Vitusapotek
Sminke

Sminketips for store og fyldige lepper

Her er makeupartistens enkle sminketips som forstørrer og gir deg store og fyldige lepper.

Sminketips for store og fyldige lepper
Profile Picture
Publisert: 10.11.2021
Sist oppdatert: 13.12.2023


Du trenger hverken fillers eller kirurgi for å få fyldige lepper. Forstørring av leppene gjør du enkelt selv, på 1-2-3 med enkel teknikk, lipliner og leppestift som gjør leppene store og fyldige!

Tegn opp dine fyldige lepper

– Bruk en god lipliner. Følg leppekanten og tegn gjerne så vidt på utsiden av den naturlige leppekanten, men uten å overdrive, sier makeupartist Margrethe Engedal Eik fra IDUN Minerals. 

– Jeg anbefaler å tegne med liplineren også innover på leppene og duse ut med en svamp. Da slipper du en hard strek rundt leppene. Samtidig vil ikke leppestiften, eller lipglossen, gli så lett av, forteller hun.

En av hennes favoritter er IDUN Minerals Lipliner i fargen Harriet. Den har spisser og praktisk svamp til å duse ut streken på leppene.

Farger som forstørrer leppene

– Velg en lipgloss som gjør at leppene ser større ut. Bruk gjerne lysere farger, som IDUN Minerals Lipgloss i den lyserosa fargen Charlotte. Også leppestifter og lipglosser i nude vil ha en forstørrende effekt på leppene. Har lipglossen skimmer, gir det en enda mer forstørrende effekt og får leppene til å se fyldigere ut, sier Margrethe.

Highlight leppen med øyeskygge

– Et smart triks for å gi inntrykk av fyldigere lepper, er å ha solpudder rett under kanten på underleppen, for eksempel IDUN Minerals Bronzer Sommardrøm, tipser makeupartisten.

– Du kan også bruke en lys øyeskygge i amorbuen, for eksempel IDUN Minerals øyeskygge fargen Fjällsippa for å gi et inntrykk av mer fyldige lepper. Alternativt kan du bruke pudder, eller den lyse eyelineren IDUN Minerals Sand i amorbuen for å få leppene til å se fyldigere ut, forteller hun.

Unngå at leppestiften sklir ut i rynkene

Med årene opplever mange at leppestiften «blør», det vil si at den sklir ut i linjer og rynker rundt leppene.

Dette kan du gjøre:
– Bruk en lipliner til å forsegle leppestiften. Legg liplineren langs leppekanten og innover på leppene. Dus ut overganger. Legg deretter en matt leppestift som holder seg på plass lenge, men uten at leppene blir tørre, slik som IDUN Minerals Matte Leppestift, sier Margrethe.

– Et alternativ er IDUN Minerals Lip Crayon, en hybrid av leppestift og lipliner som sitter på nesten hele dagen. Leppestiftblyanten er svært enkel å påføre.

Farger som gir hvitere tenner

Noen har en del gulstikk i tennene og kan oppleve at leppestifter og lipglosser forsterker gulfargen. Men riktig bruk av farger på leppestift og lipgloss kan gi et inntrykk av hvitere tenner.

– Bruk farger som har blå undertoner, for eksempel IDUN Minerals Creme Leppestift Sylvia, eller lipglossen Josefin.


Kilde: Idun MINERALS

Les mer: