Vitusapotek
Hudpleie

SENSITIV HUD MED TENDENS TIL RØDME

Sensitiv hud med tendens til rødhet er en stor bekymring blant mange. Hudproblemet kan være ubehagelig, og ikke minst påvirke selvtilliten. Det er derfor viktig å forstå hva som forårsaker tilstanden og hvordan man best kan håndtere den. Denne artikkelen vil utforske årsakene til sensitiv hud utsatt for rødhet og gi noen nyttige tips for å ta vare på denne hudtypen.

En mann med laboratoriefrakk viser frem 3 produkter i serien LRP Toleriane Rosaliac
Profile Picture
Publisert: 01.03.2024
Sist oppdatert: 01.03.2024

Årsaker til rødhet i huden

3-5% av befolkningen lider av Rosacea. Rosacea gir rødme og rødhet i ansiktet, og er en sykdom som vanligvis debuterer i voksen alder. Kvinner er oftere rammet enn menn. Mikrobiomet er det usynlige økosystemet av mikrober på huden, og et mikrobiom i balanse bidrar til sunn hud. Mikrobiomet spiller derfor en avgjørende rolle i å styrke hudbarrieren slik at den ikke overreagerer på eksterne aggressorer. For hud med tendens til rosacea er denne funksjonen ute av balanse.

Andre årsaker til rødhet i huden kan være kviser, sprengte blodkar, tørr hud og sensitiv hud som reagerer lett på hudpleieprodukter eller andre ytre påvirkninger som kulde, vær og vind.

Så mange som 1 av 5 personer mener at rødhet eller sensitiv og irritert hud er et av deres største hudbekymringer.

La Roche-Posay Toleriane Rosaliac - Beroligende pleie for sensitiv hud med rødhet

En populær og effektiv hudpleieserie, spesielt formulert for sensitiv og intolerant hud, er La Roche-Posay Toleriane Rosaliac. Denne serien er spesifikt utviklet for å redusere rødhet, berolige og styrke hudens. Serien er også uten parfyme og alkohol (etanol).

Toleriane Rosaliac er beriket med sfingobiom, som er et bakterieekstrakt fra La Roche-Posay termalske kildevann og som bidrar til å støtte hudens mikrobiomfunksjon. Her er en oversikt over noen av produktene som finnes i Toleriane Rosaliac-serien:

TRINN 1 – TOLERIANE ROSALIAC RENSEGELE

Rensegele for sensitiv hud med tendens til rødhet. Denne oppfriskende geleen renser urenheter og makeup skånsomt, og etterlater huden ren og glatt. Påfør rensegeleen med bomullspad eller fingre, tørk deretter forsiktig. Skal ikke skylles av med vann. Bruk morgen og kveld.

TRINN 2 – TOLERIANE ROSALIAC CONCENTRATE

Konsentratet har en umiddelbar beroligende effekt og en lett, hurtigabsorberende kremkonsistens.

Denne unike formuleringen med sfingobioma og med grønne  fargekorrigerende pigmenter bidrar til å redusere og nøytralisere rødhet for en jevnere hudtone. Produktet sikrer en optimal toleranse for sensitiv hud, er testet under dermatologisk kontroll og er uten parfyme.

TRINN 3 – TOLERIANE ROSALIAC AR SPF30

Har du tendens til rødme, men også tørr hud? Da er det en god idé å bruke Toleriane Rosaliac SPF30 fuktighetskrem for optimal effekt. En unik formel med La Roche-Posay termalsk kildevann som har en gunstig konsentrasjon av sfingobiom som intensivt fukter og forebygger rødhet ved å beskytte mot solens UV-stråler.

Produktene innenfor Toleriane Rosaliac-serien er kjent for sine beroligende egenskaper og deres evne til å redusere rødhet over tid. Det er alltid en god idé å søke råd fra en hudlege før du går i gang med en ny hudpleierutine, spesielt hvis du opplever alvorlig rødhet eller hudproblemer. Du må kanskje til og med få resept. Hudlegen din kan veilede deg om hvilke produkter som passer best til din unike hudtype og tilstand.

Ikke glem solbeskyttelse

På solrike dager er det viktig for alle som har hud med tendens til rødhet å supplere hudpleierutinen med en bredspektret solbeskyttelse med høy UVA- og UVB-beskyttelse.

Kilder: Leverandør

Les mer: