gi velvære til vinterhuden gjennom gode og næringsrike hudpleieprodukter.

Velvære til vinterhuden
Profile Picture
Publisert: 23.01.2019
Sist oppdatert: 23.11.2022

All hud kan bli dehydrert, og for å opprettholde og sikre langtidsvirkende beskyttelse og komfort må fuktighetsbalansen i huden gjenopprettes. Bruk hudpleieprodukter som er ekstra skånsomme og snille mot huden din. 

Skånsom vask til tørr vinterhud

Daglig pleie av huden kan starte med en mild og skånsom kroppsvask, for eksempel CeraVe Hydrating Cleanser - en fuktighetsgivende rens til både ansikt og kropp. A-Derma Ultra-Rich Shower Gel er en naturlig og skånsom vaskegel som gir næring til huden samtidig som den rengjør. 

            

Tilfør fuktighet med en nærende Body Lotion

Etter at du har vasket deg med en fuktighetsgivende rens, påføres krem over hele kroppen. Cosmica Body Lotion Moist er en fuktighetsgivende lotion med lett konsistens som trekker raskt inn i huden uten å bli klissete. Etterlater en mild og behagelig duft. Virker i dybden og gir en umiddelbar, intensiv og langvarig fuktighet. 

A-Derma Body Lotion er en lett, frisk og fuktighetsgivende bodylotion som absorberer raskt inn i huden. Passer til alle hudtyper, også en sart og sensitiv hud.

Ekstra tørr hud

Hvis du har ekstra tørr hud eller du ønsker mer næring og fuktighet til huden, kan du benytte deg av CeraVe Moisturising Lotion, som er en bodylotion for tørr til meget tørr hud. Denne rike kremen gir ekstra næring til en svært tørr og sensitiv hud. Gjenoppretter fuktighetsbalansen i huden og er dermed med på å styrke hudbarrieren.  

La Roche Posay Lipikar Balm AP+ er en beroligende, styrkende og kløestillende balm, velegnet til ekstra sensitiv og irritert hud. Spesielt godt egnet til en hud med tedens til atopi. Ingen parfyme og kan brukes av hele familien.

Body Lotion i sprayform

En fuktighetsgivende bodylotion eller krem i sprayform er både praktisk og effektivt. Gir mengder med fuktighet til en tørr hud, beroliger og reduserer irritasjon. Perfekt for ekstra tørre og irriterte partier, slik som for eksempel tørre vinterlegger. 

Husk på tre-minutters regelen

Det tar cirka tre minutter fra du er ferdig dusjet til all fuktighet i huden har fordampet, noe som fører til at huden raskt blir tørr etter dusj og bad. Det er i dette 3-minutters tidsrommet det er best å smøre seg inn med fuktighetskrem. Når huden er varm og fuktig er den mest mottakelig for de fuktgivende ingrediensene i kremen og fuktigheten bevares bedre i huden. 

Når du tørker deg etter en dusj eller et bad er det viktig at du klapper huden lett tørr med håndkle fremfor å gni den tørr. Ved å skrubbe eller gni huden ender du fort opp med en rød og irritert hud, samt at fuktigheten fjernes.

Skrubb huden myk

I tillegg til fuktighetsgivende rens og krem, kan huden gjerne skrubbes én til to ganger i uken, selv om du har sensitiv hud. Avène Body Gentle Scrub eksfolierer og fjerner de døde hudcellene på overflaten på en skånsom måte, slik at huden stimuleres til å danne en ny frisk hudoverflate. Kombinasjonen av de biologisk nedbrytbare mikroperlene og jojobavoksen fjerner døde hudceller og etterlater huden ren, myk og strålende.

Skrubben masseres inn i huden i sirkulære bevegelser og skylles godt av med rennende vann. Den etterlater ikke bare huden jevn og myk, men gjør at fuktighetskremen trenger lettere inn i huden slik at du ikke trenger å bruke like mye krem som du har gjort uten å bruke skrubb.


Flere tips om våre hudpleieprodukter får du i ditt nærmeste Vitusapotek.


Kilde: Vitusapotek, Pierre Fabre

Les mer: